Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme v bytě půlroční kočku a poslední dobou je to s ní k nevydržení. Škrábe koberec, leze do koše a poslední dobou se jí velmi zalíbilo loupat omítku. To vše ale jen když nejsme doma, asi ví proč. Je nějaká možnost aby se podřídila?
Jednoduchá rada,pořiďte jí stejně starého kamaráda(kamarádku).Koťě se vyloženě nudí samotné.Já jsem nakonec taky po 9ti měsících pořídila koččce koťátko a mám klid.Ale je pravda,že koťata v tomhle věku jsou v pubertě a šije to s nimi šíleně.Já měla věčně shozené květináče,ubrusy atd.Teď jsou dva a doma mám klid a čistoHrají si hlavně spolu a i když kolikrát lítají v bytě jako dvě rakety už nic neničí.
Zdravím, jaké má vyžití, když nejste doma? Má domeček, škrábadla, hračky...? Hrajete si s ní, když jste doma? Pravidelně?
doplněno 07.11.13 13:33:A kdy se vracíte z práce? Kamarád změnil práci, začal dělal déle a kocouři se mu "odvděčují" schválnostmi, i když si s nimi hraje každý den a škrábadel mají spousty. Je možné zavířt kočku do jednoho pokoje, zatímco nejste doma? takto to dělá onen kamarád, když je v práci, jsou kočky zavřené v kuchyni, kde mají jídlo, záchod a škrábadlo.
doplněno 07.11.13 13:48:V tom případě koš s prádlem buď dobře uzavřít, nebo odnést do jiné místnosti. A i kočka, i když to prostě není a nebude poslušný pes, má mít určené hranice. Takže třeba lehce plácnout novinami a zvýšit hlas, aby si byla vědomá, že to nesmí.Případně zkusit jinou místnost.
Škrábadla má, ale vůbec si jich nevšímá, vždy se o ně maximálně protáhne, domeček ignorovala, nejvíce se jí líbí za křeslem u trubky topení, klidně si s ní hrajem 2 hodiny v kuse, pak už únavou padne i za chůze , dostane masíčko a my odejdem v domění jak jsme na ní vyzrály. Po 3hodinach se vrátíme, koš roztahaný po celém bytě, v tom omítka a kočka
Chodíme do školy, přítelkyně odejde v 9 já se v 11 vrátím a bordel... Jinak je celý den v jednom pokoji
Jedná se o odpadkový koš, asi si myslí že tam vyhrabe něco dobrého. To děláme, když přijdeme a v pokoji je bordel, tak jí se s ní nebavíme třeba celý večer a ona se lísá a dožaduje pozornosti, ale druhý den je to znova
Kočka se nikdy nepodřídí. Kočka vždy zůstane svá. S tím se musíte smířit. Násilím u kočky nedosáhnete ničeho. Jestli chcete, aby Vás poslouchala, musíte jí přesvědčit, že to tak chce ona. Co se týká toho škrábání, pořiďte jí škrabadlo (na trhu je jich řada, nebo ze starého hrubého koberce). Pokud na to nepřijde sama, párkrát ji vezměte za packu (jemně, žádné násilí) a přejeďte její packou po škrabadle. Ona už na to přijde. To, že dělá neplechu jen když nejste doma svědčí o tom, že se cítí ukřivděná protože jste jí nechali samotnou a chce se Vám za to pomstít. Když bude mít dost zábavy, časem jí to přejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.