Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Had přestal žrát

Od: marki* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám problém s hadem. Mám hroznýše královského, je 220cm dlouhý, starý asi 4 roky. Najednou přestal žrát, s krysama byl v terárku celou noc a spíš se zdálo, jako by chtěl z terátka utýct. Říkala jsem si, jestli to není tou zimou, v baráku je přes den kolem 16°C, ale na večer se topí a v terárku má výhřevnou desku. Když jsem doma tak ho pouštím, ale když ho chci chytnout tak sebou začne mrskat, což nikdy nedělal. Nevíte co by to mohlo být? Nemá na sobě znaky žádné nemoci. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezebelll*
hodnocení

3x

Myslím,že je to tou teplotou,mám taky hada a chovatel mi radil,že snížit přes zimu teplotu prospívá,když už jsou starší. Moje hadice pravidelně v zimě spí a krmení se nedotkne třeba tři měsíce,dělá to každý rok a je zdravá a v dobré kondici :)

pb®
hodnocení

2x

Nebude se svlékat? V prvé řadě asi zvýšit teplotu, hroznýši by měli mít tuším místo s asi 30°C. No a pak se zeptám, jak často ho krmíte? Někdo rád hady překrmuje a cpe do nich potravu každý týden. Takhle velkého hada bych nekrmila častěji jak jednou za měsíc, alespoň tak krmím svoji podobně dlouhou užovku a je jí už 18let. Je zima, hadi by měli mít zimní spánek, takže snížená chuť k jídli je pravděpodobná. Pokud je had v dobré kondici, může si dát půst i několik měsíců. Určitě bych nenechávala krmné potkany s hadem v teráriu. Když had nejeví zájem, tak hlodavce odebrat. Už jsem viděla v ordinaci veterináře od potkana pěkně ožraného hroznýše. A nepřekrmovat, můj vet, také chovatel hadů si stěžoval, že lidi hady překrmují a on když je pak pitvá, tak nachází samá přetučnělá játra.

marki*

Zdravím, ne svlékat se nebude, to bych poznala. Je krmenej 1 měsíčně, je tak zvyklý, dostává většinou potkana. Nu snad to bude ten spánek ;-/

martinaa*
hodnocení

1x

A výhřevná deska jede i přes den? Ono 16° je dost málo, a výhřevná deska je pouze lokální. V chladném koutě terárka může tím pádem být třeba 17°.

V žádném případě nenechávejte krmení u hada déle, pokud vidíte, že je nechce, a vůbec ne přes noc. Pak se nedivte, že se snaží z terárka utéct, kdyry ho mohou nejen obtěžovat, ale i pokousat. Pokud sebou mrská, něco se mu nelíbí - třeba ta teplota, nebo že si přeje zrovna dneska klid. Jak často krmíte? Přesná teplota v terárku je jaká? Poslední krmení proběhlo kdy a kolik bylo potravy?

doplněno 09.12.13 14:22:

Ještě jste možná tím snížením teploty vyvolala fázi rozmnožování, kdy hadi odmítají žrát..

tarantule*
hodnocení

0x

Máte pro hada naprosto nevhodné podmínky a divím se, že ještě žije. V teráriu má mít 26-35 stupňů, aby si mohl vybrat pro něj ideální teplotu. Přes noc by teplota neměla poklesnout pod 18 stupňů. Hada s krysami nikdy nenechávejte bez dozoru! Mohou ho i zabít. Dále přestaňte s pouštěním hada po bytě, zbytečně ho to stresuje. Má mít dostatečně velké terárium kde se cítí bezpečně. Hlavně si o hadech něco nastudujte, máte nejvyšší čas!

adelka283*
hodnocení

0x

No to je asi tím že se te chystá sežrat... vím o tom hodne taky jsem mnela hada a ten mi nejedl 3 tydny a pak nejakou nahodou vylezl z terarka a sežral mi kočku..

neboj pak bude jíst ale až po tom co se pořádně nažere neceho vetšího

martinaa*

Hahaha.:) O hadech víš houby a ještě píšeš nesmysly.

tarantule*

Jo a taky je potřeba dávat pozor, jestli si had člověka neměří:) to ho chce pak sežrat na 100%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]