Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám rok a půl starého zlatého retrívra. Neměla jsem moc šanci ho vychovat od malička, vzala jsem si ho od chlapa, co si pořizuje štěňata jen na okrasu dokud jsou malá a pak je dá pryč s tím, že se stěhuje apod. Bylo vidět, že se o pejska moc nestaral, neuměl základní povely, úplně ho ignoroval, ani nevěděl, kdo je jeho pán, neposlouchal nikoho. Celý den zavřený v bytě a sám. Vzala jsem si ho k domu s obrovskou zahradou a naučila ho nelikvidovat keře, stromky, kytky, základní povely, chození na vodítku... Občas neposlechne, ale to už opravdu vyjímečně, spíš mám problém s tím, že nepřijde na zavolání, když má zrovna něco zajímavějšího na práci (hračku, pach jiného psa apod.). V poslední době vyložně utíká a musím ho chytat na ulici. Někdy mi dokonce přijde, že je trochu nahluchlý (jako malý měl problémy s ušima, tak možná i je). No a pak ten větší problém - když si s ním hraju nebo má radost že přijdu domů, poskakuje okolo, je celý nadšený, skáče po mně a občas se i ožene a kousne. Samozřejmě ihned dostane po tlamě a ostrým hlasem ho napomenu, jenže on to vůbec nechápe, nechápe, že je to trest, poskakuje vesele dál a kouše dál. Svalím ho na zem, jenže sebou strašně hází a pořád se ohání po rukou, někdy se i zklidní, ale jakmile ho pustím začne nanovo. Vím, že retrívr není agresivní plemeno, ale má problém rozlišit hru a situaci, kdy už může ublížit. Mohli byste mi prosím poradit, co s tím?
při výtání se k němu otočte zády a dejte povel sedni . Pokud sedne tak odměna a přivítejte se . Já bych řešil ten základ a naplno může být rozdováděný jak chce ale na povel musí poslechnout. Pokud nevýte jak navštevujte cvičák jsou tam lidé ochotní a pomůžou se vším . U nás nabýzí pomoc i pro nečleny zaplatíte asi 20 návštev za pár korun a stačí
Ahoj , 1,5 letý retriver je puberťák . Neměl možnost se naučit lidským požadavkům jako štěně , a ted se to pubertou ještě násobí. Se všema puberťákama je těžké pořízení
. Začala jste s ním správně , od úplných začátků , to je dobře .
To , že neslyší a nevidí , když má něco důležitějšího na práci je projev puberty a také nedůslednosti.Cvičit a cvičit. Cvičák , kde jsou ostatní psy a další rušivé elementy by pro něj a i pro Vás byl dobrou školou nácviku přivolání. To že vám zdrhne na ulici a musíte ho lovit , je to pes , a psa vždycky víc zajímá dění za rohem , než na zahradě ( v tomle jsou fenky jiné) Na to je pomoc jen jediná , nácvik poslušnosti . A zase jsme u cvičáku.
To , že se na vás po příchodu domů vrhne a chce si hrát je projev šťastného zvířete milujícího svého páníčka , který se ještě nenaučil sebeovládání .Retrívři jsou psi vítací. Připravte si před vstupem domů hračku , kterou mu hned dáte do pusy a k psovi se musíte při vítání sklonit , aby neměl důvod skákat . Chce vás přivítat po psovsku a olíznou vám nos.Pokud se ho v téhle vítací fázi snažíte svalit na zem , tak on to bere jako hru a o to dovádí více.Dejte mu vítací dvouminutovku podrbání , pomazlení a pak se otočte a jděte dělat jiné věci.Tak hodně hodně štěstí a pevné nervy , jednou z něj bude báječný a rozvážný pes.
P,S. Sluch mu nechte vyšetřit . Hluchý pes není problém ,ale musí se s ním jinak pracovat.A nezapomeňte , že jsme tu všichni zvědaví, tak nám dejte vědět jak si vedete
Díky všem za tipy, dám tomu pár dní, zkusím jak reaguje na prsty v tlamě apod. a dám určitě vědět. Jinak je čistokrevný, otec z Anglie, matka z chovné stanice u nás...není agresivní, ten by přivítal i zloděje, ani na ostatní psy neútočí, spíš si chce s nimi hrát nebo se jich bojí. Vrčí a ohání se zuby vyloženě jen při hře, vrtí u toho ocasem, takže si nemyslím, že by to myslel zle. No uvidíme, ještě jednou děkuji a ozvu se
Doma máme podobný problém máme 7 mesíčního zlatého retrívra. Není agresivní jenom když se rozdovádí nedokáže přestat kousat dokud se pořádně neunaví. Jinak by neublížil nikomu, když potká děti tahají ho za ocas občas mu nechtěně šlápnou na nohu, ale ho to vubec nezajímá. Kouše jenom ty kterým věří a zná je už od malička, a jenom když si hraje.Přestane jak ho zbijeme novinama, ale jak zneškodní noviny pokračuje. Jinak je vychovaný v lese chodí na volno. Problém začíná když zjistí že ho chci chytnout to najednou dělá že neslyší, nevidí, a že mě nezná. Povel ke mně umí, zkoušíme ho i bez chycení. Nechápu jak se naucil poznat kdy ho volám jenom tak na pamlsek, a kdy ho chci chytnout S vítáním jsme měli taky problém, jen jsem ho nejak naucila, že se přivítáme jak si sednu já, tak si sedne na mě a já ho začnu drbat (dělá to jenom se mnou, ostatní poskáče a pokousá). Každopádně je to náš miláček, cizího člověka nikdy nekousl tak to nebudeme hrotit.
Jinak nám veterinář doporučil, že se máme chovat jak ve smečce že když on kousne nás máme ho kousnout taky. Zabíralo to, dokud nezjistil že nás packama může odstrčit. Pak už jsme neměli šanci ho kousnout. Ale doporučuji to vyzkoušet třeba na to nepříjde
Přeju hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.