Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaječné skořápky

Od: magie* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

všimla jsem si že vaječné skořápky u vajíček 30 za 60Kč jsou čím dál slabší, odhadem minimálně o polovinu, brzy budou tímhle tempem průhledná. To ty slepice týrají hlady, nebo proč?

Děkuji, nashledanou

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Mají malo vapníku. na tvorbu skořapek

petr123*
hodnocení

0x

No dokud budou lidi kupovat ty nejlevnější vajíčka, tak se budou snažit producenti "vyrobit"je s co nejmenšími náklady...

Stačí nekupovat vajíčka v akci ale nějaká "z chovu na podestýlce"a bude to lepší.

Případně rovnou nějaká domácí: maps.google.com/...

hodnocení

0x

Nevšiml jsem si (a to spotřebujeme vajec relativně dost).

doplněno 23.09.13 22:21:

Shodou okolností jsem na večeři dělal knedlíky s vejci, skořápky mi připadaly normální, vejce byly z Lidlu, původ Česko, kód na skořápce 3CZ0136, velikost M, cenu si nepamatuju.

doplněno 24.09.13 18:09:

ještě jsem si vzpoměl, že podobná vejce znám ze socíku - tehdy se prodávaly pod obchodním názvem "křapky"

jirbar*

Tehdy se prodávaly se slevou. Nyní jsou všechny za stejnou cenu.

jirbar*
hodnocení

0x

Měříš to normální nebo digitální šuplérou.

hodnocení

0x

Je to jak s ženskou-není důležitá skořápka,ale to,co je uvnitř.

sanyo*
hodnocení

0x

magie - schválně můžete přesně sílu vaší skořápky změřit? Porovnáme si to u nás doma, alespoň zjistíme, které slepičky jsou poctivky... já mám skořápku 0,25 mm,(digitální šuplera), nevím však zda to jsou mladé nebo již vynošené slípky, ty vynošené jsou již pomálu připravené do polívky... čekám na tu vaší ...

uska*
hodnocení

0x

Slabá skořápka neznamená, že by slepice byly týrány hlady. Ale v komerčním chovu z nich chovatelů musí vyždímat maximum vajíček za jejich krátký život a tak se vejce nestačí obalovat. Než by přidali do krmiva více vápníku, tak radějí přidají antibiotika. Slepice seřere jen omezené množství potravy (jako každý) a tak se ubírá vápník a přidává něco pro chovatele potřebnějšího.

doplněno 24.09.13 12:03:

liduš - doma se to stane když si necháte déle slepice, ale ve velkochovu to nejde si říci - tuhle slepici si nechám, ta se mi líbí a zabiji jí příští rok. Tam se vyskladňuje celá hala naráz a slepice mají sotva rok a jdou na porážku.

cyril*

Popisujete praktiky z vlastního chovu nebo jen předáváte informace z agentury JPP?

lidus*
hodnocení

0x

Krmením to jistě není, naše slepice jsou krmeny naprosto stejně a 2 snáší vejce téměř měkká, pokud si to ze školy pamatuju dobře tak je to u těch našich zapříčiněno věkem a měly by odejít na polévku.

doplněno 24.09.13 12:10:

Jasně USKO mají přesně 10 měsíců, i v drůbežárně se občas stalo, že vejce bylo jen šupkáč nebo tenká skořápka ale tam nezjistíte od které slipky je.

kralikar*
hodnocení

0x

Stačí když začnou šetřit na směsích , kde ošidí důležité vitamíny , minerály a hlavně vápník a tenká skořápka je na světě.

Mám takto zkušenost s jednou mojí pipkou , také snášela vajíčka jen v bláně, skořápky jí moc nejeli, směsí jsem je dopovat nechtěl tak jsem jim koupil vápenný grit a vše je v pořádku, je to jen a jen o vápníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]