Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co proti svědění?

Od: paja703 odpovědí: 13 změna:

Pěkný den. Naše kočka už delší dobu trpí nějakou nemocí, aspoň to jsme si mysleli. Neustále se škrábe a hlavně kouše, vykusuje a "vylizuje" si chlupy v oblasti zad a ocasu, začíná to být pěkný naháč :)

Byli jsme s tím už několikrát u zvěrolékaře ale už si neví rady.

Injekcí a zakapávadly jsme vyloučili parazity. Kortikoidy (hemeroidy) po 10ti dnech nepomohly.

Jediné co nás i zvěrolékaře napadá je alergie. Koupili jsme jí hypoalergenní granule. Ale myslíme si že když je tak rozdrážděná od toho neustálého kousání, že ji to nutí kousat se furt, že ji to "lochtá". Takzvaný začarovaný kruh.

Dal by se pořídit nějaký hodně účinný prostředek proti svědění? Nějaká vazelína nebo i injekce.

Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

No když něco svědí člověka, kožní napíše výborné kapky, po kteých to svědit přetane..nevím teť už přesně, jak se jmenujou, ale pokud jsou volně prodejné..jsou to myslím nějaká antihystaminika, tak by to té kočce mohlo fakt docela pomoct..nebo má třeba na něco alergii?

paja703
hodnocení

O alergii nevíme že by měla, ale právě proto jsme pro jistotu nasadili dietní hypoalergenní granule.

Kočka je doma jako jediné zvíře, je sama bez dalších koček.

Je v bytě, ven nemá přístup.

Blechy to nejsou na 100%, havěť je veterinářem vyloučená.

Odčervená byla hned jak problém začal pře pár měsíci injekcí. Před tím asi půl roku zpátky naposled.

Kožní plíseň, snad nemá, veterinář si nevěděl rady takže ji asi vyloučil, dělal ji seškrab jestli se to určuje z toho.

Kočka má 6 let. Jedná se o kočku britskou.

Problém trvá několik měsíců. Během toho jsme chodili pravidelně co 10 dnů k veterináři aby zhodnotil léčbu.

Momentálně ji mažeme mastí z konopí, zatím jen pár dnů tak nemůžu zhodnotit jestli pomáhá ale zatím to vypadá spíše že ne.

pohanka*

Pokud chodíte do ordinace k vetovi, zkuste veterinární kliniku, kde udělají těch vyšetření na plísně více. Tím spíš, když písete ,,snad,, a ,,asi,,.

hodnocení

0x

Jak to je stará kočka? Venkovní nebo domácí? Jak to má dlouho? Jediná v domácnosti nebo máte více koček? Máte ještě nějaké zvíře? Odčervujete? Víte s naprostou jistotou, že nemá blechy ani roztoče? *sok* Musí to být pro ni peklo!

pohanka*
hodnocení

0x

Kožní plíseň jste neuvedl. Tu jste Vy a veterinář již vyloučili?

pohanka*
hodnocení

0x

Kožní plíseň jste neuvedl. Tu jste Vy a veterinář již vyloučili? Provedl vet kultivaci na plísně?

hodnocení

0x

Kortikoidy jsou proti zánětu. Jestliže na kůži zánět není, kortikoidy jen překryly problém, ale nevyléčily. ;) Konzultovat s jiným veterinářem?

paja703
hodnocení

Tak jsme ji nasadili antihystaminika Zyrtec. 5mg 2x denně. V pondělí jdeme k jinému veterináři na kliniku tak uvidíme.

wanesa*

Zyrtec vám nepomůže,to je spíš na alergii na pyl,pčíkání a tak,Na svědění i pro zvířata pomáhá dithiaden,kočičce se dává sotva čtvrtka prášku,protože dospělému se po jednom prášku chce spát.Ale opravdu pomáhá,Je určen na svědění,potravinové alergie.Jen jsem vám chtěla napsat,že pokud kočička bude mít potvrzenou potravinovou alergii,může se stát,že jí vaše granule určené přímpo na alergie nepomůžou,jako se to stalo u nás,protože se nakonec zjistilo,že kočka je alergická na kuřecí a to máte skoro ve všech veterinárních dietách tady na trhu.My jsme s tím bojovali skoro rok,než se na to přišlo.Ted bereme už půl roku granulky TROVET,které jediné nemají ani trochu kuřecího masa,mají pouze králičí čisté ,a jehněčí kočka byla za cca 14 dní v pohodě.Zjistili jsme,že když jí zkusíme dát jen hrstku jiných granulí,hned se problém vrací tak na dva dny.Jsem ráda,že jsme na tyhle granulky narazili a že víme,kde je problém,Tak vám držím palce,ať se kočičce brzy uleví.

paja703
hodnocení

Děkuji.

Jinak granule máme taky Trovet bez kuřecího. Pravda ale je že alergie může být na cokoli.

Proč jsem použil zyrtec, čerpal jsem z tohoto článku. cheyennewest.com/...

wanesa*

Tak to Vám už jen mohu držet palce,aby to zabralo,já jsem napsala jen svou zkušenost,je možné,že to bude nějaký jiný kožní problém ale těmi granulkami nic nezkazíte,uvidíte tak za cca 14 dní až 3 týdny jestli zabírají.Doufám,že narazíte na lepšího veterináře.

Antivir odmítá tenhle odkaz na antihistaminika otevřít: BACHA! Tohle udělal poprvé. Něco na tom bude. *cert*

paja703
hodnocení

Mě antivir nic nehlásí, nicméně je to stránka Las Vegasské zvířecí kliniky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]