Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koně - cítí tahání za hřívu?

Od: mrnousek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím :)

Chci se tak zeptat... cítí koně tahání za hřívu nebo ne? V hodně článcích jsem četla, že to necítí, nebolí je to.. znám dokonce holku co bez sedla nasedá tak, že si pomůže přitáhnutím za hřívu nad kohoutkem.. ale zase někteří říkají, že při jízdě bez ničeho ovládali koně za hřívu, což by pochopitelně nešlo, kdyby to kůň necítil.. Tak jak to teda je?

mrňousek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x

Když kůň cítí, že na něj sedne moucha, tak cítí i tahání za hřívu. To jestli ho to bolí nebo ne záleží na množství uchopených žíní. Zkus se zatahat za culík a za jeden vlásek, to je panečku rozdíl.

bianak
hodnocení

0x
Ahoj já jsem zvěrolékařka Biana Kurátkivá a koňmi se zabývám nejvíce.No a já zase vím že koně hřívu necítí jenom ocas,který mohou ovládat na odhánění much ale hřívu přeci ovládet nemohou.Tím jsem chtěla říct že prostě a jednoduše hřívu necítí.Tak nashledanou a mějte se krásně.:D
hujer123*

Jo, bianko, ale otázka leží, jestli kůň cítí tahání za hřívu. Já osobně vlasy také necítím, tedy dokud mě za ně někdo netahá. Nicméně souhlasím s první opovědí.

mrnousek*
hodnocení

Děkuju za odpovědi.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]