Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fena x pes - kdo lépe hlídá

Od: ildika® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

zajímají mě vaše zkušenosti. Zatím jsem měla pouze psy.

Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já si myslím, že hlídají úplně stejně. Fena se ale drží u domu. Utíká pouze v době hárání. Ale v době hárání je náročnější na uhlídání před nápadníky. :D Psi, ti mají touhu podívat se za roh, za obzor, neustále. Chodí dohlédnout na široké okolí a když je někde háravá čubina, je po věrnosti a po hlídání. ;)

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, asi bude záležet i na rase psa nebo feny. Fena se většinou více pohybuje po pozemku a pes spíše z jedného místa pozemek monitoruje. Toto se naučí vcelku sám, ale až později - štěně hlídat nebude. Myslím, že ve výsledku není podstatné, zda hlídá pes nebo fena. Zdravím!

fribble*
hodnocení

3x

Já osobně fandím fenkám - fenku hlídáte vy 2x 10 dní v roce (před nápadníky), zbytek roku hlídá ona vás. Pes vás hlídá celý rok, ovšem pokud okolo neprojde nikdo s hárající fenou - příroda je mocná čarodějka.

hodnocení

1x

Řekl bych, že fena. Je pozorná a nenechá se rozptylovat tak, jak psi při hárajících fenkách v okolí. Při dobrém výcviku jsou však obě pohlaví spolehlivá.

hodnocení

0x

Těžko říct, jestli lépe hlídá pes nebo fena. Záleží na povaze . My jsme měli prvního psa vlčáka, byl dost ostrý. Teď jsme chtěli psa mírnějšího, tak jsme si pořídili fenu labradora a hlídá stejně jako ten vlčák. Ale feny jsou podle mého názoru poslušnější.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Myslím že to je stejné.Pes nebo fena. A jak píše babka z Ovy,jakmile přijde doba hárání,role se mění a Vy musíte hlídat fenku nebo psa.

hodnocení

Díky za zkušenosti. Zatím psa mám, ale chtěla jsem si to trochu ujasnit do budoucnosti. :)

jecmen1985*
hodnocení

0x

Určitě fena a ještě lépe poslední z vrhu. Feny jsou pozornější a poslední z vrhu bývají "bojovnější" i silnější ačkoli bývají drobnější. Já měl ovčandu také poslední vzhledem stále skoro štěně ale ostražitá vytrvalá a super hlídač...

narf
hodnocení

0x

Záleží spíš na výcviku a ambicích toho kterého plemene. Náš pes hlídal sám od sebe a dobře. Hlásil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]