Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám malé kotě, asi 2 měsíční. Po každém jídle, když nemá misku prázdnou, tak kolem ní hrabe, jako na WC. Někdy přijde, jídlo očuchá, nejí, ale opět se snaží jakoby misku s jídlem zahrabat. Je to u koček běžné takto u misky hrabat? Starší kočka to nikdy nedělala, ani nedělá a u žádných domácích nebo divokých koček jsem to neviděla. Děkuji za odpovědi.
Dobrý den, zdá se, že to není zase tak zvláštní. Podívejte se viz odkazy - vysvětlení je několik. Zdravím!
forum.kocky-online.cz/... miciny.cz/...
doplněno 13.10.13 18:13: Nemáte zač. Já jsem tam vyčetl - instinkt z minula (zahrabávání na horší časy), vztah k čistotě a úklidu nebo projev nevole, že jídlo není dobré. No, a teď se v tom vyznejte. Ale, kocourek magor nebude .
ben - děkuji za odkazy. Názory jsou tam různé, zajímavé. Můj prcek se asi snaží si jídlo zahrabat na později. Krmím ho kapsičkami a konzervami, o granule nemá zájem. Chutná mu až moc a to je dobře, potřebuji aby přibral na váze.
Ano,je to úplně normální,hlavně si kočka chce zahrabat misku,když tam má obvzlášť něco dobrého.Celý život mám kočky a dělají to všechny)Asi je to pozůstatek z doby,kdy žily kočky venku a kořist si zahrabávaly...
Přečtla jsem vše a poučila se, že to kočky dělají ale jak jsem stará musím říct, že jsem za svůj život neviděla jedinou.
To je krásný příspěvek, poznáváme nové věci celý život a že se dějí podivuhodné věci na tom světě, že ano? Máme ještě jednu domácí kočku, Kačenku. A ta vrčí a když je hodně rozčilená tak mňouká tak jako štěká ten pejsek na baterky, takové ňaf, ňáf, ňaf. Když vidí z okna venku létat ptáky, tak začne cvakat zuby, když jí pustíme ven, mezi venkovní kočky, tak je zdraví : mek, mek, mek, když jí zlobíme, tak nás plácne packou, ale nevystrčí drápky, když jí držíme v náruči a nepovídáme si s ní a nebo jí nehladíme, tak nás pohladí packou, také se zataženými drápky. Ráda si čte, a to tak, že si lehne na stránku knihy, kterou si čtu právě já, jak ale knihu odložím, tak už o mě a čtení nemá zájem, ale jakmile po knize sáhnu, tak už běží ke mě. Miluje rostliny, zkouší tlapkou, jak moc dobře a hlavně čím jsem zalil rostliny, strká pacinku do podmisky když je v ní voda, když v ní voda není, tak očichává substrát v květináči a úplně mě dojala, když pacinkou utrhla suchý list u ibišku s výrazem, že by potřeboval zalít. O jejím pití kávy, čaje a jiných věcech mohu napsat třeba později...
ANO, u našeho Žáži je to normální, ale ,,zahrabává,, si jídlo, které mu chutná, zbyteček jogurtu, zmrzliny a to dost dlouho a důkladně a ještě je rád, když se na něj koukám a chválím ho, kolikrát se přiběhne pomazlit a pak v tom ,,zahrabávání,, pokračuje. a jí melouna, nejvíce miluje zmrzlinu a spousty věcí dělá jinak než ,,normální,, kočky
Ukulele, kdo je Žáža? Jaká to je rasa?
doplněno 14.10.13 17:03:Parádní kocour! Když se tak na tu fotku dívám, uvědomuji si, že se mi chce spát :D
Žáža je kocour domácí, teda takový půl kocour, je nemocný, má tu zpropadenou kočičí rýmu, tak moc neroste, ale zase je nejrozmazlenější kocour co jsme kdy měli a díky jeho nemoci se mu dovoluje a odpouští všechno, nebo téměř skoro všechno, nejí nic tvrdého, odmítá granulky a tak podobně, jí jenom měkkou stravu, je to takové tří leté mimino...
Kocourek je nádherný,můj měl taky když byl malý velikou rýmu a nemocné očíčko ale jestli vám můžu doporučit,kupte mu v lékárně Imunoglukan sirup pro děti.mám s ním dobré zkušenosti,pomáhá výborně na imunitu právě na chřipky,mám to doporučené od veterináře,kočce se se dává na kávovou lžičku denně tento sirup.kočky ho milují,není sladký,jsou tam hlavně betaglukany a opravdu výborně pomáhá.Sklenička vám vystačí na cca měsíc.
Velice děkuji, sirup zkusím najít a koupit, byl jsem s ním parkrát u veterináře, ale je to o ničem. Dostali jsme nějaké šílené tabletky, které nechtěl jíst a to otvírání té jeho tlamky bylo pro mě víc stressující než pro něj.
To já znám,než jsem vyměnila veterináře.stála mě půlroční léčba kočičí chřipky a zánět v očích který se stále vracel přes 6 tisíc korun(odebírala se i krev atd..)Stále se to vracelo.Až podoporučení jednoho chovatele,který má dlouholeté zkušenosti s léčbou koček spíše imunity,než do ní cpát pořád antibiotika,se stav mé kočky začal krásně zlepšovat právé díky sirupu imunoglukan a chloreře tabletky.Dává se půl tabletky denně ,kočky jí sní samy protože jim chutná stejně jako ten sirup.Moje kočky vždy na sirup stály frontu a kdyby mohly,tak vypijou celou lahvičku najednou.Tady je odkaz: eshop.alfafit.cz/...
a ještě vám posílám odkaz na stránky chovatele který rád poradí co s kočičkou a má i zajímavé stránky.
držím palce,ať se kocourek co nejdříve uzdraví
Díky, díky, při nejbližší cestě do města se po tom podívám, mám averzi na eshopy, teda spíš na českou poštu, hmmm...
Moc bych přál tomu našemu Žážovi, aby se uzdravil, je úžasný, má rád vodu, když se koupeme, tak za námi leze do vany, teda obchází po obvodu vany a nechá se i vzít mokrými rukami, možná by zvládnul i vykoupání, hihi...a úžasný je jeho tvrdý spánek, ale možná je to tím vysílením z nemoci, že spí tak tvrdě, když byl malý, tak padal častěji, ze židle ze stolu, právě když spal, nevím z jakého důvodu si vybíral k spánku vždy místo na kraji stolu, a z takového místa se pak padá raz dva...a nejraději je pod mikynou a nebo tričkem.
Doporučuji všem, kdož mají rádi kočky si přečíst knížku od Františka Pona, Kočky to vědí líp, je to i v audiu načtené Michalem Pavlatou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.