Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám 7-mi týdenní štěndo a dneska s ním jdu na první očkování. A chci se zeptat pak ještě půjde na další 2 očkování, že? A jaký máte názor na to v jaké době můžu se štěnětem chodit ven, po kolikátém očkování? Děkuji za odpovědi.
S pejskem klidně ven choďte, dokonce i mezi pejsky můžete. Ale měli by to být psi očkovaní a zdraví. Čím víc psů pozná, tím líp. Naučí se chování ke psům, socializuje se.
Základní rozpis očkování je asi nějak takhle:
6 - 7 týdnů věku - první očkování (DP)
Sušenko, pochlubte se, jakou rasu jste nakonec zvolila. Je to kluk nebo holka? Hodně jste o tom přemýšlela a diskutovala. Jak to nakonec dopadlo? Dejte fotku! Každý vet má jiný názor. Nám, náš vet říkal, že ikdyž Dorotka nemá očkování, ať jdeme ven, protože dookola není žádná nemoc. A když zanedbáme socializaci, budu mít uřvaného, bázlivého, kousavého magora. Ať už chodíme mezi psy a lidi, ať si na ně psina zvykne. Takže se zeptejte svého veta, jak to je v okolí s nemocemi.
Sušenka, to je ale kráááásná holčička. Budu mít úsměv na tváři celý den. Takový, jaký se objevil, když jsem se na fotky podívala. Krááása! Ať vám roste do zdraví a spolu máte krásný život.
Z mé zkušenosti - chodila jsem se štěndem na procházky po prvním očkování u nás(u chovatelky byl taky jednou očkovaný). Ale pouze na jemňoučkém vodítku a ne na moc dlouhé. A také jsem se pečlivě vyhýbala všem toulavým zvířatům a psům, které vlastnili bezdomovci (pravděpodobně neočkovaní jedinci).
Jinak vám vše řekne veterinář, ale koukala jsem, že máte ďáblíka raslíka, ten vám doma moc dlouho nevydrží a na prochajdy budete muset chodit brzo. Jsou děsně zvědaví a odvážní už od malička.
doplněno 21.12.13 16:08: Teď mi došlo, že asi u chovatelky očkovaný nebyl, takže to poupravím - chodili jsme s ním ven po prvním očkování
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.