Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podkrovní byt a myši

Od: pomnenka79* odpovědí: 8 změna:

Hezký den, chtěla bych se optat. Mám pronájem bytu v podkroví. Od půdy mě dělí jen sádrokartony. Začaly se mi tu objevovat myši. Jednu díru jsem zadělala,ale zase s emi tu začali myši objevovatjednu tedy jsem viděla... Zřejmě mi leze dírou ,kterou vedou měděné trubky od topení kamsi na půdu,nebo jsou vedeny za sádráčem,fakt nevim..Jenže tuhle díru těžko ucpu..nebo nevim jak,jsou tu dvě topení, a výřezy obdelníkových tvarů, prochází tam ty trubky. Pokud by se mi nějak podařilo zadělat tyto díry, pak si ale zas mohou myši prokousat cestu jinudy..dyk je to jen sádráč.. Dávám pastičky, zatim jedna zabrala a z druhé mi zmizel pyškot a myš nikde..si pochutnala :/. Takže dnes nastavuji znovu. Jen se děsím, že mám dvě děti-aby nepřenášely nemoce... Pak mám samozřejmě nábytek,peřiny, oblečení..mohlo by je napadnou vlést dotoho všeho, rozkousat kabely atd... Jsem v pronájmu, neměl by majitel s tím něco dělat? Kdo mi zaplatí škodu,pokud se nějaká stane? Majitel mi dal jen ty pastičky,což mi nepřijde dost dobrý řešení...snad by spíše měl dojít deratizátor a něco na půdě začít dělat, naklást jedy atd..nebo ne?Začínám být zoufalá...Jo a taky mě napadla kočka..jenže ta asi moc stolovat nebude, tak taky mohu mít kusy myší (pokud je chtí) po bytě...No, děkuji za rady , opravdu uvítám jakékoliv, takhle se nedá žít , i když byt mám krásný, rekonstruovaný...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ano to ma resit majitel a pokud pasticky nepomuzou , tak zkusit na neho zatlacit , at se stara ...

pomnenka79*
hodnocení

Jenže jak je donutim. Asi bych měla teď jim písemně předat dopis, že se v bytě vyskytují myši a že to je problém již nyní, nedej bože až přijdou větší mrazy...aby tedy, když se něco stane, něco mi tu zničí atd, abych měla doklad ,že o tom věděli...:( Mám pocit,že se myší tu nezbavím...:/

rnk*
hodnocení

2x

Jediné rozumné řešení je vychytat je. Kupte pastičky, dejte na ni jádro vlašského ořechu a pořádně omotejte pevnou nití. Když past dobře umístíte, každý den tam bude 1 myš. Postupně vychytáte všechny. někdy jsou však myši chytřejší a tak rychle to nejde.

doplněno 10.11.13 16:53:

Doporučuji chytat i na té sousední půdě.

uska*
hodnocení

2x

Chytat a chytat a předkládat majiteli. Písemně požádat o slevu z nájmu a upozornit jej na to, že budete požadovat případné zničené osobní věci.

jmhad*
hodnocení

2x

Pár let jsem byl mimo domečku a myšičky hýbaly barákem.Také se mi probíhaly po televizi,po stole a pod.Pastičky nepomáhaly a tak jsem jim udělal papu. Jed - prášek či krastaly- do misky a zalít rozpuštěným /levným/ máslem /sádlo nežerou/. Bylo tady sice riziko,že nějaká chcíplá někam zaleze a bude smrdět,ale to je v porovnání se škodou,kterou způsobí,zanedbatelné.Ale má to jednu výhodu - ony si nějak mezi sebou řeknou,že je zrovna v tomhle místě nebezpečno a nelezou tam. Dnes mám,až na drobné výjimky,absolutní pokoj.

olaf71*
hodnocení

1x

tohle znám. nejde jen o to, že myši lezou dovnitř, kde se dají chytit,ale ničí vše, co je za SDK a dělají tam bordel, v noci je slyšet, jak tam pořádají závody v čemkoliv. dále myší smrad atd. mě se povedlo vystopovat, kudy se vůbec dostávají na půdu a tam jsem instaloval hodně pastiček a denně se jich několik chytlo.

pomnenka79*
hodnocení

Tak nakonec na radu kamaráda jsem do díry co vedly trubky od topení vpravila montážní pěnu, lepí jak... tak doufám,že ji (je) to na chvilku odradí, nebo na pořád..uvidí se, mám nalíčený dvě pastičky a pyškoty (pokud myš je ještě v bytě) na nich jsou přivázaný nití, aby byla jistota,že se musí trochu víc snažit a snad ji (je) to klepne..Dvakrát už mi utekla(y) s pyškotama :/. Moc děkuju za rady!

smajlenka

Dobrý den,

ráda bych věděla, jak se problém vyřešil. Protože máme tu stejnou situaci u nás a majitelka řekla "kupte si pastičky, však to nestojí moc, do dvaceti korun". Za tři dny jsme chytili už 6 myší a jakmile vyměníme pastičku, chytne se vždy do pár hodin myška další. Už ztrácím trpělivost. Za byt platíme nemalý nájem (12.600 Kč vč. služeb za měsíc, 2+kk, 76 m2) a takhle si luxus nepředstavuji. Dá se to řešit slevou z nájmu nebo nějakým takovým způsobem? Díky moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]