Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně samo doma - co dělat, aby si zvyklo

Od: wena86 odpovědí: 14 změna:

dobrý den, mám na všechny moc velkou prosbičku.14 dní Mám doma štěně-3-4měsíční zřejmě kříženec bígla(viz foto) a nevím co dělat. jakmile odejdu z bytu začne hrozně štěkat a výt a vydrží tak třeba i 2hodiny.sousedi už se mnou ani nemluví:( a nejhorší to bude až budu chodit do práce.to bude od rána tak do pěti odpoledne sám.prosím moc o radu a předem moc děkuji V.

Štěně samo doma - co dělat, aby si zvyklo

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

elizabeth*
hodnocení

1x

Odcházet jen na chvilku - třeba ze začátku na minutu, pak na pět, pak na deset, postupně to prodlužovat a NIKDY, když přijdete zpět, tak se se stěnětem nevítejte ale ani nelučte! Prostě normálně vejděte do pokoje, sedněte si třeba na pohovku - prostě jak kdyby se nic nestalo. Pak ho pohlaďte, a zase odejděte na dvě minutky. Stěně se naučí, že se vlastně nic neděje a že se vždycky vrátíte a nebude tak vyvádět. Když odcházíte, tak taky v klidu, ani se na něj nedívejte, v klidu zavřete dveře. Štěndo si zvykne!

abralia*
hodnocení

1x

Všechny ty rady zde jsou v podstatě správné, ale pokud tomu štěněti nebudete věnovat dostatek času na hraní s vámi a dostatek volného pohybu venku bude z něj jenom psychicky narušený pejsek! Věřte tomu že deset minut procházky na vodítku štěněti rozhodně nestačí! Pes je tvor společenský a samota ho psychicky ničí! Když ho chcete zvykat na samotu měla by tomu předcházet aspoň hodina společného bláznivého lítání po lese nebo na louce. Jestliže si pořizujete štěňátko měli by jste si na to vzít minimálně 14 dní dovolené a maximálně se mu věnovat, aby aspoň trochu zapomělo na trauma, které utrpělo při odebrání od feny.

zpevanda*
hodnocení

0x

Dobrý den, my jsme si zhruba před dvěma měsíci pořídili štěně Jack russel teriéra - takže velice aktivní malé zlobidlo, každé ráno když jsme odcházeli do práce tak strašně naříkala, tak k nám začala chodit každý den moje mamka, alespoň ji na hodinu vzala ven a chodí čím dál míň aby si zvyklo. Výhoda toho taky je, že když jedeme někam přes noc, je zvykla i na jineho člověka než na nás a nebrečí. Jen jsme jí museli pořídit moc hraček aby se zabavila. Jinak nevím, je to o zvyku.

wena86
hodnocení

no, když jsem v práci, tak k nám chodí kamarádka a vždycky ho vezme ven. ale jde o to, že on vydrží doma sám tak 10minut a pak už jen štěká a vyje...hraček má spoustu, ale přijde mi, že hned jak se za námi zavřou dveře žije jen čekáním a voláním nás...už jsem bezradná

dusatka*
hodnocení

0x

Já jsem to naučila štěně (též vyvádělo dost) pomocí klikru, za jeden den, kdy jsem s ním byla doma - zavřela jsem ho do pokoje a nechala kňučet, když na 5 sekund přestal, vešla jsem dovnitř, kliknutí + odměna, chvilku byl se mnou a pak jsem ho zase zavřela a otevřela až když byl 10 sekund zticha, zase klik a odměna, no a ty intervaly jsem celý den prodlužovala. Myslela jsem, že to nebude stačit, ale od dalšího dne k mému překvapení je doma sám nejen hodný, ale nechá se i zavřít do místnosti, aniž by se snažil zdrhnout.

wena86
hodnocení

děkuji moc, a můžu se jen zeptat co je to ten klikr?

Asi toto baron.cz/... .

dusatka*

Já jsem se inspirovala tady sweb.cz/... , koupila jsem si i tu příručku a podle ní postupuju, základní návod je ale i na těch stránkách a klikr se dá koupit ve zverimexu.

martina30*
hodnocení

0x

Zvykej te psa po pár minutách.Nechte psa 5 minut samotného,pak 10 a pomalu to natahujte a pejsek si zvykne a bude vědět,že se vždy vrátíte.Naučí se to,ale budeto trošku trvat.

2mischa2*
hodnocení

0x

Ahoj. Souhlasím s Martinou. Jo štěně se má učit od malinka. Hned jak si ho donesete domů, tak postupně pomaličku ho nechávat o samotě a poslouchat za dveřmi, jak se chová. Zvykne si rychle.

Naše štěně jsem nikdy neslyšela kňučet :o) Má 8 týdnů a hned druhý den jsme ho nechali o samotě a poslouchali. Bylo hodný.

dusatka*

S postupným protahováním souhlasím. Ale neotevírat mu, když kňučí, jen když je potichu.

pplko*
hodnocení

0x

No jak tady čtu je to dost zajimavé, ale všechny metody které jsem požila nepomohly a nyní máme psychicky narušenou fenku, nevydrží doma ani 5 min. jsme se 2krát kvůli tomu stěhovali, protože sousedi si stěžovali. Pokud jej dokážete odnaučit tak mi dejte vědět jak jste to dokázala.*smich*

kozoroh*
hodnocení

0x

lepší by asi bylío mu pořídit kamaráda a mohlo by přestat, že by si hrálo se svým kamarádem a mohlo by to bát v poho.

snyci
hodnocení

0x

máme stejný problém, ale už je pejsek velký, tak se to těžko odnaučuje... Byla jsem se ale ptát jedné paní, která se zabývá výcvikem psů a ta mi celkem poradila, tak to zkouším... nejdřív zkoušejte dávat pejska do jiné místnosti, než jste vy a po pár minutách za ním jděte ale nesmíte si ho všímat, až se uklidní, tak ho jen pochvalte. Později už třeba jděte na chvíli ven, ale po pár minutách se vraťte a zas počkejte, až se uklidní a potom si ho až všímejte... poté už můžete zkoušet nechat pejska doma déle, když si ho nebudete všímat, tak zjistí že je to normální a že se nic neděje a že se vždy vrátíte... prý to funuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]