Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochočení andulky

Od: andulak123 odpovědí: 5 změna:

Ahoj všichni, potřeboval bych poradit od někoho, kdo má s andulkami nějakou zkušenost.

Před týdnem jsem si domu přivezl andulku ze zverimexu. První dny jsem ji nechal v klidu, ať si aspoň trošičku zvykne na prostředí. Hned třetí den jsem zkoušel ochočovat. :) Dal jsem si na ruku proso a čekal, jenže andulka nechtěla. To samé jsem zkusil další den a už si zobla a další den i skočila za zrníčkama na ruku. Řeknu vám, je to fakt super pocit, když cítíte ty teplé nožičky. :) A teď pomalu k věci. Ikdyž jsem mé mamce říkal, ať nestrká ruce do klece, tak neposlechla. Dala prst k andulce, trošičku se dotkla bříška a andulka vlezla na ruku. A od té doby mi připadá, že se mě andulka bojí. Už jí to déle trvá, než si zobne z ruky, zobne si 10x a už nechce. Přitom když jdu do školy, tak ji dám schválně jen trošku zrníček, aby ji vyhládlo a měla na to větší chuť. Dneska jsem to zkoušel znovu a vzala si pár zrníček, dokonce mi vlezla na ruku, ale hned seskočila. Dále moc nepípá. :( Chtěl bych se vás zeptat, jestli se vám někdy něco takového u andulky stalo. Budu moc rád za každý komentář. Ještě musím doplnit, že andulka má dnes přesně 40 dní.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Andula je dost mladá, aby si bez problémů zvykla. Dotek na bříšku a po vyskočení na prst vyndat z klece je běžný a správný postup. Naopak lákat andulku na proso a schválně ji kvůli tomu vyhladovět je chyba. Andulka je společenský ptáček a vděčná bude za společnost, do prstů kousek piškotu spíš pro zájem než jako jídlo. Naučit na sezení na prstě, jemně hladit jedním prstem zobáček a jemně šimrat tvářičky a přitom pořád mluvi (třeba blbosti, reaguje jen na tón hlasu). Hlavně pozor - nikdy ruku nad ptáčka, to znamená nebezpečí - na sebrání shora a zavření do klece musí být už zcela ochočená a důvěřovat vám.

andulak123
hodnocení

Takže podle vás se mám vykašlat na krmení z ruky a zkoušet dotek na bříšku? No právě toho jsem si všiml, že když dám ruku až moc vysoko, tak je vylekaná. :) Jinak moc děkuji za pěkný komentář! :)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Milý anduláku,

chválím, jdeš na to dobře - až na to hladovění andulky. To, že ti vylezla na ruku, je známkou, že už ti trochu věří a určitě půjde dál ochočit. Narazila jsem na youtube na jedno video - je sice anglicky, ale pro pochopení stačí. Video je

ZDE .

Ochočování andulky trvá dlouhou dobu, ale trpělivost přináší růže :)

Pro radost ti posílám fotku koupání mé dravé zvěře :)

Ochočení andulky
andulak123
hodnocení

Dnes jsem zkoušel na prstík, jenže andulka se bojí, když jí mírně opřu prst o bříško. Uhýbá do stran a natahuje se. Nevím co dělat, vím, že musím mít velkou trpělivost, ale předtím se nebála a poté, co to zkoušelá moje mamka tak mi připadá, jak kdyby mě viděla poprvé. Nechápu, jak se to mojí mamce povedlo. *zed*

andulak123
hodnocení

Ještě se chci na něco zeptat. Poslední dny jsem si u andulky všiml, jak klove do konstrukce klece, lozí po dvířkách klece a různě do všeho klove. Myslím si, že by už chtěla lítat, ale na internetu je napsané, že andulku nepouštět, dokud nevleze na prstík. Když to zkouším s tím prstíkem, tak uhýbá do stran, skáče na jiné bidýlka apod. Jediné plus, čeho jsem si všiml je, že andulka konečně pije. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ochočení andulky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]