Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na vás takový dotaz, nebo spíš bych poprosila o váš názor.
Mám malého psa, kterého samozřejmě několikrát denně beru ven a přitom potkáváme jiné pejskaře. S některými se dáme do řeči, s některými se jen pozdravím, a někteří dělají že nevidí.
No a včera, když jsem šla ven se psem, na mě volala z okna paní, ať se u ní zastavím, že něco potřebuje. Byla to paní z té skupiny pejskařů, kteří ani nepozdraví, svého psa neusměrní a nechají ho dělat si co chce. Z okna mě požádala, jestli bych vzala jejího psa vyvenčit, že je nemocná s nohama a nemůže každé tři (!) hodiny lítat se psem ven. Narovinu jsem ji řekla, že její pes je na mého agresivní (je i mnohem větší) a že by to nedělalo dobrotu venčit dva takové psy a ještě vést za ruku dceru (dva roky). Na to jsem se dozvěděla, že jsem zlej člověk, který nemá rád zvířata, a že nemám ráda ani lidi, a že co by mi to udělalo párkrát za den vyvenčit jejího psa atd atd., to už jsem neslyšela protože jsem odcházela. Paní má v okolí příbuzné, dvě dcery a syna, jaké mají vztahy ovšem nevím. Může přece poprosit je, aby se o psa postarali.
Pak jsem doma přemýšlela o té věci a říkala si, že by to byl i jednoduchý způsob, jak se zbavit psa. Nejdřív ho budu chodit venčit, pak mu půjdu koupit granule, protože paní nemůže na nohy, pak paní půjde do nemocnice, pes zůstane u mě. Z nemocnice ji rodina odveze rovnou do domova důchodců a o psa je přece postaráno, tak jaképak copak a já mám najednou na krku cizího psa. To jsou ale jen mé spekulace.
A tak by mě zajímalo, chodili byste venčit cizího psa v takové situaci?
Bohužel pes doplácí na hloupou majitelku, ale osobně bych takového pejska nešla venčit. Už jen proto, že je jeden pes agresivní na druhého, to by nedělalo dobrotu. Pes v defenzívě by byl akorát tak vystresovaný a nevíte, najednou se do sebe pustí a hotovo.
A těmi blbými řečmi o zlých lidech si to paní akorát zazdila. Opravdu nemíním pomáhat tomu, kdo se chová jako hovado a uráží mě.
souhlasím s tou finanční odměnou.. Jelikož už na vás ta paní vyjela, tak nevím, jestli byste si teď mohla dovolit ještě do ní "rýpat" a chtít odměnu, ale bez té odměny bych se jí opravdu na pejska vykašlala. Možná za ní můžete zkusit přijít, slušně pozdravit, usmát se, a říct, že jste si to rozmyslela, že byste jí moc ráda pomohla, ale že byste si ráda promluvila o nějaké odměně. Že to po ní chcete nerada, ale že jinak nemáte moc času ani na svého pejska, a že byste tedy tu snahu chtěla nějakým způsobem ocenit. Buďte milá, pejska jí třeba pochvalte, a myslím, že všechno by mohlo proběhnout hladce. Stanovte si nějakou minimální cenu a s chutí do toho! přeju hodně štěstí!
máte pravdu, ve vaší situaci kývnout na venčení by znamenalo nechat se vmanipulovat do situace, kterou nechcete - proč? nic té paní nedlužíte... může si hledat inzerátem někoho na venčení, nebo poprosit rodinné příslušníky... na vašem místě bych si z toho žádné výčitky nedělala, vy máte zodpovědnost především vůči svému dítěti a svému psu, ten další pes tam zkrátka nezapadá - tak se tím netrapte, taky bych ho taky nevenčila... přitom mám zvířata a psy ráda...
Já jsem už rozhodnutá, že ho venčit nebudu z několika důvodů.
- nemůžu svého a druhého psa venčit spolu když se nesnesou
- je to nevychovaný pes, neumí chodit na vodítku, táhne, neposlouchá
- nemám tolik času, abych venčila každého zvlášť
- naštvala mě reakce na moje odmítnutí
- a hlavně mě dostal požadavek, že chtěla abych ho venčila každé tři hodiny, protože je tak zvyklí
Sice je mi psa líto, ale panička se musí postarat jinak. Myslím, že by bylo vhodné, aby se postarala rodina, ať už o paní nebo o psa.
Jako další důvod pro NE si můžete přidat majitelčino chování. Nejdřív Vás ani nepozdraví a teď něco chce? Spíš jestli ta její nemoc nejsou jen výmluvy. Mě by v životě nenapadlo někoho cizího požádat o venčení a i kdyby bylo nejhůř a musela bych tak udělat, jedině slušně.
tak to potom chápu, už bych se k tomu dále nevyjadřovala a s tou paní bych už si nešla ani promluvit, jak taky chce, abyste se k ní vy chovala slušně, když ona to nedělá. :D
Pokud chodíte ven s pejskem a s malou dcerkou,tak bych o tom přibrat ještě cizího psa vůbec neuvažovala.Co když by se porvali a v zápalu boje kousli holčičku.Od té paní je špatné,že to vůbec po vás chtěla,když ví,že její pes je na psy agresivní a když chodíte na procházky ještě s dcerkou.Jejího psa musí venčit někdo,kdo bude ven chodit pouze s jejím psem a kdo ho zvádne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.