Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Máme ochrnutého jezevčíka.Vzali jsme si ho z útulku.Byl týraný.Možná měl poraněnou páteř.Nyní se zranění naplno projevilo.Byli jsme s ním na operaci.Řekli nám,že by se to mohlo spravit.Tahá zadní nožičky za sebou,takže má krvavé odřeniny, i když máme popruh a nadnášíme jej.Lékař řekl,že bychom měli pejska podporovat,aby se snažil sám.Nevite někdo jak mu pomoci? Dáváme mu ven na nožičky ponožky,ale ty ihned prodře.Myslela jsem něco pevného,abychom pomůcku mohli užívat déle.Mimo jiné ponožky mu padají. Vozík zatím dávat nebudeme.To až po tom, jak se Vše vyvine.
Strašně těžko se mi čte každá taková zpráva a informace. Měli jsme pejska s cukrovkou, dvakrát denně jsme píchali insulin a s Cushingovým syndromem, byl totálně slepý ale dožil u nás. Taky nyní máme jezevčíka z útulku, nejdříve měl majitele, ale pak skončil na ulici. Je to zlatý pes svoji povahou, kdoví, co zkusil. Také ho stále povzbuzujeme, hladíme a odměňujeme. Váš pejsek potřebuje lásku. Je to zřejmě krátce po operaci, určitě se to spraví. Možná se poraďte s veterinářem, třeba má nějakou zkušenost. Držím vám palečky a pejskovi posíláme pacinku. - pt
Dobrý večer, obdivuji , že chcete dát pejskovi šanci.Pochopila jsem , že váš veterinář si myslí , že bude moci chodit. Moc bych vám to přála . Napadlo mě použít neopren , je vzdušný a pružný. Sice asi také nevydrží moc dlouho , ale určitě podstatně déle než ponožka . Nastříhala bych jen na pásy a uchycení řešila našitým suchým zipem. Další varianta by mohla být kolení ortéza pro psy , ta se vyrábí a cena je cca 350kč,nebo ortéza na hlezno ( podle toho , kde má pejsek odřeniny).Váš vet má pravdu , pejsek se musí snažit zatěžovat svalsvo ,jinak hrozí atrofie.Přeji vám hodně štěstí , pevné nervy a brzké uzdravení
Chudinka malý! To srdce rozpláče. Viděla jsem, jozefčík měl popruh pod bříškem a paní mu zadeček nesla. Vypadali oba v pohodě a šmejdili po trávníku. A ještě jednou jsem viděla takový podvozek na kolečkách pod bříškem a zadními nožičkami. Pejsek vypadal jako hračka. Jen by to bylo technicky náročnější. Vyzkoušejte třeba svázaný kus textilu pod bříško a zadní nožičky. Třeba to půjde.
Pohlaďte ho, bobka malého, za mně.
Klobouk dolů před Vámi, vzít si takového pejska, jste skvělí... teď řešíme podobný problém s naším voříškem - chytla ho artróza a zadní nožičky skoro nepoužívá, Jako prevenci na otlačeniny a odřeniny mu dáváme dětské, těsnější ponožky, máme jich sposutu v záloze, hlavně odřeniny a otlačeniny mazejte - my navečer dáváme indulonu, nebo jiné mastné krémy, a když se odře, tak patláme fialku, aby se mu tam ještě nedostala infekce... Držím Vám palce!
Můj názor je takový, vím je to váš mazel, ale nebylo by jednodušší, kdyby jste mu pomohli jinak? Třeba utracení? Vím, je to těžké, ale zvážila bych to, sama jsem to u své fenky zažila, že dostala zánět dělohy, ale jelikož jí je 10let, zvažovala jsem utracení pokud se operace nepovede, operace se povedla nakonec, zvažte to, mě se to jeví jako zbytečné trápení jak pro psíka, tak pro vás, to je můj názor!
Pejska neutrácejte, nesmysl. Dokud má chuť k životu a žere je to zbytečné a viděla jsem už pár pejsků, kteří s vozíkem nádherně běhali. A co mu dát do ponožek nějaký tvrzený molitan, omotat kolem pacek.
Podle mne se musí trápit. Vím, že mne odsoudíte, ale podle mne udržovat ho při životě je týrání. Já bych ho bezbolestně utratil.
Ale vždyť neznáme detaily?! To že běha tak, že si poraní zadní tlapky je podle mě tím, že má chuť do života. Kdyby ve dne v noci plakal bolestí, s krvavým srdcem bych ho také poslala na poslední cestu.. Ale podle všeho dal i veterinář naději, že se to může zlepšit - já bych pejska trénovala, i kdyby to nemuselo dopadnout perfektně - i s tím vozíčkem jsem viděla neuvěřitelně čilé pejsky...
Neházejte flintu do žita.. prosím
"má naději na uzdravení", to je podstatné a vy musíte nejlépe vědět jak se psík má, jak svou nemoc snáší a kolik stojí jeho léčení a hlavně zda opravdu vede ke zlepšení. Já vážně nechci být za vyvrhela, i já se snažila aby tu náš nemocný Niček byl co nejdéle ale pak jsem si uvědomila, že prodlužovat jeho život, když naděje na uzdravení není, je velmi sobecké. Držím pěsti aby byl váš kamarád brzy v pořádku a pokud to dál nepůjde, tak aby ste měla dost sil, mu jeho trápení ulehčit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.