Nejste přihlášen/a.
Čauky mňauky... chtěla bych se zeptat na tuhle "prý"Německou značku pro kočky. Lidé říkají, že jsou dobré a tak bych je chtěla vyzkoušet. Máte s touto značkou nějaké zkušenosti nebo připomínky? Prodává se v drogerii DM a podle složení jsou i celkem dobré. Číči kupuji hlavně ty vaničky a kapsičky co vyrábějí a kočka je má ze všech asi nejradši Žere to jako o život
. Tato značka myslím, že vyrábí o pro psy, hlodavce a ptáky, ale já se chci zeptat konkrétně na ty miciny. Podívejte se na jejich stránku. Díky moc...
Chvíli jsem klikala, ale nikde jsem nenašla složení. Vůbec nikde. A tak si myslím, že když složení je velkým tajemstvím, že kvalita nebude nic moc. Každý výrobce zveřejňuje podíl masa. Buď v procentech anebo se to dá vydedukovat podle toho, na jakém místě v seznamu surovin je. Tento výrobce to pro jistotu nezveřejňuje vůbec. Je potřeba se vyhýbat takovým výrobkům, zvláště pak, když jsou prodávány mimo odborné prodejny. Tam se můžete dočkat něčeho, kde je třeba podíl masa jen 7%. To znamená, že 7 dkg masa + 93 dkg šíleností plných solí a barviv. Zvířatům to chutná, proč ne?! My taky milujeme čipsy. Ale jestli je to zdravé? Navíc, nejíme pouze čipsy. Kočka jí jen granule.
Jestli stojíte o radu, poklikejte a najděte nějaký e obchod s krmivy a tam u každého výrobku je uvedeno složení. Vyberte a kupte to, co jste vybrala, kdekoliv. Vyhýbejte se supermarketům a drogeriím, chcete-li, aby byla kočička zdravá a vy se nemusela koukat na to, jak umírá na selhání ledvin, na které jsou kočky velmi háklivé. Žádné soli, žádná barviva, žádná é-čka!
Za mě toto krmivo nebrat. Už z toho důvodu, že tam není napsáno přesné složení. To o něčem vypovídá... Navíc tyto drogérkové a supermarketové krmiva moc kvalitní nebývají.
Přidám svou zkušenost s touto značkou: jednou jsem koupila svému psovi pamlsky (nějaké takové měkké příchuť grilované maso). Nejenže po otevření balíčku jsem koukala na pestrobarevné měkké cosi co kolem masa ani nešlo, rozpadalo se to v rukách a divně páchlo, můj pes se na to jen podíval, znechuceně mě projel pohledem a odkráčel ke své misce s masem.
Takže já být vámi, než zkoušet takovéto pochybné značky, bych šla do osvědčených, případně do těch kde aspoň znáte složení. Přeci nechcete experimentovat s žaludkem vašeho miláčka!
doplněno 25.12.13 17:02: A jak je napsáno výše, ne všchno co mazlíkovi chutná, je kvalitní a dobré pro jeho žaludek. Vím, že kočeny jsou hodně vybíravé, ale myslím, že najdete i jinou značku, po které se vrhne a bude pro ni ideální
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.