Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to začátek koupení koně?

Od: aja08* odpovědí: 14 změna:

Ahoj... Už dlouho přemlouvám tátu, aby mi koupil koně... U koní jsem od 8 let takže vím, že starat se o koně znamená chodit do stáje každý den, starání se o kopyta, taky je zapotřeba veterinář apod. Včera mi táta řekl, že se mám zeptat majitele koní ke kterému chodím kolik by u něj stálo ustájní... Tak jsem se ho zeptala. No k ceně jsme se nedostali, ale řekl mi, že bude na jaře prodávat 2 letou klisničku :) Tak říkal, že nad tím máme zapřemýšlet... Večer jsem přišla domů vše jsem na tátu vyklopila během 5 minut... Nejdřív se usmíval a pak řekl jestli jsem teda zjistala kolik by stálo to ustájení...Prý to mám ještě zjistit... Myslíte, že je to začátek koupě koně? Díky za odpovědi :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

2x

Nech se překvapit :) vypadá to na podvánoční dárek :) Přeji, ať to vyjde! :)

doplněno 10.11.13 19:58:

"podstromečkový" :D..

aja08*
hodnocení

No budu muset se nechat překvapit :3 Tak budu věřit že to vyjde... Děkuju :)

bohemica*
hodnocení

2x

Majitel stáje je pěkný filuta! Na koni, kterému bude na jaře dva roky se ještě hodně dlouho nesvezeš! Prostě cítí obchod a snaží se vám prodat koně, který zůstane "doma" a ještě za něj bude někdo platot ustájení a krmení a když to bude ještě lepší, tak tě bude i kasírovat za ježdění na jiných koní než se posadíš na toho "svého". Kromě toho, ten mladý, co vám ho chce prodat bude mít spoustu dalších náklsadů. Za obsedání, výcvik, různé registrace a liocence atd.

Být vámi, jestli ti tatík chce koupit koně a platit ustájení, kupte si spolehlivého zkušeného koníka jinde, ale event. mu plaťte ustájení v té "tvojí" stáji. Pokud tam tedy jste spokojeni, poku vám vyhovuje a poku máte srovnání s jinými.

U koní platí jedna zásada: Pokud si pořizuješ koně a už máš vybráno, buď si jista, že lepší a levnější stojí nedaleko!

Totéž platí i o ustájení.

ria*

jasně, že neznáme podrobnosti, ale příjde mi, že slečna - tazatelka má koníky v malíku- jestli koně zná od narození určitě ví její přednosti, zápory, a její cvičení by mě doslova bavilo... Bude to pak "životní koník" :) také se na takového těším! :))..

aja08*
hodnocení

Úplně jste mě vystihl/a :) "Životní koník" to je sen snad každé koňařky :)

aja08*
hodnocení

Majitel stáje není žádný filuta, ale úplně normální chlap! V žádnym případě bych o něm neřekla, že je filuta! No tak se nesvezu, vadit mi to nepude. A u koní nejde jenom o ježdění!Jestli neumíte číst tak jsem psala, že kůň jde přes zimu na výcvik! Různé registrace? Když nebudu chtít tak ho nikde registrovat nebudu! A i kdybych musela tak se to dá vyřešit...Proč bych si měla kupovat zkušeného koně? Každý kůň bude po nějaké době zkušený ;)V okolí je ta "moje" stáj ve srovnání s ostatníma nejlepší v ohledu stájí, výběhu...Kadírovat mě nebude, protože ho znám, a když se normálně a slušně zeptám tak On kasírovat nebude!

pb®

Kolik že je té klisně, že jde přes zimu na výcvik? Koně by se měli obsedat až ve třech letech a do nějakých 4-5ti let pracovat jen velmi zlehka, protože jejich pohybový aparát je ještě nedospělý a může dojít k nevratnému poškození, protože růstové chrupavky se uzavírají právě až kolem toho 5.roku věku, bez rozdílu o jaké plemeno se jedná. No a psychicky to jsou ještě děti, které se nedokážou delší dobu soustředit. Takže kdyby mi někdo chtěl prodat dvouletého koně, který prodělal nějaký výcvik, budu utíkat pryč. Koní je takový přebytek, že si člověk může hodně vybírat, než nějakého koupí.

aja08*
hodnocení

Všechny koně co ve stáji máme byli na výcviku ve 2 letech! Nedokážou se soustředit? Aha no! Klisničce jsou 2 roky a soustředit se dokáže!Možná Vy by jste utíkal, ale já ne! Kůň jako kůň! Ale já chci jí! Koukala jsem po mnoha koních, ale Ona je v něčem vyjímečná! Na koni se memusí jenom jezdit! Dá se využít i jinak ;)

pb®

Pardon, ale tohle je výlev poblázněné náctileté holčičky bez úsudku a vědomostí, co se neřídí rozumem, ale pouze srdcem. Koně by se zkrátka ve dvou letech obsedat neměli, důvody už jsem vysvětlila výše. Je naprosto jasné, proč to někdo dělá. Ať už se rozhodnete jak chcete, každopádně to chce určitě před koupí udělat rentgeny noh a kopyt a nechat si koně prohlédnout veterinářem případně i nějakým zkušeným koňákem. Oba dva by měli být nezaujatí, tedy žádní známí onoho pána, co koně prodává.

Nedávno chtěla jedna paní koupit kobylku, moc se jí líbila. Nu dala alespoň její fotky a video. A co bylo vidět? Kobyla špatně nasvalený krk, který poukazoval na ježdění za hubu, na zádech atrofované svaly z špatného sedlání na kohoutek, ostroúhlá kopyta, k tomu byla v jednom boxu se svým hříbětem, rok a půl starým hřebečkem, takže nejspíš byla připuštěna svým vlastním synem. Prodejce na prodej velice spěchal. Všichni radili ruce pryč od ní, koní je opravdu tolik, že si kupec může vybírat a nebrat vše, co se naskytne.

aja08*
hodnocení

Jo tak výlev poblázněně náctileté holčičky? Že se neřídím rozumem, ale srdcem? Jak něco takovýho můžete říct! Nikdy jste mě neviděla! Neviděla jste mě nikdy u koní! Takže to, že se řídím srdcem a né rozumem si strčte někam;) Sama moc dobře vím jak se mám rozhoudnout! A něhajý historky o nějaký paní mě nezajímají! Jak by měl vypadat zdravý kůň by měl vědět každý koňák...

mysicka321
Koně ti sice moc preju, ale 2 letyho koně, kdyz to bude tvuj prvni kun? Promin, ale myslim, ze pro zacatek by sis mela vybrat nejakeho starsiho, uz prejezdeneho, vycviceneho . Ale rozhodni se jak ches, bude to tvuj kun...

jezeveckonni
hodnocení

0x

Řekl bych, že jo...

macaudio
hodnocení

0x
Koně ti samozřejmě přeju, nicméně hlavně nekupuj tu dvouletou klisničku. To by zavánělo průšvihem.
aja08*
hodnocení

Jaký průšvih máte namysli? Znám jí od malička ;) A majitele znám dobrý 3 roky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]