Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soužití agamy a želvy

Od: bibinka odpovědí: 3 změna:

Chtěla jsem se zeptat. mám cca rok a půl suchozemsou želvu a chtěla bych si pořídit agamu. Chtěla bych je dát do společného terária. Jsou to obě pouštní zvířata a tak jsem myslela že by mohli být společně. Můžete mi někdo poradit?

Moc všem děkuji Blanka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Určitě nedoporučuji. I když pochází z relativně stejných oblastí, mají jiné životní podmínky. Může také docházet k boji o území (agamy jsou dost teritoriální), což zvířata dovede vystresovat až k úhynu. Nehledě na to, že želva bývá nositelem různých breberek, které jí samotné nijak neškodí, ale může je přenést na jiná zvířata.

machturbo*
hodnocení

0x

V žádném případě! Agama je jak už bylo řečeno velmi teritoriální a hlavně "živé" zvíře. Nejpravděpodobnější důsledek takového kroku bude úhyn želvy.

tarantule*
hodnocení

0x

Zdravím. Mohu se zeptat, co máte za druh želvy, že jí považujete za pouštní? Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma agama

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]