Nejste přihlášen/a.
Milí rádci, vypadá to, že se mi odBarfoval nejmenší pes. Začal krást granule sousedovic Baronovi a přestal mi žrát doma. Sice mě to nějak nepotěšilo, ale koupil jsem granule Acana. Jenže ten mrzák je nechce a dál chodí krást k sousedom. Jenže tam se krmí pes granulema z Penny marketu, tedy kvalita nula nula nic. Ale zato jsou nejspíš pěkně ochucené, aby to vůbec pes sežral.
Takže můj dotaz: máte někdo osobní zkušenost s granulema lepší kvality, které jsou zároveň chutné a sežere je i pes lehce vybíravavý? Pes má tři kila.
Dobrý den "Xixi". U nás doma bylo psů hodně, jak velkých, tak malých. Proplan, to bylo jídlo pro všechny. K tomu vajíčko, tvaroh, kondička, srst byla výborná.
Na začátku jsem zkoušela malé balení různého krmení, než to bylo to pravé. Pak jsem postupně přidávala Proplan, trochu šťávy z masové konzervy, až to byl jen Proplan, vajíčko, tvaroh.
Krmivo z Penny nic nemá, ale nic Vám nebrání, koupit to samé krmivo, co má sousedův pes. Toto krmivo míchejte s krmivem kvalitním. Konzerva, kde jsou kousky masa a šťávy, dá se jen trochu, na vůni.
Lepší je dávat jídlo 2 x denně trochu, ale aby to pes snědl. Tak bych to dělala já. Viky
Zkuste granule značky Brit. V Hornbachu prodávají i salámy této značky a pes je má velmi rád, též různé pochoutky. Myslím, že je to česká firma a masa je ve všech produktech vysoký podíl.
doplněno 08.09.13 11:18:Zkoušeli jsme granule různých značek, ale jedině tyto uspěly.
Koukám na ten Brit a nevypadá špatně . Složení vypadá fajn. Zaujali mě Carnilove High in Chicken a Brit Care Venison & Potato. Kouknu po nějakýcvh vzorcích.
Carnilove, tak to je za odměnu, jinak jsme měli vzorky z výstavy v Letňanech a Brit vyhrál, ostatní, byť superprémiové krmivo ne, ne. Ale každému pejskovi, jako člověku, bude chutnat něco jiného. Máme Čeesvéčko a ten by měl mít hlavně syrové maso. Občas ho dostane.
Já si myslím, že to, že pes krade sousedům, není chutí granulí. Je to tím, že jsou sousedovy a kradené. Sousedova tráva je zelenější :D Dorka žebrá po kamarádkách to, čeho se doma nedotkne nebo dělá ofuky. Nevítá lidi, ale naprosto přesně ví a dívá se tam, kde mají pamlsky schované. Někdy jsou to normální granule, které já jsem marně vyměňovala doma. Stejně to doma nežrala.
Taky je to možný :D
Ale on doma už cca dva týdny svoje žrádlo ignoruje a pokaždé když je příležitost tak maže k sousedom. Bohužel nemáme mezi pozemky plot, tak to má velmi snadné. Dokonce proběhl i výměnný obchod, vzal si doma z misky kuřecí krk a donesl ho Baronovi a za to si došel na jeho granule :D
Začal lehce hugnout a zhoršila se mu srst, nemá výdrž na procházkách atd. Proto řeším právě ty granule, ale u nás ve měste je velmi omezený výběr a nechce se mi z netu objednávat naslepo, aby mi to pak doma leželo netknuté (druzí dva psi mi granule nesežerou). Teď přežívá na granulích od souseda, daroval nám jich kilo, ale kvalita je děs, k tomu si vezme broskev, nektarinku, brokolici nebo švestku. Doufal jsem, že je to jen výkyv chutí, a že se vrátí k barfu, ale kdepak.
Tak si také myslím , že u sousedů víc chutná . Když mi starší pes stávkoval vzala jsem ho do obchodu ( máme tu krámek kde to prodávají vážené , takže mají otevřené pytle )Popravdě se ošklíbal nad vším
Nakonec jme skončili na Hills ( kvůli kloubům). Druhý pes má jehněčí Heritage Sensitive - 38% masa.Ty zatím chutnaly všem psům. Do útulku kupuju Fitmin,prý to baští všichni . Můžu Vám poslat na zkoušku. Jinak bych zkusila oslovit výrobce či prodejce. Na výstavách také nabízejí vzorky krmiv.
My měli zas problém s tím, že si potvora vybíral granule, které papká a které nepapká vyzkoušeli jsme snad všechno od známých i neznámých vysoce kvalitních značek a momentálně jsme skončili na Royal Caninu. Sice neskáču radostí, že pejsek jí zrovna tohle ale aspoň to jí... Teda nekupujem to univerzální pro malá plemena (máme jacka russella) ale kupujem mu to spešl pro jacky. To univerzální nám odmítal žrát a já se mu popravdě ani nedivím, hned jak jsem otevřela balení zavanulo mi to zeleninovou (asi kukuříčnou?) vůní a granulky byly nažloutlé takže po mase ani památky. To spešl pro jacky má aspoň nějaký podíl masa... Jinak, jsou skvělé a chutné granule Artemis, ale ta cena je opravdu vysoká...
Jak tak koukám, tak všude se najde vybíravej pes :D
Už jsem objednal Nutra Gold Holistic Adult Dog a k tomu několik vzorků od Brit. Takže nejdřív zkustím ten NG a kdyby nááááhodou nebyli přijaty, tak pak nastoupí Brit. A má utrum. Bude jíst buď kvalitní granule a nebo se vrátí k syrovému. Nebudu ho přece krmit obilím z penny . Soused souhlasil, že bude dávat jeho psovi granule doma na chodbě, aby mu nechodil krást náš mrňous.
Pořád doufám, že to je jen dočasný úlet a vrátí se k barfu. Ten mu tak prospěl, že ho veterinář nepoznal :D.
není nad BARF. Pokud je to znát na takhle malém psíkovi mel by jste videt co barfovani dela s nasema 50-60kg koblížkama
Zřejmě sousedovic pes má nejaké Pedigree dochucené solí takže pes se po nich může užrat. pro vybíravé psy je dobrý Platinum, ale je drahý, ale opravdu dobrý! Je navoňaný a měkký
a nebo kupte pedigree a je vyřešeno
Brit je standar, ničím není výjměčný, ani chutí, ani vůní
Nějaké noname granule to byli, a aby to psi žrali tak to musej dochutit právě asi tou solí :D
Platinum jsem zkoušel jako vzorek, mě připadali granulky super. Jak píšete, spíše měkké a žvýkací. Neochutnal ani jednu jedinou! Čuchnul, evidentně se mu zvedl žaludek a znechuceně odešel držet hladovku.
Ale už pár dnů dávám Nutra Gold granule a musím říct, že pes je žere celkem s chutí. První den když jsem mu je dal tak sežral denní dávku naráz, odvalil se na pelech a dvě hodiny jsem o něm nevěděl. Pak prvotní nadšení pominulo a dělal lehké ofrky (přece nedá najevo že mu to chutná :D), no a teď už je žere tak normálně. Snad mu to vydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.