Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parazit kapra na kůži - sníst rybu?

Od: marketaa odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

při zpracovávání kapra jsme doma našli pod šupinami nějaké krvavě červené parazity, vypadali jako parazit na obrázku.

Můžeme rybu skonzumovat po tepelné úpravě? Máme rybu zpracovanou jako filety i s kůží.

Děkuji.

Parazit kapra na kůži - sníst rybu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím, co to je, ale vím, že bych měl problém takovou rybu sníst. Tepelná úprava by sice měla vše zlikvidovat, ale když bude nedostatečná, tak není jistota. Já bych šel s kaprem za prodejcem a požadoval vysvětlení, náhradu nebo zdravou rybu. Zdravím!

doplněno 20.12.13 13:09:

No, on je asi právě ten problém v dostatečném tepelném zpracování u kapra. Smažením si nejsem vůbec jistý, vařením se rozpadne, tak jedině snad polévka.

zabu
hodnocení

0x

Jestli je to jen pod šupinami a ne v mase, tak by se asi nic stát nemělo. Ale mě by takový kapr taky nechutnal.

hodnocení

0x

poradne tepelne upravit a je to , ono kdo vi co vse jime v mase od kurete , prasete , ci kravy ... :) nechtejte ani vedet

fribble*
hodnocení

0x

Na MRK.cz je k tomu přeci dost obsáhlá diskuze, tam jste si nevybral? Pravděpodobně jde o hlístice (Philometroides cyprini) - parazit, který se u kaprovitých ryb vyskytuje. Po odstranění parazita z kůže, a vykuchání ryby by konzumaci ryby nemělo nic bránit.

marketaa
hodnocení

Pokud vím, řešili tam i jiné parazity a v diskuzi jsem se nakonec pěkně ztratila.

Autor dotazu nakonec napsal, že rybu vyhodil.

daniell*
hodnocení

0x

já už bych tu rybu asi nejedl ..

pavkonecny
hodnocení

0x

Zdravím, tak to jsme na tom asi stejně. Ja včera koupil kapra před Globusem v Olomouci (na stánku bylo napsáno Český kapr). Určitě si na něm dneska nepochutnám:(.

Parazit kapra na kůži - sníst rybu? #2
draho

rybu klidne snezte,tyhle dlouhy cervy maji vsechny ryby,to by jste uz rybu nikdy nemohli,ani nevite kolik varenych tasemnicovych boubeli snite ve veprovem !Tyhle cervici mne nechavaji klidnou :)nesmite to tak pozorovat

mrkcz
hodnocení

0x
Jedna se o filometriazu.Tento parazit vypousti do tela ryby toxiny nebezpecne lidskemu zdravi,vetsina rybich parazitu je tepelnou upravou usmrcena ale jejich vajicka muzou prezit a lihnout se v travicim traktu cloveka.

hodnocení

0x

Vypadá to jako škrkavka, nikdy jsem ss s tím nesetkala, ale asi bych ho vyhodila. Dost jste mě rozhodila, kupuji kapra porcovaného a ted se budu bát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]