Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péče o štěňata a fenku 2

Od: monikaa odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zítra budou mít štěňátka 4 týdny, tak mám několik otázek. Zatím jim dávám jen ovesnou kaši a včera měli takovou kaši z granulek a jogurtu. Veterinář říkal, že má fenka hodně mlíka, že jsou to takový válečci. No a jelikož jim budou zítra 4 týdny, tak jim chci začít dávat granulky pro štěňata. Ale kolikrát denně? A můžu jim ještě dávat tvaroh nebo jogurt? A ovesnou kaši?

A kolikrát denně krmit fenku? A jak velký porce? Je to Jack russel, ale váží 7 kg, takže bude spíš zkřížená s Parsonem. :D

Máme tyto granule Sams Field Puppy /... - jeden chovatel říkal, že to můžeme dávat jak feně, tak štěňatům, ale ted jak bude fenka štěňátka pomalu odstavovat, máme jí koupit dospělácký granule?

Jo a ještě jaký hračky pro štěňátka, máte nějaký tipy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Štěňátkům dávejte co nejvíce pestré stravy, protože co se naučí jíst jako štěňata, to budou přijímat i v pozdějším věku. Dobře je o tom napsané na faunanet. Stačí zadat ,,krmení štěňat,, najdete tam podle týdnů štěňátek čím krmit, co a jak přidávat. Záleží i na tom, kolik má fena štěňat, kolik mléka atd. Myslím ale, že Vaše nestrádají, tak hlavně ty vitamíny ovoce, zeleninu, kselé zelí /trochu/, přemražené syrové maso - krábané,nebo menší kousky.

misak23*
hodnocení

0x

Štěňátka by měla mít velmi pestrou stravu, protože na čím více druhů granulek si zvyknou jako štěňata, tím menší problémy mají jako dospělí. Mám s tím vlastní zkušenosti, když koupíme našim psům nové granule, mají druhý den průjem a těžko si na ně zvykají. Fenka by mohla mít už dospělácké granule, ale nemusí je mít až tak nutně, štěňátka je dobré odstavovat postupně, nebo nechat fenu, až s odstavením začne instinktivně sama, což by měla mezi 4. a 6. týdnem. Nejlepší je, když pejska krmíme pravidelně 3x až 4x za den v menších porcích, postupně porce zvětšovat a nedávat tak často. Tvaroh, jogurt a ovesnou kaši jsme osobně pejskům nikdy nedávali, tak nemůžu posoudit. Hračky jsou dobré kvalitní pevné, někdy gumové, nedoporučuji pískací. Hodně štěstí se štěňátky

misak, zaujal mě váš zvyk, kupovat psům jiné granule, než na jaké si zvykli? Ikdyž jim viditelně nedělají dobře, dokud si jejich trávení na ně nezvykne a nepřizpůsobí se. Proč to? Co je na tom dobrého? Chápejte, já vám do toho nechci mluvit, ale třeba vy víte co já ne a já jsem přišla o kvalitní poznatek.

hodnocení

0x

Ze začátku je dobré dávat štěnátkům granulky předem namočené a změklé,smíchné s troškou masa z masové konzervy pro štěnátka a vlažné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]