Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji radu. Máme doma 3 letého psa kokršpaněla, který je agresivní na členy rodiny. Mámu pokousal už několikrát a na mě to zkouší taky. Nevím, kde jsem udělala ve výchově chybu. Od mala cvičíme poslušnost - a on poslouchá, když ho zrovna nechytne rapl. Pes zuří u jídla, příjde se mazlit a najednou zaútočí, kouše u umývání, kouše a zuří na hračky a nebo cokoliv, co si přivlastní, kouše když ho někdo probudí a o česání nemluvím. Byl naučený od mala, že se doma bobky nedělají a jednou dostal průjem a vyto se nám na koberec...tak si říkám ok... stane se a ten hajzl tam od té doby ser* pokaždé ráno... seřvala jsem ho, když jsem ho u toho nachytala...dokonce jsem si i nastavovala budíka na 6 ráno, abych s ním šla a nepokadil nám koberec. Půl hodiny sem s ním lítala jak divá po parkách a nic. Tak sem se vrátila domů a za půl hodiny bylo hovno nainstalováno. Ten pes mě už fakt vytáčí... psala jsem ohledně zuřivosti i paní, co se zabývá poruchami psího chování a řekla mi, že to u kokra může být Jekyll-Hyde syndrom a že je jen otázkou, kdy ho budeme muset nechat utratit. Pevná ruka taky nepomůže... jednou mámu zase kousnul a to mi už ruply nervy, tak sem ho svalila na zem a mydlila jak nezralý žito a říkala si, že dokud nepřestane cenit zuby a útočit, tak toho nenechám a hádejte co? Čokl to ani po hodině nevzdal. Chtěla jsem psího kamaráda (už jednoho psa jsem předtím měla a byl zlatý - nalezenec ) a teď doma musím s čoklem bojovat a bát se večer jít na záchod, aby mi nekousl do nohy a ráno uklízet hovn* - a to nevím proč, když byl čistotný a ven s ním chodíme pravidelně a dokonce i na celé dny na zahradu. Nechci ho dávat někam do útulku, ptz by ho uspali. Takový pes se do rodiny umístit nedá, ale když zrovna má dobrou náladu, tak je to strašný mazel. Nemá někdo nějaký nápad? Mám doma ještě malou kočičku a třepu se, kdy se čokl pustí do ní. To už bych ho totiž pak asi vážně zabila a to mám zvířata vážně ráda, ale tohle už se fakt nedá bát se ve své vlastní domácnosti. Ještě bych dodala, že jako stěně nebyl skoro vůbec vychovávaný fenkou. Měla těžký porod a byl k ní dán jen na krmení - což moc taky nechtěl. Byl nejslabší stěně z vrhu. Děkuji za každou radu. Jsem už fakt po třech letech zoufalá a ať zkouším rady z netu na nežádoucí chování, tak ten čokl prostě na nic nereaguje a ještě se snaží mě pokousat, že mu ten piškot třeba nedám hned
Tento problém má kamarád, policejní důstojník. Jeho kokr když nemá košík pokouše každého v okruhu 10-ti metrů. Vzhledem k tomu co pán dělá řešil problém s kolegou kynologem a výsledek žádný. Kámoš je rozvedený, děti odrostlé, tzn. se psem je sám tak si psa nechal, ale ten má neustále košík jak vyleze z bytu. Jestli to jde nechala bych psa utratit, nemá to asi cenu. Zvířata miluji, mám pro týrání dva odebrané psy - zlatíčka, 2 kočky z útulku, odloženou činčilu, malého ježka co by zmrznul... Ale tohle se fakt asi řešit nedá. Jediné co mě napadlo je obrátit se na p. Desenského a když nepomůže ani ten tak je to jasné.
Pokud je to opravdu nemoc, nevíc neléčitelná, pak bych se asi přiklonil k té "poslední" injekci.
Pejsek je "časovaná bomba", asi není rozumné čekat, až v záchvatu pokouše třeba cizí dítě.
A ani výchovou či výcvikem pejska nezměníte, on při své "chvilce" prostě nepřemýšlí, je to nemoc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.