Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého si vybrat ptačího kamaráda?

Od: simsa* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, už celkem dlohou dobu uvažuji o koupi ptačího společníka ale vždy když už jsem pro nějakého téměř rozhodnuta tak mě vždy zaskočí jejich dlouhý život, třeba 20,30 či dokonce 60let! Neexistuje nějaký papošek který se dožívá průměrně 10 let a méně? Také bych chtěla aby byl tento papoušek inteligentní a učenlivý, nejlépe samotář. Tak prosím poraďte, exituje vůbec nějaký takový? Za všechny odpovědi děkuji :o) .

Jakého si vybrat ptačího kamaráda?
Jakého si vybrat ptačího kamaráda? #2
Jakého si vybrat ptačího kamaráda? #3

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

5x

Dobrý den, teda to je síla, napsat takový dotaz. O krátkověkém papouškovi jsem ještě neslyšel a už vůbec o nějakém, který by byl samotář, jo slyšel, vlastně slyšel, takový ten plyšový, mají ho v Tescu.

wanesa*

Tak teď jsem se s chutí zasmála:) Tesco...dobrý nápad...

Je pravda,že pokud chcete papuška inteligentního nemůže být samotář,ptáčci by měli být dva,aby se chudák sám nenudil...

simsa*
hodnocení

No,spoustu papoušků je samotářů... Mě jde o to aby to zvíře netrpělo ztrátou svého společníka.

simsa*
hodnocení

:DD nemyslím že je to zas tak "hrozný" dotaz :D

ukulele*

to si právě myslej, ti co tak šílený dotazy pokládají. Všichni ptáci jsou hejnová zvířata, takže nelze napsat, že je nějaký papoušek samotář, to že se chovají papoušci osamoceně, to je tím, že my lidé, kteří jsme si je podrobili z přírody to tak děláme, ale aby byli ausgrecht spokojení, že nemají žádného druha, nebo víc příslušníků svého druhu, tak to tak není. I nejběžnější andulka, papoušek vlnkovaný žije v mnoha tisícových hejnech, žako šedý též vytváří skupiny, hejna.

martinaa*

Souhlas. Papoušek by nikdy neměl být chovaný osamoceně, s výjimkou třeba dospělého ara apod. Třeba žako se běžně chová jako samotář, je pak ale silně fixovaný na člověka. U ara je to ještě horší, člověka bere jako svého životního partnera, což je při jeho možném věku 70 let docela problém. Navíc, pokud člověk odjede na týden na dovču a chudáka papoucha šoupne ke známým, tak se pak může dočkat velmi nemilého překvapení v podobě zvířátka, které absolutně nechápe, proč byl jeho "partner" tak dlouho pryč, a dá mu to náležitě pocítit.

Ztracená důvěra při dlouhodobé nepřítomnosti nebo závažné chybě v chovu už nemusí být nikdy obnovena.

ukulele*

Bohužel spousta lidí bere živé tvory jako věci, které si prostě koupí a je to.

cocinkamichalka*

Ukulele, Marti, jak já s Vámi souhlasím!

Větší papoušek typu Žako sice může být spokojený i sám, v tom případě ale potřebuje 100% péči člověka, kterého přijme jako svého partnera. To znamená starat se o ptáka opravdu téměř 24 hodin denně. Papouchové jsou nerváci, pak si začnou škubat peří nebo jinak blbnout, dokonce i dělat "naschvály", kousat atd.

Já mám andulky, malé "hejno" - sice neumí mluvit, ale je super je sledovat, jak si spolu povídají, přebírají se, perou se nebo pečujou o mladé. Taková malá "škola života".

simsa*
hodnocení

Kdyby mi na něm nezáleželo tak bych se tu pŕece neptala kolik se dožívá ( nemohu si dovolit zvíŕe na 60 let) , zda je samotáŕ ( nejspíš bych na víc neměla tolik času a nejspíš bych se musela jim 2 x tak víc věnovat a 24 hodin v kuse volno bohužel nemám) tak se laskavě nad svou odpovědí zamysli!

simsa*
hodnocení

A co třeba takový loskuták? O tom jsem četla že se s jinými ptáky nesnáší... A myslím že spoustu ptáků je samotáŕů.

ukulele*
hodnocení

2x

doplněno 15.10.13 20:53:

Představujeme papouška který mluví skřehotá a má pěknou vyřídilku, takže je naprosto nepředvídatelný!Ale pozor - ikdyž sám už požívá 45 slov a frází, můžete ho naučit další!A nejen to - také rád roztáčí zábavu a zpívá a tančí - buď na vaše melodie, nebo na své vlastní hity.V balení je praktické dálkové ovládání, které umožňuje přepínat mezi režimem mluvení, tance a zpěvu.Papoušek může dostat hlad - nakrmte ho sušenkou a bude si na ní nahlas pochutnávat.Zkuste ho pohladit po některém z čidel a uvidíte jak se bude kolébat, roztahovat křídla, nebo vás za to odmění pusinkou.Papoušek je prostě kamarád, se kterým se nikdy nebudete nudit.

Jakého si vybrat ptačího kamaráda? #4
simsa*
hodnocení

No já radši se na nic pŕíšte ptát nebudu... :(

haninka*

Loskuták je sice super, napodobuje zvuky lépe než žako. Problém je ale v tom, že loskuták při kakání metá trus takže denní úklid + dát na stěny igelit. Je šíleně hlučný a jeho zvuky jsou slyšet široko daleko. Jestli bydlíte v paneláku nebo činžáku tak na něj zapomeňte. Špatně se ochočuje.

ukulele*

Ale ano, ptej se, ale tak nějak, jak bych to řekl? Trochu si zjisti něco, co Tě zajímá, ať to nevypadá jako tahle otázka. Je hezké, když se sama vzděláš, dozvíš se pro Tebe nové věci a pokud Ti v těch pro Tebe nových věcech, nebude něco jasné, tak se zeptej.

martinaa*

Simso, neber to jako útoky na svou osobu, i když si z toho někteří rádci holt udělali legraci. Jen zde mnozí nemají rádi, když se člověk ptá na věci, o kterých si nezjistil ani ty nejzákladnější informace.

On je samotný dotaz trochu nesmysl, protože kdyby sis něco málo o papoušcích přečetla, tak bys zjistila, že nejsou samotáři a nedožívají se 5 let.

Ale osobně, pokud do toho chceš jít, doporučuji žaka. Naučí se krásně mluvit, je to dobrý společných a může být i samotný. Pokud mu tey můžeš věnovat každodenní péči.

hodnocení

0x

Simso, zmínila jste tady loskutáka. Je to krásný a učenlivý pták, nemusí mít k sobě dalšího. Stačí mu lidé. A dovede mluvit jako pan profesor. Když jsem vešla poprvé do jedné kanceláře s otevřením dvěří mě přivítalo zřetelné a hlasité: Dobrrrý den, Jarrroušku! Zůstala jsem paf - a on na mě koukal loskuták. *:D*

Jenže je tu velká nevýhoda. Loskutáci disponují velice řídkým trusem, takže znečistí a zaplkají kolem sebe doslova kde co. Mít loskutáka, to znamená neustále okolo něj mýt a uklízet.

Ale nebýt tohoto problému, líbil by se mi moc. *palec* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]