Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Miniakvárium pro děti (bauhaus, obi)?

Od: alfonsmucha* odpovědí: 10 změna:

zdravím, uvažujeme o pořízení nějakého mini akvária pro děti, údajně se něco takového se vším všudy prodává v obchodech typu bauhaus nebo obi, ale na webu jsem o tom žádné info nenašel, nemáte s tím někdo zkušenosti?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Radim to nepřehánět s tou miniaturizací. Akvária pod nějakých 70 litrů jsou náročnější na udržení kvality vody a kolísání teploty. Stačí překrmit a máte druhý den vodu bílou. Pěkný sortiment hotových akvárií nabízí Hornbach ale víc času si na vás určitě udělají v nějakém větším zverimexu.
Pokud byste to měl blízko na hranice tak se mi osvědčilo nakupovat rybičky v Polsku. Ceny stejné ale ryby nejsou tak přešlechtěné takže se líp množí.
Jinak jestli chcete opravdu malé akvárium bežte do krevetek. ty moc prostoru nepotřebujou žerou všechno dobře se množí a děcka budou mít něco, co moc lidí nezná.

borax*
hodnocení

3x

Nemůžu jinak než souhlasit a ostatními. Ono se zdá, že malé akvárium je také míň práce a menší náročnost, ale opak je pravdou. Pokud něco pokazíte ve 15 20 litrech, bývají následky fatální a pokud nemáte s akváriem zkušenosti, budete jen zklamáni.

V akváriu o 100 litrech ty důsledky nebývají tak tak strašné, lépe se tam udržuje rovnováha a nějaká chyby se v tom množství vody "rozředí".

Doporučuji zakoupit minimálně těch 70 litrů, klidně i komplet s osvětlením a filtrem (dle mého je to ale zbytečně drahé), akvárium vybavit stěrkem, rostlinkama, zapnout filtr a svíti. Ryby tam dát nejdřív za 3 týdny (jinak vám pravděpodobně umřou). Na netu je spousta článků na akva stránkách, jak postupovat a hlavně proč to dělat tak a tak a ne jinak. Doporučuji nastudovat. Akvaristika je krásný koníček a na pěkné udržované akvárium je radost se dívat. Ale opravdu to není jen o tom koupit, napustit a dát tam ryby které se mi líbí, každá má jiné nároky.

tady čtěte moje-akvarium.net/...

hodnocení

1x

Mohu jen souhlasit s ...totak...v tom plivátku bych možná zvolil samečka Bety bojovnice, ale jinak nic.

miklous*
hodnocení

0x
Souhlasím s předchozími odpověďmi, jen dodávám. Set nekupovat! Nacpou do nich cokoli. Lepší je zajít rovnou do akvaristiky a nechat si poradit. Vyjde to možná dráž, ale co do životnosti se to jistě vyplatí... :)

hodnocení

0x

Ve zverimexu jsem viděla takové maličké akvárko se dvěma rostlinami a klukem bety bojovnice. Bylo mi ho líto. Celý život v plivátku. Hnus, velebnosti! *cert*

alfonsmucha*
hodnocení

díky všem za odpovědi, pořídili jsme ve zverimexu 7-litrové akvárko (bez filtru apod.), jednu rostlinku, dvě závojnatky a zatím vládne spokojenost :)

susenka*
I na jednu zavojnatku je to akvarko příšerně male!
alfonsmucha*
hodnocení

a čím se to projeví?

edge*
Tak to je hezké, že jste Vy spokojeni. Nechci Vám kazit radost ale nejspíš během dohledné doby pujdete do zverimexu znovu pro rybky nové...
Mimochodem co je to za zverimex, který toto dopustí? Ikdyž i v Horbachu kde akvaristiku vedou zkušení prodejci raději zakroutí očima a toto lidem prodají než aby jim vysvětlovali co je na tom špatně. Osobně jsem se s tímto setkal a pak jsem se prodejce ptal jak to může dopustit ale rozčílenej mě vysvětlil že to nemá cenu se s lidma hádat aby připlatili za pořádné akvárium.
doplněno 03.01.14 12:04: Závojnatky mají dost "primitivní" zažívání, prakticky co pozřou to vyloučí. Rychle tak zaneřádí i 60l akvárium bez filtru natož pak 7 litrů...
Sedmilitrové akvárium to je tak pro jednoho samečka Bety bojovnice. Ty dokáží přijímat kyslík ze vzduchu. Nadechnou se na hladině.
pb®

7l je strašně málo a závojnatky jsou poměrně velké ryby. Snaha vyhovět dětem by neměla hraničit s týráním zvířat, protože tak se dětem dobrý příklad rozhodně nedá. A to co děláte, se týráním označit dá. Jako malé dítě jsem velice těžce nesla, když nějaká rybička umřela. Nemusíte mít hned veliké akvárko, ale chce to trochu přemýšlet. Kdysi dávno jsem s úspěchem měla rybičky v akvárku asi 30l, měly jen jednoduchý filtr, vzduchování a světlo. Odchovy byly velmi časté, však šlo taky o živorodky. Radím pořídit akvárko větší a do něj nějaký druh jednoduchý na chov, který nepotřebuje zvláštní úpravu vody, ale spokojí se s odstátou vodovodní, druh který je malý a nejlépe aby se snadno nemnožil. I když ony živorodky se většinou také nepřemnoží, většinu mladých ribiček zbaští rodiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]