Nejste přihlášen/a.
Mám 3,5 měsíční štěně, ale už skutečně nevím, jak ho něco učit pomocí pamlsků. Už jsem vyzkoušela všechny možné druhy, ale on je prostě nechce. Např. když vykaká, tak ho pohladím, něco mu dám, on otočí havičku stranou a tuhne za vodítko a utíká domů. A teď potřebuji další základní výchovu,a le když ho nemá čím odměnit tak nevím.A druhý dotaz - jakmile si sednu, chce na klín, kdy je to vhodné a kdy ne. Děkuji za rady.
Už bylo řečeno vše, jen dodám, že velká většina psů má za pamlsek dětský piškot, ale přelomený napůl - asi víc voní.
Jaká je to rasa? Jak velký je? zasmejsa.com/... Když se to naučily myši, tak váš pejsek se to určitě naučí také. Chce to jen spoustu trpělivosti. Já jsem si párkrát úplně zoufala, že mám pitomého psa. Nešlo to a nešlo a najednou mu docvaklo, co po něm chci a udělal to a navíc, zapamatoval si to..
On by to rád udělal, jen vám nerozumí, co po něm chcete. Musíte mu vysvětlit, ne slovy, co se po něm chce. pejsek55.blog.cz/...
jen si nemyslete, že něco naučíte za dva dny. Někdy se tu učí velmi dlouho, ale pamatuje celý život. Chce to trpělivost.
Pamlsky nejsou podmínkou. Někdy zabralo čtvrt piškotku, někdy granulka u minulých psů, někdy stačí pochvala a Dorka chce pamlsek jen po tom, když ji dělám nepříjemnost. Třeba stříhání, koupání, stříhání drápků, vytrhávání chlupů z uší. Naučila se, že dostává 3 piškotky a stojí u mně, dokud ty 3 piškotky nedostane. Jinak o dobrotky ode mě nestojí. Snaží se žebrat u jiných. A to jsem vyzkoušela všechno, co od jiných dostane, ode mně nechce. :D
Zkoušeli jste sušené maso? je jich mnoho druhů, nejvíc obvykle chutná jehněčí náš se může umlátit i po kachním a to už od malička. Anebo vyzkoušejte čerstvé maso (kuřecí prsíčka nakrájená na malé kousíčky) u nás toto zabírá spolehlivě už od štěněte
Hlavně ho "nepamlskujte" když je napapkaný, nejlíp se odměňuje když je pes přiměřeně hladový
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.