Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka vyměšuje po bytě

Od: sansnomf® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chováme ušlechtilou kočku(birma),stáří 9 let.Poslední dobou téměř denně vyměšuje nejčastěji před svým WC,ačkoliv je vyčištěné.Dost často kálí i po bytě.Plánujeme zvěrolékaře,nicméně nemáte s tím někdo zkušenosti?Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyměšuje, to myslíte že kaká nebo čurá? A dříve byla čistotná? Nestávalo se to?

doplněno 18.09.13 09:04:

9 let, to na kočku není zas až tak moc, aby změnila zvyky díky stáří. Nezměnilo se u vás něco? Nehádáte se? Nepřibyl, neubyl někdo nebo něco? Když kočky chodí mimo záchodu, dávají najevo nespokojenost s něčím. Protestují. A tím, že je to v blízkosi wecka, je to jisté. Je čistotná, jen nespokojená. ;) Měla jsem moc pěkné pojednání o tomto problému, zvláště pak, když jsou hromádky a loužičky blízko záchůdku. Zafremačila jsem to a nemůžu to najít. Jestli na to příjdete, napište. Moc by mě to zajímalo, proč tomu tak je.

hodnocení

Kaká i čurá,dříve to nebývalo.

hodnocení

Taky mě napadlo,jestli v tom není nějaká jemná psychika.Do bytu jsem se přistěhoval nedávno,ale kočku znám už dlouho a kamarádíme se.Kdybyste to pojednání našla,moc by mě to zajímalo.Nicméně za tím zvěrolékařem na odběr krve asi půjdeme.

culdabulda1*
hodnocení

2x

Naše kočka se vykaká vedle záchodu, anebo u nějakých dveří v kuchyni na linu, když ji něčím naštveme, anebo urazíme. Jednou, když jsme ji za něco plácli po zadku - byla tak nesmiřitelně uražená, že se nám vyčurala do křesla, kde nejraději sedáme.

- Ale za 10 let, co ji máme, to udělala jenom jednou. Museli jsme se jí pak dlouho "omlouvat" -! - žádná jiná naše kočka se tak nikdy nechovala - tuhle jsme si vychovali od ještě slepého kotěte - a neměla matku. Tak nás asi bere jako svoje rodiče a taky se k nám tak chová. No - kočky jsou taky "lidi" - a jsou velmi citlivé - pokud se Vaše kočka náhle změnila - muselo se něco stát, co ji asi psychicky rozhodilo. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]