Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propletené prsty u andulky

Od: dafa odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, má takový problém. Mám andulku vlnkovanou a na jedné noze má propletené prsty. Tak různě přeložené přes sebe. Měla dlouhé drápky, myslela jsem,že je to tedy z tohoto důvodu. Ty drápky jsem jí tedy ostříhala, ale prsty zůstaly stejně přeložené. Špatně se jí sedí na bidýlku, drží se jen jednou nohou a tou postiženou se jen opírá. Nevím, co s ní mám dělat. Bojím se jí prsty nějak násilně rozplést, abych je nezlomila. Toto už je asi nevratný stav, že? Drápky má již měsíc krátké a přesto se jí prsty nevrátiy do normálního postavení. Co s tím? Děkuji předem za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ane
hodnocení

0x

Důvodem nebudou přerostlé drápy, k deformaci kloubů a kostí dochází v řádech několika měsící, daleko spíš měla/má zlámané prsty na nožce. Přibouchlé ve dveřích, přišláplé, přimáčklé mezi opěradlem a vaším tělem nebo zlámané při pádu v kleci.
Jediná rada je zajít s ní k veterináři, který zjistí, jestli měla prsty zlomené a jestli se s tím dá ještě něco dělat. Obávám se, že po měsíci bez léčení má už případné zlomeniny špatně srostlé a na nožičku se proto už nikdy pořádně nepostaví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]