Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před třemi měsíci jsem k naší kočce (2-3 roky) pořídi kotě ve věku asi 2,5 měsíce. Kotě je také kočka.
Stará kočka nebyla z kotěte nadšena, a vlastně od té doby do dnes, má pořád zvednutý kožich. Není úplně naježený, ale je zjevné viděť že chupy stojí a vypadá větší. Od té doby také nebývá uvolněná a nechodí se s náma mazlit. Dříve chodila, chtěla být ve společnosti.
Dobývá se každý den ráno ven, a vrací se až na večer. Den tráví na zahradě či v sousedních zahradách.
Na kotě občas zavrčí, někdy když se kotě nečekaně přiblíží, vlepí jí packou facku.
Někdy si ale obě kočky hrají na honěnou. Na zahradě. Chívi jedna honí druhou, pak zas druhá honí první. To je asi jediná společná hra co hrají.
Za mnou obě kočky chodí jak ocási, když jdu nebo něco dělám na zahradě.
Chci se dotázat co můžu udělat pro to aby se kočky více zkamarádili. Počítal jsem že velká kočka kotě příjme a budou spolu i spát. Ale nekoná se.
Jinak kočky spí v domě... každý den na jiném místě, kde se to kočce zrovna zdá "nejpohodlnější".
Krmíme je zároveň, každá má svou misku, ale která dokončí dřív ujídá pak i druhé.
jj, buďte rádi, že máte kočku. Kdybyste měli kocoura, pak by vaše kotě nemuselo dobře skončit.
Podívejte se na svět z kočičí perspektivy. Co uvidíte?
Lidi nejsou konkurence, ale domácí inventář, dům je můj revír, jsem zvyklá na svůj klid a zaběhaný pořádek a najednou mi sem vpadne jakýsi cizinec a nezmizne a nezmizne. Co s ním udělám?
No ale myslím, že vaše kočka snáší ten nenadálý vpád jakéhosi cizince ještě docela dobře a časem se obě samy se sebou srovnají. Misky jim dejte co nejdál od sebe a pořiďte každé svůj záchod.
Dobrý den, někde jsem četl, že správný počet koček má být tři. Jedna se sama nudí, ve dvou se perou a ve třech udělají tlupu a člověka už ani moc nepotřebují. Tak, jestli si pořídíte ještě jednu kočičku je na Vás. Zdravím!
Naše kočka to měla stejné. Některým kočkám to trvá i půl roku než si zvyknou, že se musí o bydlení dělit. NIJAK nezkoušejte je zkamarádit, musí si to vyřešit mezi sebou, jen byste to zhosšil. My máme přesně takto kočky od sebe věkem a ani po třech letech soužití si ta starší neodpustí na tu mladší čas od času zasyčet a taky sekne tlapou. Ale v zimě, když nechodí ven tak se spolu honí po bytě a řádí jako dvě nejlepší kámošky. Ale žádné důvěrnosti (nespí vedle sebe, neolizují se navzájem a když mám jednu na klíně druhá ke mě nejde) Taky krmím zároveň a mladší je hltačka, dřív sežere a leze k té starší do misky, tak zasáhnu a odeženu ji.
Uvidíte, možná se to urovná, možná zůstane stav jako u nás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.