Nejste přihlášen/a.
Jak kočku naučit, aby mi škrabala škrabadlo a ne nábytek? Jadnou k jejím narozeninám jsem jí koupila škrabadlo se sedátkem, kopila jsem i postřik: ODPUZOVAČ KOČEK. Ten zabírá, akorát si vždy najde nové místo na škrabání, kromě škrabadla, jenom někdy na něm leží. Kočička je vykastrovaná a je jí 1 rok. Bydlí sem mnou doma. Venku se totiž sama bojí. Je hodně hravá.
Prosím poraďte a předem děkuju za odpověď.
Předně je třeba si ujasnit že kočku nelze nic naučit co ona sama nechce.Taky jsem měl pronlém s kocourem škrábajícím nábytek. Opatřil jsem mu tedy škrabadlo. Teď škrábe škrabadlo, i nábytek :o)
..no ale ten nábytek už přeci jen míň, když kočku přistihneš škrábat skříň tak jí mírně klepni novinama (nebo něčím, nikdy rukou!) a se slovy "tady škrábej" přenes na škrabadlo...na kocoura to celkem platí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.