Dobrý den mám otázku , náš pejsek šel na zahrádku a když se vrátil byl nějaký divný a i když chodí tak udělá pár kroku lehne si a žádní nožičky mu prostě jakoby ochrnou a když Ho pohladim po zádech tak začne pistet a odbehne , prosím poraďte mi co mám dělat?
Vypadá to, že má něco se zádíčky.. Jak dlouho na té zahrádce byl? Je otázka jestli to byl nějaký úraz nebo mohl nastydnout.. Vezměte ho na veterinu, tam Vám poradí, vyšetří a zahájí léčbu. Každopádně mu tam dají injekci, která mu uleví od bolesti. Teď bych se alespoň snažila, aby měl záda v teple.. doplněno 24.12.13 10:47: Pak to nastydnutí asi nebude.. Napadá mě jen úraz nebo eventuálně nějaký skřípnutý nerv..
taky bych to řešil veterinářem nám se takhle jednou zaběch pejsek a po návratu měl podobný příznaky časem sme zjistili že ho jeden hlupák nakopl
doplněno 24.12.13 10:50:
ještě mi napadá jestli si třeba něci nezapíchl do nohy?
matesko
V nozicce nic nemá
fribble*
Asi nešikovně přes něco skočil a má ústřel jako člověk. Nepříjemné, ale i když jsou vánoce, veterina vás nemine. A raději hned, odpoledne už budou doktoři nevrlí.
Dobrý den, chtělo by to zajít na veterinu (pohotovost) nebo tam alespoň zavolat pro radu a domluvit se. Podívejte se, zda má pejsek v pořádku oči a netěkají mu panenky - to by mohla být mrtvička, ale nechci to přivolávat. Ale, pokud má bolestivá záda, tak to bude ten skřípnutý nerv v páteři - mohl udělat špatný pohyb a je to hned. Zkuste tu konzultaci s veterinářem. Zdravím!
doplněno 24.12.13 12:59:
matesko - tak, na veterině tedy pejsek už byl a to je dobře. Nechte ho teď v klidu, možná nebude ani žrát, ale až se mu uleví. Pokud půjdete venčit, tak ho neste a potom zase hned do tepla. Potom uvidíte, jak mu bude a asi půjdete i na kontrolu za veterinářem - zdá se, že to budou ta bolavá záda
matesko
Tak veterinář neví co mu je a jen mu dál injekci na úlevu
A víte jistě, že mu někdo nemohl ublížit? Víte jak je to teť v televizi a všude, mohl něco sníst nebo mu mohl někdo ublížit..tak aspoň že dostal injekci aby se netrápil ale taky bych řekla, že má něco s páteří..
Náš pes měl to samý, šlo o "infarkt míšního nervu". Jezdili jsme s ním deset dní v kuse každodenně na infuze, zdálo se, že je to pořád stejný a najednou po deseti dnech začal pomalu zvedat zadek a začal chodit. Dnes, po dvou letech, běhá jako rybička.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.