Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme asi dvouletého křížence (nejspíš německý ovčák s kolií). V posledních dnech nám začal utíkat a my nevíme proč. Dokonce sousedům zakousl slepice. Nikdy předtím to nedělal, nikdy nám ještě neutekl ani když byla otevřená brána tak neutekl. Není vůbec agresivní, je hrozně mazlivý a přítulný. Je to takovej náš ňuňánek , tak mám o něho strach, aby se mu něco nestalo když uteče. Snažili jsme se zabezpečit plot tak, aby nemohl nikde utéci, ale on si vždycky někde díru vyhrabe nebo najde
Divné je i to, že zakousl ty slepice, chodíme s ním kolem nich pořád (bez vodítka) a nikdy si jich ani nevšiml a najednou tohle
. Můžete mi prosím někdo poradit, proč nám najednou začal takhle utíkat? Nějaký důvod k tomu mít přeci musí, když to začal dělat takhle najednou. Budu moc ráda za jakkoukoli radu, nerada bych, aby zase něco vyvedl a hlavně aby se mu něco stalo. Dávám i foto Bimba
. Děkuji
Utahat ho je velice náročné :D většinou utahá on mě ale dám na Vaší radu a zkusím to
budu se mu teď mnohem více věnovat, mě napadlo, jestli to neudělal třeba schválně, přeci jenom v létě jsme se mu věnovali o něco více (snažím se věnovat psům dostatečně, ale někdy je člověk tak utahaný, že si jde rovnou lehnout).
Dobrý den, možná na něho přišla touha se množit a hledá si fenku. Jinak, Bimbo je fešák, tak by se asi fenkám líbil. Zdravím!
doplněno 29.09.13 21:10:Není možné, že by Bimbo od těch sousedů dostával nějaké pamlsky a chtěl by si pro ně dojít sám?
Možné to je, ale je vykastrovaný a navíc máme doma fenečku a po ní ani nevyjede, tak jsem nad tím ani nepřemýšlela, ale divné také je to, že neutíká nikam daleko, pouze ke dvoum sousedům, kteří psy ani nemají . Jinak děkuji za lichotku pro Bimba
povedl se
Psík je opravdu moc krásný Pravděpodobně jednou zkusil vyrazit sám na procházku a už se mu to zalíbilo. Ono mimo zahradu je to prostě zajímavější, co si budeme vykládat. Vy teď bezpodmínečně musíte zamezit dalšímu utíkání, nenechte se uchlácholit, že nejde daleko. Tak to začíná vždycky, nakonec se mu to ohledí i u sousedů a pujde dál. Věřte tomu! Netvrďte, že si díru najde. Musíte projít místo vedle místa a všechny díry opravit. Udělejte to hned, každým dalším útěkem mu roste chuť a bude vynalézavější a vynalézavější jak se ze zahrady dostat. Nezbude vám, než ho pak uvazovat nebo zavírat (to bych ostatně udělala, než bych opravila plot) Jinak o psa přijdete, někdo ho přejede, škaredě zmlátí (pokud bude chodit někam na slepice), zastřelí nebo prostě odnese. Mimo to, jako matku od dětí je mi úplně jedno jestli je to mazlivý pejsek, který nikomu nic neudělá. V případě, že by se rozběhl na moje děti...pravděpodobně by to nehezky schytal. Váš pes je vaše odpovědnost, musíte se postarat aby se netoulal.
Plot jsme již zabezpečili jak jsme jen mohli. Dokonce jsme natáhli i ostnatý drát, aby se nemohl podhrabat. Musím zaťukat, že od včera ještě neutekl, jednou jsme ho načapali jak se snaží podhrabat, tak jsme mu hned rázně vyhubovali. Doufám, že jsme plot zabezpečili dostatečně, nerada bych, aby se mu něco stalo
Hormony jsou někdy svině, pejsek je právě ve věku, kdy dozrál.
Pokud chcete mít jistotu, že se nepodhrabe, postavte pod plotem nízkou betonovou zídku. Jinak se nejspíše podhrabe znovu, pudy jsou prostě silnější. Dokud to je jedna slepice, přivře se oko, ale až to takhle bude popáté, soused asi nadšený nebude. A co teprve kupříkladu majitel fenky, kterou pes při svém zdařilém úniku obskočí.
doplněno 30.09.13 18:56: Promiňte, to vykastrování jsem přehlédla
Betonovou zídku někde máme a tam kde ne, jsme natáhli ostnatý drát a zatím neutekl Fenku neobskočí, již jsem psala, že je vykastrovaný
Tak uvidíte. Kdyby si přesto něco našel, doporučuji zapujčit na nějaký čas el. ohradník a natáhnou těsně kolem plotu. Většinou stačí jeden dva výboje a je pokoj. Vyzkoušeno.
Kacul, nevěřte! Jednou zkusil jak chutná svoboda a poznal, jak je svět, bez pána za zadkem, zajímavý. Zdrhne vždycky, když bude mít příležitost. Vždycky! Naprosto souhlasím s kolegou Baraxem v každém slovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.