Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ježek ve dne

Od: pepr® odpovědí: 8 změna:

Je normální, aby se ježek promenádoval po zahradě ve dne?

Je to sice mládě, ale i tak. Vůbec se nebojí, chodí nám po zahradě ve čtyři odpoledne a přijde na metr od nás. Můžeme mluvit, hýbat se, mu je to putna. Šmejdí, sem tam něco sežere a pak zas zaleze kde má nejspíš noru, pelech či to vlastně má. Po setmění odtud vylézá i matka. To chodí s ní. Původně byli mláďata tři. Už zbylo jen jedno.

Měl jsem za to, že je to noční zvíře

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

2x

Je to normální, pokud je to mládě, cítí, že se blíží zima a tak shání potravu i přes den, aby dohonilo vývoj. Dospělý ježula by byl opatrnější.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi to nebude nic zvláštního. Občas ho potkávám na zahradě také během dne.

Řekl bych. že se přes den bojí méně, než v noci - to se většinou stočí do klubíčka. Jinak, ale ježek si noru nedělá a spíše vyhledává hromady listí nebo trávy. Zdravím!

doplněno 08.09.13 22:37:

Tady je docela zajímavé čtení: cs.wikipedia.org/...

doplněno 08.09.13 23:00:

Jo, vím. Také tam je, že ježek východní si dělá i krátkou noru. Z toho je vidět, že příroda na celou Wikipedii dost kašle . Ale, také tam je uvedeno, že ježek je velký cestovatel, tak to asi nestihne všechno obejít v noci.

hodnocení

No je mi jasné, že si nevyhrabává díru v zemi :-D To mě jen napadlo jako první. Zalezají pod paletu s cihlama.

doplněno 08.09.13 22:51:

Ben: No tak odkaz na wiki se mi ukázal na Gůglu snad jako první a tam právě je to známé: Úkryty opouští po západu slunce a nejčilejší bývá mezi 9. hodinou večerní a půlnocí, a potom ještě kolem 3. hodiny ranní.

ohneta*

No a co když si půjčí od krtka rýč? :D

kejki

Ale hrabe, hrabe si podle domu a jde pod úroveň terénu tak 20 cm. je to ta "rozcuchaná" Někdy se objeví už odpoledne, asi podle hladu.

jezek*
hodnocení

0x

Dobrý den,

taky máme ježky na zahradě.

Krmím je granulkama -jedí i psí i kočičí, chroupu je a pijou vodu s misky.

Pokud´ můžete pomozte mu, aby nabral váhu tady tím.

jezek*

Omluva, já se nepřihlásila pod svým pod nickem. Jsem zapomněla))

lidus*
hodnocení

0x

Naši ježci žerou se slepicema a s kočkama, promenádují se po dvoře celý den, vůbec jim nevadíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]