Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boukání svině

Od: dobrman* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, máme svini, ale nechce se boukat. Je možné jí nějak navodit boukání bez toho, abychom ji vezli ke kancovi?Děkuji předem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Měla by to mít každých 21 dní. i kdybyste to to nepoznali zezadu tak to musí být poznat na chování. Když jí přejedete rukou po zádech tak ztuhne a nehýbe se. Vyvolat to uměle asi dokáže veterinář ale daleko lepší je ji strčit na týden ke kanci a on si ji rozbouká.
doplněno 11.12.13 21:00: To o lógru jsem teda ještě neslyšel. naše prasata dostávají lógr do žrádla pravidelně a že by se kvůli tomu něco dělo nepozoruju.

hodnocení

0x

lít ji do žrádla logr z kávy

lidus*
hodnocení

0x

Nejlépe bude obrátit se na veterrináře, ten by mohl dát injekci , pokud se nepletu tak se přípravek jmenuje Maprelin a pak inseminace ta je podle mě jistější než kanec. Je to, pokud chápu, prvnička, má správný věk a je dostatečně tukově vybavená? Když se zadaří tak spočítejte její nalité struky, nesuďte mě, že jsem zlá ale pokud by odrodila víc selat než 8 při velmi dobré kondici 10 tak slabí jedinci by museli ustoupit. Veterinář vám jistě poradí nejlépe a spočítá ve kterém období selata příjdou na svět (asi 115 dní) já se učila 3 měsíce + 3 týdny+ 3 dny, netuším jaké máte podmínky chovu ale aby selata nepřišla na svět v mrazech a hlavně pohlídejte aby je sviňka nezalehla. Dobrý hospodář spí v době blížícího se porodu ve chlévě.

doplněno 12.12.13 19:21:

Hledala jsem a našla, přípravek se jmenuje stále stejně ale je pro prasnice co už odrodili, pro tu vaši určitě existuje jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]