Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivita psa

Od: martina0* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám 2,5 letého psa a poslední dobou se často pere s ostatními psy. Není to klasické, že po nich vystartuje se štěkotem a vrčením s tím, že se chce porvat je to spíš toho typu, že když potká psa který mu nesedne, očichne ho otočí se k němu zadkem a celý napružený jde od něj pryč. Většina psů ale tuto zprávu "jdu pryč, nechci se s tebou bavit" asi nechápe a jak moulové za ním jdou a neustále ho očuchávají. Pak po nich ten náš vyjede. Skončilo to tak, že s ním v podstatě nemůžu chodit bez vodítka protože se vždy najde alespoň jeden "otravovač" a psi se nám porvou... Přivolání pokaždé když vidím někde psa nefunguje, mám poměrně zvědavého psa a musí všechny očichat a až pak dojde za mnou... Jinak poslouchá dobře... Nemáte nějakou radu, jak ho trochu uklidnit, aby se pokaždé "nenaštval" když ho nějaký jemu nesympatický pes očuchává?

Děkuji :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

3x

Na jednu stranu se mu nedivím, že startuje po otravných psech. Jemu to vadí a navíc brání vás.

Můžete zkusit to, že ve chvíli kdy se psi očuchají (ne dřív) a váš pes odchází, tak v tu chvíli mu dát pár povelů - ke mě, sedni, lehni apod aby se naladil na vás a byl plně soustředěný na vaše povely. Chce to ale vychytat správný moment. MOhlo by to odvést pozornost od otrapy. To následné otravování by neměl dovolit pán toho druhého psa, měl by si ho přivolat a odvést pozornost. Pokud mají otrapu, kterého si neumí odvolat, ať se nediví, že dostane co mu patří.

A vy zkuste to přivolání vypilovat k dokonalosti. Správně by měl být pes odvolatelný i od hárající feny, ale to už je vysoká škola psí :D Zkoušejte ho odvolávat i v situacích, kdy to nečeká, kdy si něco čmuchá, zkoumá atd. Časem ho naučíte i odvolání od psa, kterého si "musí" očichat.

martina0*
hodnocení

Děkuji za radu, vyzkoušíme to :) na přivolání systematicky pracujeme vlastně celou dobu co ho máme, ale je to náš první pes takže nějaké mezery určitě máme... A přivolat toho našeho nadržence (pardon za výraz) od hárající feny, to si nedokážu představit :D Nejhorší je, když potkáme psa který takto otravuje, asi to nemyslí zle ale otravuje, a nemá nikde poblíž páníčka. Já pak nevím jak reagovat, ale většinou šoupnu psa za sebe a tomu druhému v klidu řeknu ať jde domů... Kupodivu to většinou funguje. Jen nevím, co bych dělala kdyby to v případě velkého psa nefungovalo...

xixi*

Jak říkám, chyba je v tomto případě na druhé straně, že si otrapu nepřivolají. To se pak těžko radí co s tím. Váš postup, posadit psa za sebe a otrapovi říct at zmizne je dobrý nápad. Nevím co vymyslet víc, aby nedošlo k nějakému vyprovokování otrapy a k napadení vás nebo vašeho psa. Pak by ještě možná šlo, vyhýbat se místům, kde chodí psi navolno a nejsou pod dozorem. Mám tři psy, přivolání mají skoro dokonalé (až na ty háravky), a kvůli otrapům musím chodit na jiná místa než chodí většina místních pejskařů. Po městě musí být na vodítku, pak tu jsou právě dvě vyhlášená místa, kde můžou být psi navolno ( a kde je plno otrapů) a já si našel trošku dál louku, kde majiteli nevadí, že tam s psiskama chodím. Práci mezi jinými psy trénujeme dvakrát týdně na cvičáku, takže jim společnost jiných psů nechybí.

hodnocení

0x

Jaká je to rasa? Jak velký pes?

doplněno 09.09.13 17:25:

Ahááá, Napoleon. A navíc, brání vás. Když se k vám vrací a jde za ním pes, ihned se obrátí do útoku, protože se obává o vás. :D Někteří psi jsou draci, ale ten váš, ten je sedmihlavý ;)

martina0*
hodnocení

Malý, sedmikilový Jack Russell teriér.

doplněno 09.09.13 17:32:

Nojo:) je to můj miláček a poslední dobou jsem si opravdu všimla, že žárlí a pořád na mě kouká, musí mě mít v dohledové vzdálenosti jinak panikaří... Ale tohle chování mi vadí, když byl mladší startoval po psech sám od sebe. To se nám naštěstí podařilo eliminovat ale s tímhle si opravdu rady nevím :D

hodnocení

0x

S velkými psy mám už dlouhé roky odzkoušeno, když se blíží cizí velký pes, vzbuzující ve mně obavy, a já vidím, že je napjatý, ocas a hlava nahoru, šilhá po mém malém pejskovi, stejným krokem jako doposud se k němu přiblížím a polohlasně ho oslovím: Ahoooj, kam jdeš? Byl ses vyčurat? Jak se vede? Jak se máš? ;) Stačí jedna věta. Pes se uvolní, koukne na mě, dá ocas do vodorovné polohy a zavrtí jím. Na toho mého se už moc nedívá, jen sem tam po něm šlehne okem.Vypadá to srandovně, ale funguje to naprosto vždycky. Takhle to už dělám nějakých 20 let. A víte co je zajímavé, že i ta moje hysterka přestane vyvádět. Musí to divadlo začít ještě dřív, než ten můj začne řvát a sprostě nadávat. Pak už je pozdě.

nikol*
hodnocení

0x

Pokud pes jinak poslouchá doporučuji psa tzv. naklikat na vás. Najděte si informace o klikru. A také je super kniha " od sebe" psůvodce psí agresí. určitě se v ní "najdete".

jokr
hodnocení

0x

Asi budu zlý, ale začněte u sebe. Naprosto nezvládnutá asociace a výchova psa. Nezvádnutá Vámi, ne tím psem.

martina0*
hodnocení

Prosím? Z čeho tak usuzujete? Můj pes je od malička mezi ostatními psi, velkými, malými štěnaty i staršími... Jak byl štěně navštěvovali jsme pravidelně cvičák. Teď jak venčíme jsme také neustále mezi psy (ve městě to ani jinak nejde:)). Takže socializace není problém a výchova, no je to náš první pes, mouchy tam jsou, ale každý den trénujeme povely, které chceme aby uměl (sedni, lehni, ke mně, čekej, zůstaň atd.).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]