Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 8-mi týdenní fenku JRT a krmím ji granulemi Sams field, ty jí sice sedí, ale obsahují játra a to se mi nezdá moc dobré pro každodenní krmení, tak bych chtěla přejít na jiné. Ale nevím jetli Acanu nebo Brit Care, jaké byste mi doporučili?
Nomrálně ty Pedigree pro ty štěňata..docela jim i chutnají a složení myslím, že bude lepší..navíc možná i cenově přijatelnější..
Pedigree prosím NE!
Nekupujte granule v žádných supermarketech ani drogeriích apod. První krok je, když se vyvarujete všem krásně barevným. Není to proto, že červená je mrkev a zelená hrášek, ale proto, že je to barvivo = alergen!
Na internetu si dejte tu práci s tím, že si přečtete složení granulí a dle toho se rozhodnete. Nejprve vezměte menší balení, protože jsou určitě i takové, které pejskovi nemusí chutnat a nepojede přes to vlak nebo mu prostě nesednou.
Pár lidí v okolí je na krmivech Bosch, dobrá je Acana i Purina Pro Plan a další.. Koukněte i na akce. Každé granulky mají trochu jiné složení - i v rámci jedné značky - co příchuť, to jiné složení. Záleží také, v jaké hledáte cenové relaci - neplatí ani čím dražší, tím lepší, ale také určitě nejsme dost bohatí na to, abychom kupovali předražené obilí!
Tak ty miminkovské nejsou barevné..a když jim napíšete, pošlou vám vzorek zdarma..někteří, ale zkusit to můžete i u jiných..
Dobře..byl to jen návrh..naší to šmakuje, je pravda, že maso moc ráda nemá, tak možná proto jí to chutná..
Zrovna tuto značku bych mezi kvalitnější nepočítal, ale je názory se různí, již se to řešilo třeba zde...
doplněno 28.12.13 15:51: Mimochodem, do těch "značek", která nejčastěji vídáváme v TV reklamách, je prý přidávána určitá návyková "pochutina", aby zvířátko už jinou potravu nechtělo.
Netvrdím, že je to pravda, ale připadá mi to pravděpodobné. A v žádném případě bych třeba ze svého psa nechtěl mít zdrogovaného závisláka...
Prosím jen ne pedigree! Je to předražený a přesolený šrot, co by ani prasata nejedla.
@susenka doporučuji zadat do vyhledávače termín "bezobilné granule". Projděte si to a vybírejte granulky tak, aby ve složení nebylo na prvním místě obilí, kukuřice a podobně, nejlépe aby tam nebyli vůbec. Když to vezmu jen tak od boku: NutraGold, Taste of the Wild, Essential. I mezi bezobilnými jsou rozdíly, třeba ten Nutra gold je taková zlatá střední, Essential a TotW je už opravdu kvalita. Pokud si vyberete značku, pak ještě musíte vybírat podle věku psa, u vás to bude označení Puppy.
Naše již zesnulá kníračka byla velký patriot, protože ze všeho (suchého) nejraději měla psí suchary Dingo. Kupovali jsme je v přírodní barvě, protože pes je barvoslepý. Co nás vždycky spolehlivě pobavilo, byl fakt, že nejvíce jí chutnaly suchary přímo z 13kilového pytle, ve kterém se prodávaly. Kdepak z misky nebo z ruky, to nebylo ono. Pěkně zalézt do ležícího otevřeného pytle a tam jeden suchar vylovit.
snidy - Jak tak koukám, tak Royal Canin má většinou na prvním místě kukuřici nebo rýži a je pěkně drahej, vlastně se platí hlavně za značku, takže děkuju, ale touto značkou krmit určitě nebudu..
Třeba tady spokojenypes.cz/... většina těch RC granulí rozdělená podle plemen má naprvním místě rýži a pak kukuřici. Jinak si myslím, že třeba Brit care je kvalitnější a levnější. Můj názor..
Já vám rozhodně nechci brát váš názor, že RC jsou nejlepší krmivo, ale téměř každý veterinář vám ho doporučí protože z něj má největší zisky. Pokud si důkladně přečtete složení Royalu a jiných opravdu kvalitních značek (Taste of the wild, Orijen, First Mate ...) tak zjistíte, že cena royalu je vyhnaná jen na krásném obalu a reklamách, jinak se řadí mezi průměr.
My od mala krmili různými typy granulí - máme taky jacka. Nejlepší se mi zdály Taste of the wild, mají fajn složení a jsou podle mého pejska hodně chutné
Pokud máte chvíli času každý den, nechcete raději krmit metodou BARF, tedy čerstvým masem a vhodnými přilohami? U této metody víte čím krmíte a pes vám bude neskutečně vděčný, ten náš by po několika měsících nevzal do pusy granuli pokud by neumíral hlady A také se nám hodně zlepšil, před touto metodou jsme krmili RC pro Jack russelly (nebyla jsem z toho nadšená ale na prvním místě ve složení bylo maso a našemu psovi to moc chutnalo tak jsem mu ho koupila), no a po měsíci a půl si totálně rozhasil žaludek tak, že nám ráno zvracel, měl dlouhodobě průjem a celé dny mu kručelo v žaludku.
Od štěněte byla na Sams Field teď přecházím na Taste of the Wild s bizonem, jenže jí se granule moc žrát nechcou.. Nad BARFem jsem taky přemýšlela, u nás ve zverimexu dokonce prodávají mražené syrové maso. Uvidím jestli dojí ty TOTW a pak budu rozmýšlet co dál. Ještě jsem se dívala na ty za studena lisované granule. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
A zkoušela jste jí je zalít nekořeněným vývarem z masa či zeleniny? Myslím, že by jí určitě začaly šmakovat
Teď mě napadlo, že to, že nepapá granule může být i příchutí. Bizoní granule jsou hodně specifické a ani mému psovi moc nejely. Naopak mu chutnaly ty kachni/drůbeží a jehněčí.
Já granulím nevěřím, značka - neznačka (Pedigree, Chapi... je fakt svinstvo). Podívejte se na obsah a zjistíte, že je to samá chemie! A není vám divné, že granule se nezkazí ani po roce...? Je to jen výhodné pro výrobce, ale i pro majitelé psů - nemusí vařit a mít s jídlem práci. Chápu, že je jednodušší nasypat granule do misky a nic neřešit, ale nejsou kvalitní. Řekl mi to i veterinář - jeden z mála, protože i oni na granulích vydělávají. Prý je to vyvážená strava, ale tu můžete zajistit i vařením, ostatně u lidí platí to samé ne? Je to jen můj názor, je to na každém z nás, já svému pejskovi vařím - a vůbec mě to nebaví. Přeji vašemu chlupáči zdraví
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.