Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venčit cizího psa?

Od: lukysak odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám na vás takový dotaz, nebo spíš bych poprosila o váš názor.

Mám malého psa, kterého samozřejmě několikrát denně beru ven a přitom potkáváme jiné pejskaře. S některými se dáme do řeči, s některými se jen pozdravím, a někteří dělají že nevidí.

No a včera, když jsem šla ven se psem, na mě volala z okna paní, ať se u ní zastavím, že něco potřebuje. Byla to paní z té skupiny pejskařů, kteří ani nepozdraví, svého psa neusměrní a nechají ho dělat si co chce. Z okna mě požádala, jestli bych vzala jejího psa vyvenčit, že je nemocná s nohama a nemůže každé tři (!) hodiny lítat se psem ven. Narovinu jsem ji řekla, že její pes je na mého agresivní (je i mnohem větší) a že by to nedělalo dobrotu venčit dva takové psy a ještě vést za ruku dceru (dva roky). Na to jsem se dozvěděla, že jsem zlej člověk, který nemá rád zvířata, a že nemám ráda ani lidi, a že co by mi to udělalo párkrát za den vyvenčit jejího psa atd atd., to už jsem neslyšela protože jsem odcházela. Paní má v okolí příbuzné, dvě dcery a syna, jaké mají vztahy ovšem nevím. Může přece poprosit je, aby se o psa postarali.

Pak jsem doma přemýšlela o té věci a říkala si, že by to byl i jednoduchý způsob, jak se zbavit psa. Nejdřív ho budu chodit venčit, pak mu půjdu koupit granule, protože paní nemůže na nohy, pak paní půjde do nemocnice, pes zůstane u mě. Z nemocnice ji rodina odveze rovnou do domova důchodců a o psa je přece postaráno, tak jaképak copak a já mám najednou na krku cizího psa. To jsou ale jen mé spekulace.

A tak by mě zajímalo, chodili byste venčit cizího psa v takové situaci?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Bohužel pes doplácí na hloupou majitelku, ale osobně bych takového pejska nešla venčit. Už jen proto, že je jeden pes agresivní na druhého, to by nedělalo dobrotu. Pes v defenzívě by byl akorát tak vystresovaný a nevíte, najednou se do sebe pustí a hotovo.

A těmi blbými řečmi o zlých lidech si to paní akorát zazdila. Opravdu nemíním pomáhat tomu, kdo se chová jako hovado a uráží mě.

foo*
hodnocení

3x

ne, v baráku to máme taky.. sousedka ho párkrát venčila ale majitelka pak chtěla víc, jak píšete Vy.. takže ne

joolie*
hodnocení

2x

souhlasím s tou finanční odměnou.. Jelikož už na vás ta paní vyjela, tak nevím, jestli byste si teď mohla dovolit ještě do ní "rýpat" a chtít odměnu, ale bez té odměny bych se jí opravdu na pejska vykašlala. Možná za ní můžete zkusit přijít, slušně pozdravit, usmát se, a říct, že jste si to rozmyslela, že byste jí moc ráda pomohla, ale že byste si ráda promluvila o nějaké odměně. Že to po ní chcete nerada, ale že jinak nemáte moc času ani na svého pejska, a že byste tedy tu snahu chtěla nějakým způsobem ocenit. Buďte milá, pejska jí třeba pochvalte, a myslím, že všechno by mohlo proběhnout hladce. Stanovte si nějakou minimální cenu a s chutí do toho! ;) přeju hodně štěstí!

hodnocení

2x

máte pravdu, ve vaší situaci kývnout na venčení by znamenalo nechat se vmanipulovat do situace, kterou nechcete - proč? nic té paní nedlužíte... může si hledat inzerátem někoho na venčení, nebo poprosit rodinné příslušníky... na vašem místě bych si z toho žádné výčitky nedělala, vy máte zodpovědnost především vůči svému dítěti a svému psu, ten další pes tam zkrátka nezapadá - tak se tím netrapte, taky bych ho taky nevenčila... přitom mám zvířata a psy ráda...

kami95
hodnocení

0x

Chodila, za finanční odměnu :)) :)) teť vážně..jelikož jsem citlivka tak by mi bylo asi pejska líto, vždyť on za nic nemůže..takže bych s ním zašla..

lukysak
hodnocení

Já jsem už rozhodnutá, že ho venčit nebudu z několika důvodů.

- nemůžu svého a druhého psa venčit spolu když se nesnesou

- je to nevychovaný pes, neumí chodit na vodítku, táhne, neposlouchá

- nemám tolik času, abych venčila každého zvlášť

- naštvala mě reakce na moje odmítnutí

- a hlavně mě dostal požadavek, že chtěla abych ho venčila každé tři hodiny, protože je tak zvyklí *zed*

Sice je mi psa líto, ale panička se musí postarat jinak. Myslím, že by bylo vhodné, aby se postarala rodina, ať už o paní nebo o psa.

elisek1988*

Jako další důvod pro NE si můžete přidat majitelčino chování. Nejdřív Vás ani nepozdraví a teď něco chce? Spíš jestli ta její nemoc nejsou jen výmluvy. Mě by v životě nenapadlo někoho cizího požádat o venčení a i kdyby bylo nejhůř a musela bych tak udělat, jedině slušně.

joolie*

tak to potom chápu, už bych se k tomu dále nevyjadřovala a s tou paní bych už si nešla ani promluvit, jak taky chce, abyste se k ní vy chovala slušně, když ona to nedělá. :D

naoko

Máte pravdu a víc se tím nezabývejte. Nejste žádný veřejný venčič psů nebo poskok na zavolání. Chování té paničky je úplně absurdní.

hodnocení

0x

Pokud chodíte ven s pejskem a s malou dcerkou,tak bych o tom přibrat ještě cizího psa vůbec neuvažovala.Co když by se porvali a v zápalu boje kousli holčičku.Od té paní je špatné,že to vůbec po vás chtěla,když ví,že její pes je na psy agresivní a když chodíte na procházky ještě s dcerkou.Jejího psa musí venčit někdo,kdo bude ven chodit pouze s jejím psem a kdo ho zvádne.

emilka12*

Pokud Bych měla malé dítě a psa tak ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]