Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Achatina reticulata?

Od: dpaj* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci si poridit achatinu reticulatu, a nevím odpovědi na otázky. Pomohli byste mi prosím? Jak často čistit, četl jsem jednou za měsíc. A mám krmit jenom večer, a ráno zbytek potravy odstranit? A to co opravdu nevím jak je mám postrikovat rozprasovacem? Jak casto? A ten lignocel mam taky postrikovat? A musim mit nad akvariem víko nebo ho tam mít nemusím? A ulitu jim vubec mazat nemusim nejakym olejem? A take nekdo napsal, ze male achatiny kosou, pripada mi to nejake divne...Prosím odpovězte mi. Předem Vám děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, chov achatin je v pohodě, žádný stres:)

- malé achatinky krm večer, jsou to noční zvířata, takže se to hodí více. Někteří chovatelé zbytky neodstraňují, ae pak se ti v terárku může rozrůst plíseň. Takže ano, odstraňovat, a také je nutné sledovat a odstraňovat výkaly. A hlavně šnekům poměrně často dávej buď drcené (pomleté) vaječné skořápky, nebo kup sépiovou kost (v nějakém zverimexu). Achatiny potřebují pro růst hodně vápníku, aby neměly deformované ulity.

- malé achatiny se zpravidla krmí každý den, starší kusy jednou za dva dny. Jídlo je lepší dávat do misky nebo na nějaký pevný podklad, aby nebylo mokré od lignocelu (a nemnožily se v něm různé breberky).

- víko na box (terárko) je samozřejmě potřeba (a samozřejmě s dýchacími otvory!), protože achatiny umí lézt po hladké kolmé ploše, ať už po plexi, nebo po skle, a také toho náležitě využijí.:)

- rosení - ano, rozprašovačem, narosíš jak přímo šneky, tak i lignocel okolo. Achatiny vyžadují 90% vlhkost, takže rosit hodně, denně, někdy obden. Při malé vlhkosti se achatiny "zavíčkují" a můžou i uhynout.

- a nekoušou, starší achatiny sice můžou jako "ohryzávat" ruku, když si je na ni položíš, ale spíše tě oslintají:)

- čistit jednou za měsíc je dost málo, je to minimální počet. Substrát (můžeš použít i koupenou rašelinu), měň 2x do měsíce.

Přeji hodně štěstí při chovu těchto úžasných tvorečků:)

dpaj*
hodnocení

Moc Ti děkuji za odpvěď.

doplněno 30.09.13 21:52:

A ještě ohledně toho rozprasovace. Mám je postrikovat tak 3-4x denně, bude to stacit?:) Myslíte, že bych je mohl dát do akvaria, mám ho doma, už kvůli tomu, že tam je ten kryt. Vzadu jsou dírky na vzduch.

martinaa*

Stačí dvakrát denně, přímo na šnečky, plus navečer pořádně porosit terárko. Pokud bude sucho (letní měsíce), tak i 3x denně, ale jemně, aby neměli záplavy:)

Jinak to akvárko vypadá dobře, poku tam jsou dírky na vzduch - případně ale, jak jsou velké?

doplněno 01.10.13 18:48:

Vnitřní pošta:)

dpaj*
hodnocení

Je jich tam 19 vzdau, délka 2,8 cm, a šířka 3 mm :). Take bych to nechaval asi i ten otvor otevreny.

doplněno 01.10.13 18:37:

Take je tam zarivka, ale tu jste urcite videl. A zapomel jsem Vám poděkovat za odpověď . Omlouvám se:).

doplněno 01.10.13 18:46:

A muzou piskoty a vlocky? Na jedne strance psali ano, na druhe ne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]