Nejste přihlášen/a.
Mohla bych se teda ještě zeptat jak je to s koupaním koťatek.Má teda asi měsíc a půl tak jestli už můžu koupat nebo zatím jen mokrým hadříkem otírat.Děkuji
Zásadní je otázka, PROČ chceš kotě koupat? Pokud se jen bojíš o jeho čistotu, je to zbytečné. Umí se očistit samo! Kočky jsou velmi čistotná zvířata! Koupat se nemusí! (Až na jednu mou dlouhosrstou, která prostě jednou za čas pod vodu musí).
Kdysi jsem si však přinesla domů kotě zablešené. Byl víkend, všude zavřeno a ten malý koblížek plný kožich černých blech. Tak šlo pod vodu a pak jsem ho měla na klíně a blešky mu vybírala jednu po druhé asi přes hodinu a topila je v kýbli. Zabralo to..
Pokud bys tedy někdy opravdu MUSELA z podobného důvodu kotě / kočku koupat, zásadní je, že se mu nesmí dostat voda do uší a hlavně nesmí prochladnou / nastydnout. Takže pokud to snese, použít fén nebo alespoň pořádně vysušit a chovat zabalené v dece!
Já asi měsíc a půl starého nalezence párkrát pod spršku šoupnout musela. Ještě neuměl správně zahrabat svůj "poklad" a přecházel asi z mlíčka na pevnou stravu, takže konzistence hovňajsa nebyla zrovna ideální, stačilo se pak v kočkolitu ještě podrbat za ouškem a měl to všude... Ale koupel mu naštěstí vůbec nevadila.. naopak - jen jsme ho do úplného vysušení drželi v teple, nebo v dece, malé kotě hodně rychle prochladne.. Teď už ale koupat nemusím...
Kočky se nekoupou! Nikdy!
Kočkovité šelmy jsou mimořádně čistotná zvířata, dovedou se naprosto dokonale očistit samy lízáním. Příroda to tak zařídila, jinak by pochcípaly hlady. Kočky loví skokem, nesmí být ničím cítit. A tohle platí i pro vymazlené kočky domácí, které myš neuvidí za celý život.
Nikdy aha. Řekněte to prosím chovatelům koček, kteří některá plemena koupou před každou výstavou a jiná, aby se udržela srst v kondici každý týden celoročně. Ale asi ti lidé, kteří se věnují chovu víc než čtvrt století a zkušenosti mají větší než leckterý veterinář, asi o kočkách nic nevědí.
Pro zadavetelku je otázka, proč kotě chcete koupat? Jestli jen tak z plezíru, pak to nedělejte, není důvod. Pokud je to peršanka určená na výstavy, pak známá v tomhle věku už začínala s koupáním, aby si kotě zvyklo a nebyl pak problém je na výstavu upravit. Ono koupat se musí i bezsrstá plmena, jinak je jejich kůže pokrytá hnědým mazem. Prostě taková divná mastná kočka .
Otírání vlhkým hadříkem nevadí. Sama to někdy kočkám dělám. Nejlepší je nějaká hrubá látka, třeba froté, namočená v horké vodě a pořádně vyždímaná.
Napsala jsem nikdy tučně a ještě s vykřičníkem. A zkušenosti s kočkami mám krátké.
Jeden z důvodů mého kategoricého odmítnutí je, že jsem zde zaznamenala i dotaz stejné tazatelky ohledně krmení kotěte nalezence. To nebude výstavní kus.
Dále - před časem, dokud moje kočička žila, jsem byla v poměrně intenzivním kontaktu s paní, útulkářkou, od níž jsem micku měla. Tahle paní se také nestarala o kočky s rodokmenem, ale dlouhodobě sbírá po ulicích bezprizorní micky, pečuje o ně, léčí je a hledá jim nový domov. Jednou jsme na toto téma také debatovaly, ne proto, že bych chtěla koupat já, ale tak nějak to vyplynulo. Právě u této paní jsem nasbírala poměrně hodně informcí o životě koček, jejich potřebách atd.
Kočičku jsem měla několik let, chodila běžně ven, nikdy nebyl nejmenší důvod proč ji trápit koupáním.
Každá rasa je jiná, každá něco jiného vyžaduje. Některé kočky se koupou rády, některé vodu nenávidí. Na koupání ve vodě a šamponem je to vaše koťátko moc malé. Když vykoupáte, musíte i vyfoukat. Některé kočky jsou z fénu na mrtvici. Ani se jim nedivím. Otřete malé vlhkou, hodně vykroucenou švédskou útěrkou. Ta ma i tu přednost, že nejenže vytáhá odumřelé chlupy, ale kožíšek vyčistí a naleští. Vyzkoušejte, uvidíte! Čas od času si navlečte na ruku staré dámské punčocháče nebo silonové podkolenky, ponožky a kočičku tím párkrát přejeďte. Taky kožíšek naleštíte a vytáháte mrtvé chlupy, které by postrácelo nebo při olizování snědlo. Ale nekoupejte!
Pokud někdy má řídké hovínko a hodně pokakaný zadeček, je potřeba zadeček umýt. Když ho má jen trošku, stačí dětské vlhčené ubrousky.
poradte.cz/... Koťata možná vůbec nebyla opuštěná!
Teď jsem se tedy zasmála.Proč by jste to kotě koupala?Já mám 2 kočky a NIKDY jsem je nekoupala.Kočky se myjí samy.A pokud je šamponují před výstavou,tak chudinky akorát trpí,což už nevidíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.