Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
při zpracovávání kapra jsme doma našli pod šupinami nějaké krvavě červené parazity, vypadali jako parazit na obrázku.
Můžeme rybu skonzumovat po tepelné úpravě? Máme rybu zpracovanou jako filety i s kůží.
Děkuji.
Dobrý den, nevím, co to je, ale vím, že bych měl problém takovou rybu sníst. Tepelná úprava by sice měla vše zlikvidovat, ale když bude nedostatečná, tak není jistota. Já bych šel s kaprem za prodejcem a požadoval vysvětlení, náhradu nebo zdravou rybu. Zdravím!
doplněno 20.12.13 13:09:No, on je asi právě ten problém v dostatečném tepelném zpracování u kapra. Smažením si nejsem vůbec jistý, vařením se rozpadne, tak jedině snad polévka.
Na MRK.cz je k tomu přeci dost obsáhlá diskuze, tam jste si nevybral? Pravděpodobně jde o hlístice (Philometroides cyprini) - parazit, který se u kaprovitých ryb vyskytuje. Po odstranění parazita z kůže, a vykuchání ryby by konzumaci ryby nemělo nic bránit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.