Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učení štěněte zůstatsamo doma

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Mám jen malou garsonku a nemám šanci vše zabezpečit tak, aby nic nerozkousal, např. kabely od pc, dokonce i nábytek. Potřebuji ale chodit někdy k lékaři a skutečně ho nemám kam dát. Mám ho dát do koupelny, to mi ale připadá jako trest, ale je to jediné bezpečné místo, doufám jen , že neskočí do vany. Také jsem dostala radu koupit plastovou přepravku a dávat ho tam, pokud nebudu doma. Máte s tím někdo zkušenosti, potřebuji ho to naučit do 14 dnů, pak mám nějaké kontroly. Díky za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

1x

Otázku jste sice nazvala "učení štěněte..." ale jak otázka pokračovala, tak by se spíš měla jmenovat - "kam zavřít štěně, aby neničilo..." Vůbec tu variantu učení nezmiňujete!

Máte na to 14 dní, to zase tak krátká doba není. Začněte pomalu - odejděte na 5 minut, třeba s košem a poslouchejte, zda štěká, kňučí atd. Pokud ne, pochvalte ho, dejte pamlsek. Pak jděte zase na 5 minut atd. Pak čas produžujte a pokud bude vždy hodný, chvalte ho. Pokud ho načapete, že zlobí, tak ho důrazně pokárejte (ale nebijte!). Určitě se s ním nelučte ani nevítejte. Uvidíte, že to brzy bude zvládat lépe a lépe.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, těžko radit. Pro malé štěně bude zavření doma myslím zbytečný stres. pokud zakoupíte přepravku, tak si myslím, že byste ho mohla vzít i sebou, pokud to není vyloženě nějaká dlouhá cesta. Pokud bude po celou dobu vyšetření ve schránce a pak se někde s Vámi v parku či na jiném vhodném místě proběhne na vodítku, tak to bude si myslím menší zlo.

Domluvte se případně u lékaře, zda je možné sebou schránku se štěnětem vzít či nikoliv, ale nevím jak velké je to štěně.

P.S.: Nejsem kynolog ani psa nevlastním, ale beru to tak nějak citem.

haninka*
hodnocení

0x

A už Vám něco rozkousal? To nepíšete a je to dost podstatné.

hodnocení

0x

Jaká je to rasa? Jak velký je to pes? Nemůžete ho vzít sebou do tašky, ve které se nosí jorci? Jakmile ho zavřete do koupelny, bude řvát jako tygr. Přepravka je naprostý nesmysl! Já být psem a kdyby mě někdo zavřel do tmy malé plastové přepravky, tak během chvíle zcepením. *hej* Vyzkoušejte. Nechejte prcka doma a jděte na půl hoďky ven. Psi si málokdy všímají kabelů a když, tak je vytáhejte ze sítě a dejte nahoru. Já jsem přesvědčená, že se nic nestane. Pokud se vám nedá do koberce nebo gauče. Mi pomohl, stydím se to říci, sušený penis, koupený ve zverimexu. Je to taková silnější tyčinka. Pes z toho neužere skoro nic, takže mu to nenabobtná a neucpe žaludek jako buvolí kůže. Psina si tu věc žužlala velmi dlouho a pak spala. Jen tahle věc má tu nevýhodu, že žvýkací svaly dráždí slzné žlázky a pejskům pak teče chvíli z očí. Oči se pak musí otírat, aby nezůstal v kotcích šurvajs plný kvasinek a bacilů. ;) Nebojte se, všichni jsme přežili štěňata a separační úzkost ze samoty. To bude dobrý!

fribble*
hodnocení

0x

Když napíšete rasu a stáří štěněte, snad na něco přijdem. On přeci jen jezevčík a doga potřebují něco jiného.

doplněno 20.09.13 11:15:

Mně se u loveckých psů osvěčila dětská ohrádka, ale fakt je , že za pár týdnů jsou ty "špricle" napůl pryč.

jokr
hodnocení

0x

Máte 14 dnů na to, abyste se domluvili s původními majiteli a dali štěně na tu chvíli k jeho mamce... Když už jste si tuto otázku nepoložila před pořízením štěněte...

borax*

To není dobrý náped, sotva se vzpamatovalo z toho vytržení od rodiny a vy ho tam vrátíte a zase veznete. No to by chudák štěně bylo pěkně na nervy.

borax*
hodnocení

0x

Volila bych klec, ale začít musíte začít hned a pomalu. Dát mu tam pelech a jak bude unavené, zavřít ho tam ať tam spí. Během dne ho tam několikrát na krátkou dobu zavírat, dejte mu tam vodu. Ideální by bylo aby tam i nocoval, třeba v otevřené, ale musí se naučit, že je to jeho "bouda", jeho místo. Určitě je to lepší řešení než aby vám všechno zničil a nedej bože aby ho zabila elektřina. Počítejte s tím, že bude vyvádět. Ale to by vyváděl i v bytě nebo v koupelně (určitě by se pustil do dveří)

doplněno 20.09.13 17:58:

Jinak i tady na poradně, pokud si dáte vyhledat váš problém, najdete spoustu rad. Můžete si do vyhledávače zadat "separační úzkost u psů" a také najdete rady jak postupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]