Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často krmit 3 měsíční štěně

Od: oliv odpovědí: 7 změna:

Prosím poraďte co je vhodné pro 3.měs.štěně a jak často mu dávat jídlo.A prosím když vyrůstal s matkou venku v boudě,může zůstat venku sám i v tomhle počasí?Bouda je zateplená,ale samostatně mimo dům.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

2x
Krmení: od odstavení do cca 4 měsíců baští štěňátko 4x denně - dále postupně snižujeme na 2 dávky denně. Dospělého psa krmíme zpravidla 1x denně.
Bouda: i když byl pejsek s maminkou venku, nemá sám ještě dostatečnou termoregulaci a teď, když začíná mrznout, by mohl onemocnět. Navíc se bude bát a i pro začlenění do vaší rodiny, bude lepší, když bude s vámi. Moc se za něj přimlouvám - zvykání na stálý pobyt venku bych nechala na jaro...
emilka12*

Pro štěnˇátka se dostane koupit suché krmení.Má se s ním krmit do jednoho roku.Krmím i dospělého psa vícekrát deně po menších dávkách.Zvrací mě z hladu žluté kyseliny a když mu dám větší porci tak ji taky vyzvrací.

zdena*
hodnocení

1x

Dobrý den, záleží co máte za plemeno, třeba kavkazský ovčak muže spát na snehu, a lze jej chovat celoročně venku, pokud máte plemeno krátkosrsté jako třeba dobrman, argentinská doga, neměl by pes byt venku v žádné boudě, je jim proste zima, trpí klouby, a ledviny, idealni je pro ně pokud velkeho psa nechcete mít v byte třeba kotelna s automatickým výbehem ven, a je pravdou to že bud by měl být pes celoročne venku nebo celorocne doma, samozřejme když dáte vem čivavu nebo jorka tak ho zabijete,salon-max.cz

Konečně někoho napadlo, že záleží na tom, o jaké plemeno se jedná! Takže dokud zadavatelka dotazu toto neupřesní jsou rady na NIC.

supla
hodnocení

0x

Asi 4x denně. A když nebude chtít jíst, nevadí, nenuťte ho - donutí ho hlad. Ale jak nesní, tak odebrat misku, ať mu neleží před čumákem jídlo celý den - pak si bude vymýšlet.

Náš taky nechtěl jíst, cpali jsme do něj každé jídlo, jen ať splní těch svých 5 (4) za den, pak přibral a nakonec musel hubnout. Takže poučení - nechceš, pak budeš ještě prosit :oD

Taky o nocování venku - je to dost proti zdraví toho psa. Měli jsme němečáka taky venku (bouda), ale na noc v mrazech spával ve sklepě v teple u kotle. V 6-ti letech ohluchnul, v 10 nám znenadání umřel. Měl trochu problémy s nohama, ale zřejmě ho někdo otrávil. Raději ho mějte v teple domova.

borax*

To je to nejhorší co můžete pro psa udělat - vzít ho z venku domů. Pokud je v noci -15 a vy ho dáte do + 25 a ráno ho zase vyhodíte na celý den "jen" třeba do -7 , to je pěkný záhul! Zkuste se večer nevysléct ze zimní bundy! Pokud je pes držený celoročně venku, má srst krásně připravenou na zimu. A když má dobrou zateplenou boudu, vystlanou slámou, nevadí mu ani velké mrazy.

Takže buď na pořád venku, nebo pořád doma. Střídat to je o zdraví psa. Nikoliv nocování venku, jak píšete.

kadlec
hodnocení

0x

Nenechávejte tak malé štěndo venku v boudě.Když spí,tak se mu zpomalí krevní oběh a je mu zima.Tady jde také hlavně o to,aby vám neprostydnul,on pak takový zánět močáku a nebo ledvin je velice nebezpečné.

Mám doma 2 obří plemena a mám je od štěňat v baráku.Přes den lítají za každého počasí venku a na noc chodí do baráku.Mají vlastně volný vstup domů celoročně.Nedělá jim problém se narvat ke krbu a pak vylítnout do -20.Nikdy neměli žádný zdravotní problém.Navíc pejska budete mít skvěle socializovaného a nebude vám dělat problém,když ho budete muset nechat samotného doma.Já mám kluky v baráku od štěňat a 100x denně jsem je učil co smí a co ne,no a dnes mám skvělé společníky.

jako štěnda jsme je krmili 5x denně,pak 4x,postupem růstu 3x a když dospěli,tak jim dávám 2x ráno a večer.Myslel jsem,že sežerou celou rodinu.Někdy samozřejmě všechno nesežerou,ale jídlo jim tam nechávám,nikdy jsem ho ani jako štěňatům nebral,protože jsem věděl,že to zblajznou třeba dýl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]