Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jitrnice a salámy pro psy dát kočce?

Od: micinka123* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den *palec* ve zverimexu často vidím takové ty psi jitrnice, salámy a jiné takové ty "salámkové"pochoutky :) Kdo neví o čem mluvím, ať zmáčkne na tenhle odkaz... :-D Myslíte, že to můžou jíst i kočky? Vím, že existují i kočičí, ale ty jsou fakt těžce k sehnání a ty psí vidím všude. Prosím, co si o tom myslíte vy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud nejsou kočky zmlsané, což ale většinou jsou, vezmou si rády i psí baštu. pes si taky smlsne na kočičí konzervičce či kapsičce...

hodnocení

0x

Kočku sice nemám,ale proč by to nesměla jíst?Zcela jistě to bude výborné a otrávené to asi také nebude:-D

ladinpraha*

A pravděpodobně to bude kvalitnější než jídlo pro lidi. Zvířata totiž nesežerou všechno, co jim kdo předloží a nekoukají na cenu.

jmhad*
hodnocení

0x

Zkusit se to může,ale kočička,pokud je domácím mazlíčkem,jako ta moje /ta má jen tři nožičky,toulala se po okolí a zlý pes jí jednu utrhl a my se jí snažíme ten život nějak ulehčit,což nám opětuje svojí láskou a lumpárnama/ bývá zpravidla velmi zmlsaná.

janis
hodnocení

0x

Krmivo pro psy - ať už granule,konzervy,kapsičky a tyto různé masové ňamky nejsou pro kočky vůbec vhodné! Nejlíp uděláte když kočce budete dávat maso, nejlépe syrové a pro jistotu aspoň 48 hodin přemražené. Nejen že vás to ve finále vyjde levněji ale budete vědět čím jí krmíte.

micinka123*
hodnocení

Aha... ale zkusit koupit ji to můžu ne? Teda, pokud se tím nějak neotráví nebo tak. Vždyťje to nějaký salám, který může i kočka ne? Nebo je tam nějaký kočičí jed? To jako psy, taky nemůžou kočičí kapsičky, protože to pro nich není vhodný? :D

janis

Kočka potřebuje daleko více bílkovin a tuků než pes a hlavně taurin který ve psím žrádle rozhodně nenajdete. Proto by se kočky neměly krmit žrádlem pro psy. Salám pro psy jí dejte pokud chcete ale také si přečtěte něco o krmení koček i když na internetu jsou někdy články ze kterých je mi do breku. Kvalitním krmením můžete kočce prodloužit život o spousty let, moje kočka letos v prosinci oslaví 21té narozeniny a to hlavně díky stravě kterou jí dávám.

micinka123*
hodnocení

Nééé, já kočce nedávám psí granule ani jiné psí žrádlo. Já kočce kupuju Brit Premium, je to takovej střed, ale určitě se to neřadí mezi marketovky a podobně. Můžu se zeptat jakým krmení číču krmíte, že bude slavit 21 narozeniny?

janis

To je dobře že nekrmíte whiskasem a podobnými hnusy.. My Brit nemůžeme, kocour se mi po něm osypal. Granule máme Porta 21 bez obilovin, krmím ještě masem, většinou syrovým. Granule jsem dřív míchala ještě s RC pro seniory ale mám ještě k této staré dámě pětiletou čičinu a dva půl roční prcky, všichni jedí společně takže granule už nemíchám, raději jsem se poradila s mojí veterinářkou a jelikož stará dáma prospívá i bez senior granulí tak už je nemíchám a nechávám jen jeden druh. Portu opravdu doporučuji, na to jak jsou kvalitní nejsou drahé, kupuji na zoohitu. Jsou bez obilnin, s vysokým obsahem masa, krásně voní, jsou hodně tamvé, velikostně jako čočka což jí vyhovuje protože nemá zoubky tak granule polyká. Jsou v nich přidané i bylinky na trávení, močové cesty a na zuby. Strava udělá hodně, já jsem s kočkami krom kastrace,jednou za rok prohlídky a u staré trhání zubů nebyla s ničím u veterináře. Nekupujte ani takové ty kočičí bonbony, je to jen tahání peněz z lidí a efekt žádný. Když už budete kupovat mlsky tak nějaké kvalitní, já kupuji snacky značky cosma, je to sušené maso.

pohanka*
hodnocení

0x

Kočka potřebuje kvalitnější krmivo. Pokud vím, tak kočičí žrádlo se nemá dávat psovi, protože je tučnější a psi potom přibírají na váze. A třeba ta Vaše kočička to ani chtít nebude. Kočky jsou dost vybíravé.

hodnocení

0x

Toto psí žrádlo není pro kočku nic dobrého. Tedy hlavně pro její ledviny, které má kočka mnohem citlivější a rizikové. Nechci tě strašit, ale hodně koček dlouho nemocní a nakonec umřou, protože jim doslouží ledviny. *sok* Navíc, víš jak velké ty salámy jsou? Větší pes to má na 2-3 dny. Ale kočka? Ta to má na pěkně dlouho. Skazí se to a vůbec, není to dobrý nápad. Když už mocí mermo chceš kočičce udělat radost mňamkou, nakoukni co trh nabízí pro kočky. Kapsičky v různých kvalitách a chutích, konzervičky, polokonzervičky, sušené rybky a já nevím co všechno ještě. Ty salámy vidíš proto, protože jsou velké. Ty mňamky pro kočičky jsou malinké a nejsou příliš vidět, ikdyž je jich veliká spousta. Jsou vytvořeny právě pro kočičky a jsou bezpečné. A taky kup kočičce pažitku v květináči. Ne svazek! Musí růst, pak si na ni kočka velice pochutná a prospěje jí k čištění žaludku.

doplněno 21.11.13 17:43:

Naši kocouři pažitku žerou stále. Z papulek jim smrdí, ale šnytlík milují. Tu trávu zasej už teď, kočky ji potřebují žrát stále, protože jim pomáhá zbavit se bezoárů z žaludků. Poklikej si a podívej se na to, co bezoáry jsou a jak se jich kočky zbavují. ;)

micinka123*
hodnocení

Já jsem se ptala jestli to kočky můžou, a ne že to chci hned koupit. Jinak kočka dostává odřezky z masa, které fakt miluje, potom ty všelijaké kapsičky, konzervy a granule Brit... :)

doplněno 21.11.13 13:44:

já jsem myslela, že kočka může trávu (tu speciální kočičí) ale pažitku? Ona je trošičku štiplavá, tak to kočce vadit nebude? Nebude ji to štípat. Jinak trávu pro kočky mám doma, budu ji sadit, když napadne sníh...

figurek*
hodnocení

0x

si myslím, že jestli vaše kočka nebude hodně hladová, pak do ní psí salám nedostanete. Druhý problém, není možné mít kočku doma a nechat ji vyhladovět. Válka nervů člověk vs. hladová kočka je pro lidi předem ztracená, ještě rádi byste pro nějakou tu kočičí konzervu utíkali.

wanesa*
hodnocení

0x

Kočce nedávat.Jestli nechcete,aby jste jí časem kupovala drahé granule na dietu při onemocnění ledvin.Já mým kočkám kupuji hovězí přední,nakrájím na kousíčky,udělám malé kuličky (porce tak pro 2 kočky) a zamrazím.Určitě je to pro kočku zdravější,než pamlsky ze zverimexu s éčkama.

doplněno 21.11.13 13:55:

A ještě k té trávě,já jí sázím pravidelně,jakmile jedna začne v květináči žloutnout hned nasadím do druhého další trávu(je to vlastně ječmen setý) za cca 9 dní mají novou čerstvou trávu.Moje kočky jsou asi spíš krávy,protože každé ráno pravidelně po probuzení se jdou nejdříve napást:)

lidus*
hodnocení

0x

Jestli je to vhodné nebo ne na to moc nekoukám, kupuji nač mi stačí peněženka. Naše kočky na chalupě dostávají Bodi komplet menu pro psy. Proč? Konzerva pro kočky stojí 25,-Kč a je jí 400gramů a tato je 1kg za 25,-Kč v akci. Jsou to větší kousky-hovězí, drůbeží-musím namačkat a country (mleté a chutná jim nejvíce). Rozhodně nestrádají a žerou to jako o závod, živit 6 koček a ještě docházející ježky leze dost do peněz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]