Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchova štěněte

Od: aja1946® odpovědí: 10 změna:

Mám 3,5 měsíční štěně, ale už skutečně nevím, jak ho něco učit pomocí pamlsků. Už jsem vyzkoušela všechny možné druhy, ale on je prostě nechce. Např. když vykaká, tak ho pohladím, něco mu dám, on otočí havičku stranou a tuhne za vodítko a utíká domů. A teď potřebuji další základní výchovu,a le když ho nemá čím odměnit tak nevím.A druhý dotaz - jakmile si sednu, chce na klín, kdy je to vhodné a kdy ne. Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pamlsky nejsou nejdůležitější. Pro psa má být odměna už to že sí ho všímáš. Tím neříkám že musíš na psa kašlat ale měl by mít radost už z toho že ho pochválíš a mluvíš na něj. Nemusí pokaždé něco dostat. Stejně tak když ti leze na klín. Když vidíš že se k tomu chystá dej mu k tomu povel. Třeba HOP nebo něco takovýho rychlýho co stihneš vyslovit. Musí sí to s tím slovem spojit. Párkrát to opakuj a pak když skočí bez povelu řekneš NE a shodíš ho. Musí pochopit že to je odměna jinak bude otravovat každýho kdo si u vás sedne.
doplněno 18.09.13 14:41: Xixi byla rychlejší ale máš to ze dvou zdrojů skoro stejně tak máš aspoň potvrzeno že je to správně :)

xixi*
hodnocení

2x
Cim ho odmenujete? Treba mu nechutna ten pamlsek, zkuste na kousky nakrajeny salam, spekacek nebo syr. Velikost primerena velikosti psa, aby po dvou pamlscich nebyl prejedeny. Pamlsky take stridejte, ja nosim ledvinku kde mam od kszdeho trochu a psi nevedi co zrovna dostanou.. Nekteri psi nejsou pamlskovy a odmenou je pro ne pochvala od panicka spokojenym hlasem pripadne hracka.
Na klin ho klidne berte, pokud vy chcete. Tzn. Ze na klin jde jen kdyz mu vy date povel. Kdy a jak casto je jen na vas. Pokud se vam sape na klin sam od sebe, tak ho nenechte a poslete ho na misto.
Je ted ve veku, kdy co si ho naucite to budete mit na stalo(v puberte to trochu zapomene :D). Neodpoustejte mu prohresky proto ze je malej. Pokud neco provede, dejte mu najevo ze se vam to nelibi - nesmis, fuj primerenym tonem. Dela to znovu? Tak prisneji a durazneji. Nikdy neni moc brzo.
hodnocení

to je teda skutečně odborná rada dávat tříměsíčínímu mrněti uzeńiny

xixi*

No pokud jiné pamlsky nebere, tak proč mu ho nedat. Taky mu nedáte formou pamlsků celý buřt, ale pár kousků mu myslím za den neuškodí, pokud má kvalitní stravu.

fribble*
hodnocení

0x

Už bylo řečeno vše, jen dodám, že velká většina psů má za pamlsek dětský piškot, ale přelomený napůl - asi víc voní.

Jj to je případ našeho psa :D Od malička je na piškotech závislý a udělá pro ně cokoliv :D Je mu devět a ještě někdy minulý rok, jsem nevěděla co už ho naučit, tak uměl asi během 15ti minut dělat mrtvolu :D
Musíte sama vyzkoušet, co má váš pejsek nejraději a co naopak ne. Ať už pamlsek nebo vaše pohlazení či vlídné slovo. Za čůrání venku, jsme chválili jen ústně bez pamlsků, když potřebu udělal doma (jako stěně) byl opět ústně pokárán.. Sedni, lehni, dej pac, ke mně, zůstaň ze začátku s pamlskem. Jako trest hlavně ústní pokárání a v krajní nouzi zatahání za kůži za krkem (jemně) protože to fakt neměl rád.
Na klín s vaším svolením na hlasový povel nebo pokyn rukou, jak chcete a stejně tak, když už mu budete chtít dát najevo, že má slézt.
Hlavně DŮSLEDNOST!
emilka12*

Odměnuji psa granulemi co má k jídlu.A na klín si ho dám kdy chci já,když nechci tak mu poručím dolu a pomužu mu k tomu rukama.

borax*
hodnocení

0x

Jak ho krmíte? Jak často a čím? Zkoušela jste uvařené játra nakrájené na kousíčky? A jak reaguje na míček? Má zájem aportovat? Popřípadě tahat se o hadru? Baví ho nějaká hračka? Co je to za plemeno?

hodnocení

0x

Jaká je to rasa? Jak velký je? zasmejsa.com/... :) Když se to naučily myši, tak váš pejsek se to určitě naučí také. Chce to jen spoustu trpělivosti. Já jsem si párkrát úplně zoufala, že mám pitomého psa. Nešlo to a nešlo a najednou mu docvaklo, co po něm chci a udělal to a navíc, zapamatoval si to.. ;) On by to rád udělal, jen vám nerozumí, co po něm chcete. Musíte mu vysvětlit, ne slovy, co se po něm chce. pejsek55.blog.cz/... ;) jen si nemyslete, že něco naučíte za dva dny. Někdy se tu učí velmi dlouho, ale pamatuje celý život. Chce to trpělivost. ;)

doplněno 19.09.13 08:32:

Pamlsky nejsou podmínkou. Někdy zabralo čtvrt piškotku, někdy granulka u minulých psů, někdy stačí pochvala a Dorka chce pamlsek jen po tom, když ji dělám nepříjemnost. Třeba stříhání, koupání, stříhání drápků, vytrhávání chlupů z uší. Naučila se, že dostává 3 piškotky a stojí u mně, dokud ty 3 piškotky nedostane. Jinak o dobrotky ode mě nestojí. Snaží se žebrat u jiných. A to jsem vyzkoušela všechno, co od jiných dostane, ode mně nechce. :D

martina0*
hodnocení

0x

Zkoušeli jste sušené maso? je jich mnoho druhů, nejvíc obvykle chutná jehněčí:) náš se může umlátit i po kachním a to už od malička. Anebo vyzkoušejte čerstvé maso (kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousíčky) u nás toto zabírá spolehlivě už od štěněte:) Hlavně ho "nepamlskujte" když je napapkaný, nejlíp se odměňuje když je pes přiměřeně hladový :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]