Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
dlouho jsem váhala, jestli sem mám otázku vložit - protože mi všichni samozřejmě napíšete, že mám navštívit veterináře .
- Ale toho se právě BOJÍM -!
-první kočka měla rakovinu vaječníků - lékař ji úspěšně odoperoval - ale asi za 3 měsíce se přihlásily metastázy - ale když jsem ji chtěla nechat utratit - lékař mne zcela úspěšně " zblbnul" ( za příslušné peníze) - takže jsem pořád "měla naději" - ale kočka v mukách chcípla - to byl první psychický šok -!
- druhá,moc milovaná a velmi svérázná kočka - měla prý cysty na vaječníku ( kastroval ji stejný lékař) - a ujistil mne, že operace dobře dopadne - ale po operaci kočka zemřela.
- třetí kočka - velmi milá a chytrá - byla zabita veterinářem, který jí ordinoval lék Vetalgin - kontraindikovaný pro kočky. - samozřejmě, že po této "léčbě" za tři dny chcípla.
Teď mám kocoura, který vypadá zdravě - ale má nějaký "nádor", anebo novotvar v uchu - ucho mu krvácí - ale bojím se veterinářů - říkali mi, že to může být rakovina - a pokud ho budou operovat - stejně za chvíli chcípne - není lepší, nechat ho tak.? Ucho mu vytírám peroxidem - ca 10%
No - hlavní otázka - bojím se veterinářů. Marcela.
Pokud to váš žaludek (a kocour) dovolí, propíchněte nádor silnější jehlou a vymačkejte, pokud se objevi hnis, bude všechno OK. Někde si ucho poranil a přišlo mu tam nějaké svinstvo. Pokud jen krev, mohl by to byt průšvih. A nepoužívejte kysličník, raději Betadine (je účinější a vysušuje). Pokud se do týdne situace nezlepší, veterina vás nemine - je mi vás líto za všechny předchozí události, ale snad to tentokrát bude lepší.
pro "fribble"
- bohužel je to krev - a kocour si nádor "propichuje" sám, jak se ho snaží vyškrábnout. Děkuju za odpověď, ale zatím asi zůstanu jen u čištění - kocour už si zvykl - a snáší to docela dobře. Chtěla jsem jen poradit nějaké kapky, které by ucho mohly hojit, anebo bolest utišovat.
Až přijde čas - nechám ho bezbolestně uspat. Marcela.
Marcelko, já si myslím, že jste kočky posbírala na ulici a ony k vám chodily pro jídlo a pohlazení. Byly, chuděrky, zanedbané, kdo ví jak dlouho se s bídou a nemocemi potýkaly, než našly vás. Je to strašné, takhle se loučit se zvířátky, ke kterým přilneme. Vím, jaká je to bolest. Ale tím, že budeme nemoc ignorovat, že ji nebudeme řešit, sama nezmizí. Budete muset na veterinu, musíte kocourovi ulevit od bolesti, kterou bezesporu má. Navíc v oušku, které je tak citlivé na zvuky. Lituji vás a ještě více kocoura. Jiné řešení, než vet, prostě není! Pohlaďte ho za mně.
Až to budete u veta řešit, občas napište, jak se bobkovi, daří.
pro "babkazov"
- děkuju za odpověď - mám jenom-! kočky, které jsem posbírala na ulici - a současně na mne pořád venku u popelnic čekají 3 kočky, které chodím každý den ráno v 3.30 hod. krmit - (a jsem moc zvědavá, jestli u mne nějaká z koček zase v zimě neskončí-!)
Kocoura jsem našla před ca 3 r. na Vánoce skoro umírajícího. Byl nastydlý a zanedbaný. Vše je v pořádku, žere a prospívá - až na to ucho -! - Zalekla jsem se diagnózy - rakoviný nádor - a po zkušenostech s veterináři se moc bojím s ním něco dělat.
- jeden veterinář mi řekl, že to může být rakovina - a připustil, že kocour po operaci asi stejně chcípne - a druhý veterinář mi řekl, že má ucpaný zvukovod - a že neví, jestli mi to někdo dokáže odoperovat.
Kocour je velmi hodný a je mi velmi vděčný - umí se krásně, vděčně -! a rozumně koukat - asi ho operovat stejně nedám - zatím mu ucho každý den čistím - a kapu Surolan. Máte někdo nějaký lepší nápad -? Děkuju. Marcela.
Surolan je olejíček proti kvasinkové infekci a pomáhá při svrabu, v tomhle případě je možná zbytečný.
Krev mu teče z dutiny ušní?
Ahoj, kejki,
- zpočátku byl nádor (nebo co) skrytý ve zvukovodu - ale teď vyrůstá a krev teče z něho - ale kocour si ho vždy škrábáním nějak zredukuje - a pak je zase chvíli pokoj - jinak prospívá, dobře a hodně žere - a je tlusťoučkej a veselej.
Ale po zkušenosti s kočkou s rakovinou vaječníku se bojím s ním něco radikálního dělat - kdybych kočku nenechala operovat - mohla tu žít déle - a možná i bez trápení, kdybych ji nechala včas uspat a nespoléhala se na radu lékaře.
Namísto druhého veterináře, který mi zabil kočku, teď nastoupila veterinářka, která má ráda koně - samozřejmě se jí zeptám na radu - a uvidím.
- pro kritiky - nemám auto, abych mohla vyhledávat schopné veterináře po celém okrese - a myslela jsem si, že když má lékař zmocnění provozovat lékařskou praxi pro malá zvířata - a je dost starý na to, aby měl příslušné znalosti (60 let) - že by měl vědět, co dělat s kočkou, která byla téměř jistě jenom nastydlá. Kdyby jí neaplikoval Vetalgin - byla by dosud živá.
No - tak jsem se "vykecala" - ale po těchto zkušenostech se nedivte, že s kocourem nechci nic radikálního dělat, dokud to nebude opravdu akutní. Když nechávám kočky uspat - vždy si vyžádám normální anestezii - aby se nebály - a pak teprve smrtící injekci. Na tu anestezii si ráda připlatím.
Už mne nic k tomuto tématu nenapadá - chtěla jsem vlastně jenom vědět, jestli s tímto problémem máte někdo nějaké zkušenosti - řekla bych, že ani veterináři s tím zkušenosti moc nemají.
Bez určení diagnózy těžko radit. Podle mě jste zbytečně vyděšená dopředu a může to být i banalita, která se dá lehce vyléčit. Jak dlouho kocour ten nádor má? Mně umřely na rakovinu kočky dvě, něco o tom vím. Rakovina se dá určit cytologií, stačí jen odebrat vzorek. A podle výsledku se pak můžete rozhodnout pro další léčbu nebo neléčbu. Pokud by byla prognóza vyléčení nepříznivá, pak se plně přikláním k tomu, kocoura žádné operaci nepodrobovat, ale nechat ho v klidu žít a až začne být špatný a bude odmítat potravu, dál ho netrápit a nechat ho utratit. Ale vy ani nevíte, co mu je. Jsou veterináři dobří a jsou takoví, kteří by měli vrátit diplom nebo jít pracovat někam, kde nebudou škodit. Že někdo pohledem vyřkne diagnózu rakovina, s tím bych se nesmířila.
pro "pb"
- děkuju za odpověď - kocour žije s touto nemocí už 3 roky - asi fakt musím najít odvahu - a jít se zeptat. - je pravda - že jsem vystrašená - a po smrti mých koček jsem nakonec skončila na psychiatrii - měla jsem dost velké deprese - udělala jsem pro ně vše, co jsem uměla - ale bylo to "prd platné" - právě naopak.
3 roky? Tak to zcela jistě nebude zhoubný nádor. Tak dlouho by kočka bez léčby nepřežila, maximálně pár měsíců. Ovšem může se stát, že stálým drážděním se to ve zhoubné zvrhne. Operace na uchu není podle mně nijak strašná. Já jsem zažila operaci mléčné žlázy, po které měla kočka na sobě 30cm dlouhou ránu, to bylo něco. Radím najděte s dobrého veterináře, ke kterému budete mít důvěru. Opravdu se najdou veterináři, kteří umí doslova zázraky a už nejednou vytáhli zvíře hrobníkovi z lopaty. Od kud jste? Určitě by chovatelé ve vašem okolí někoho doporučili.
Marcelo, škoda, že bydlíte tak daleko. Mám vymazlené 2 kocourky a 2 kočičky, mají 13 týdnů a do dobrých rukou bych některé dala.
ahoj. "Liduško"
- mám panelákový byt 2+1, 3 kočky a partnera (- než mi veterináři dvě kočky zabili - měla jsem jich 5)
A - nikdy nevím, jakou potřebnou chudinku přes tuto zimu zase u popelnic najdu - takže si pro ni event. rezervuji doma místo. Navíc jsme si na balkoně pořídili budku pro vrabčáky - je s nimi veselo , jsou strašně milí - ale teď se zase kvůli vrabčákům bojíme na balkon kočky pouštět.
- všechny moje kočky od popelnic jsou pro mne úžasné a vymazlené -! - je to těžké -! - pomoci všem zvířatům jeden člověk nemůže - škoda, že takto neuvažuje více lidí, kteří by měli potřebné místo i materiální možnost zvířatům "na ulici" pomoct.
Tak se mějte hezky - nic jiného si nepřeju víc, - nežli mít rezidenci s velkou stodolou a zahradou, kam by se všechna potřebná zvířata vešla. No - ahoj. Marcela.
Ahoj "liduško"
- Vy máte toho krásného cizokrajného kocoura - kterého já si ani náhodou nemohu dovolit-? Moc ho pozdravujte - na jeho fotku se často koukám-! Marcela.
Děvčata, myslím, že jsem dávala fotku ragdoláka dcery a pak ještě naše vymazlenečky, obyčejné čičiny s chalupy. Kocoura, princátko z Brna, hlídám na chalupě druhý měsíc a už je z něj konečně kocour jak má být, zcela jistě dostaneme s dědou vynadáno až si ho dcera bude zase brát. Drápky nestříhám neb by spadl s hrušky a ze střechy kam leze s koťaty, kudlibabky obírám před spaním a krmím tím co žerou naše kočky, o kapsičkách Felix a lososovi s konzervy si může nechat zdát, co mu dcera nabalila už dávno snědl a já nekradu. Až budu v Brně dám fotky starého Mourka, koťat a brněnského mazlíčka jak spolu přituleni spí na lavičce v altánu, nádhera.
Ahoj babuško -
- zrovna tohohle kocoura jsem měla na mysli-! - ale to přece není normální domácí česká kočka -? - Je moc krásnej. Marcela.
Ozzy je krátkosrstá orientálka. Má úžasnou povahu. Je nesmírně zvědavý, u všeho musí být, do všeho musí strčit nos, strašně se předvádí a jedním okem se kouká, jestli ho pozoruji. Morduje ostatní, jakože zápasí a ostatní ho mají tak rádi, žu mu to trpí. Poměrně málo spí, pořád něco vymýšlí. Nesmí být sám, musí mít společnost, nejraději několika koček, které nutí dělat alotria. Je to lepší než televize.
Wanesko, přééésně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.