Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc se jrt střihá ocas

Od: bumj odpovědí: 19 změna:
Proc se jrt střihá ocas. Když se podívám na inzerce. Tak většina psu má US Ekly ocas... jako proc kdyz tyto psy si lide pořizují jako společníky?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Stříhání ocasu psům,tedy kupírování

JABRAKA,je už pár let zakázáno-.

bumj
hodnocení

Právě ze ocasu!není do osmi dnu veku štěněte.. ale proc se kupiruje když toto plemeno je spise jako Domácí mazlíček, než loveckej pes.
xixi*

Já myslel, že je zakázané kupírování uší, kdežto ocásky je možné kupírovat do osmi dnů věku. S kupírovanýma ušima nevezmou psa na výstavy, nelze ho uchovnit atd. U ocásků je to plemeno od plemena.

micinka123*
hodnocení

1x

Mě se osobně nelíbí psi s kupirovaným ocáskem. :( Podle mě to je proti přírodě a každý pejsek má právo na svůj ocásek :-P Nám by se určitě taky nelíbilo, když by nám sekali ruce. ;)

floro*

Proti přírodě je už ten prvopočátek šlechtění plemen psů. Vám se zdá proti přírodě kupírování ocasu, což je třeba podle mě jen slabota oproti vyšlechtěným čivavám, mopsům, buldočkům, naháčkům či jiným záměrně prošlechťovaným bizardnostem ustálených v různých plemenech. Záleží jen na úhlu pohledu.

borax*

Jak už bylo řečeno, kupírování mělo, a některých případech stále má, své opodstatnění (přirovnávat to k sekání nohou nebo rukou je hloupé) Šlechtěním vznikala plemena a ta měla ve standardu uvedeno, jak má pes vypadat, pramenilo to z použití psa, jak je uvedeno výše. Kdyby to lidé nedělali, nebyla by žádná plemena, běhala by tu spousta vořechů, každý jiný...prostě to patří k plemeni. Pokud se vám nelíbí nekupujte a své síly zaměřte na skutečné týrání psů ve velkochovech a hospodářských zvířat, protože to je problém, nikoliv ustřižený ocásek nebo ucho psa, který má jinak krásný život.

martina0*
hodnocení

0x

Dle mého je to z estetických důvodů.Taky mám doma raslíka s ustřiženým ocasem, ale má ho střihnutý nakřivo takže to vypadá hodně komicky... Jinak být to na mě tak to zakážu, raslík s dlouhým ocasem jak se patří má větší kouzlo než ten, který má pahýlek :)

kami95
hodnocení

0x

Tak protože to vypadá blbě, když jsou některé plemena s normálním dlouhým ocasem..

martinaa*

Blbě to vypadá jen a pouze proto, že jim ty ocasy začali nějací hlupáci sekat a lidi si na to zvykli. Ocas má u psa své opodstatnění. Vám taky nikdo nechce sekat ruku nebo hlavu.

doplněno 23.12.13 14:43:

Luigi *haha*.

nebo ocas :d

bumj
hodnocení

Kami - já se ptal proc se to seká u konkrétního plemene( Jack Russell teriér), taj ze tvá odpověď není na mou otázku.. ME se líbí ocasati psi. A jrt rozhodne vypadá lip s ocasem než bez nej. Mam jrt a bohužel má Usekly ocásek.. :(

Bohužel 100 lidí = 100 chutí = 100 názorů.

Já si naopak myslím, že divně vypadá Yorkshire s ocasem.

lukasee

Přesně tak :) U Jorkšíra je to divný no :) Zrovna dnes jsem se štěňatY byl kvůli tomu u veterináře :)

floro*
hodnocení

0x

No stačí trohu zagůglit a je to. Zadat "kupírování ocasů historie" nebo důvody a hnedle něco vyskočí. Jinak, když nad tímto uvažujem, uvědomte si, že většina plemen kupírovaných jsou plemena lovecká. Vznikaly podle určitých specifických požadavků při lovu, které pak dali vzniku jejich standardu. Protože se JRT používal především pro vyhánění lišek z nory, tak si dokážu předsavit, že není tak snadné pro lišku psa zneškodnit díky ocasu, nebo se snázeji otočí nebo vycouve z nory. Takže se určitě myslelo na bezpečnost toho psa. U jiných plemen určitě z důvodu nějakého poranění, přeražení, u plemen s tenkým málo chlupatým ocasem zase může hrozit omrznutí a i přeražení. U služebních plemen bez uší i ocasu zase je těžší zneškodnění psa pachatelem. Nijak to neobhajuji, jen nabízím pohled na věc z druhé strany. A jak má chovatel vědět, který pes bude společník a který lovec? Lovcům by je pak sekaly při prodeji? Společníkem je i lovec.

bumj
hodnocení

Floro - nemyslím si ze jrt bez pp bude někdo používat k lovu..
floro*

S pp nebo bez - prostě to patří ke standardu plemene. Pokud se vám to nelíbí, tak si pořiďte jezevčíka nebo nějakého ořecha a máte po dilematu.

martina0*

JRT s PP se ocasy většinou nestříhají:) ustřihnuté je mají jen bezpapíráci.

nuget*
hodnocení

0x

JSEM PROTI VŠEMU STŘÍHÁNÍ OCASŮ jen protože to se to lidem nelíbí tak šmik? to je jak kdyby se mi nelíbila něčí noha tak mu ju useknu

horsik*

U loveckých psů všeobecně, ale např. konkrétně u vižel se to dělalo proto, že se jim ocas při probíhání porostem jehličnanů odírl do krve, proto bylo jednodušší a výhodnější, aby ocásek neměli.. Jinak kupírování bude asi vždydiskutovatelné téma... Ale i u odsouzených uší jsou tam určité zdravotní indispozice, které ke kupírování vedou ;)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]