Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit chytrému psovi v útěku?

Od: dospeli2* odpovědí: 7 změna:

mám dotaz náš chytrý pejsek (matýsek)pořád utíká za nevěstou(přezdívka fenky u sousedů doopravdy se jmenuje oni)matýsek za ní vždycky když se někdo z nás obratí někam jinam než na něho tak si podhrabe díru a uteče za nevěstou.zkoušeli už jsme všechno ale nic u branky si vždycky odtáhne kolíky a uteče za nevěstou.poradte jak to máme udělat aby neutíkal. ps:on je totiž chytrý

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

3x

Pudům neporučíš, ale zkusit se to může :D

Základem je pořádný plot, s podezdívkou, dostatečně vysoký, nahoře může být zahnutý k vám na pozemek, to pes nepřeleze. Další možnost je kastrace, předpokládám, že za ní utíká v době hárání. A nebo ho musíte v kritické době venčit na vodítku a pokud má být bez dozoru tak zavřít doma.

hm*
hodnocení

0x

S chytrým pejskem bude potíž. :)

Jedině pořádný plot, nepodhrabatelný a neděravý, nejlépe asi ze svislých kovových tyček, aby se po něm nedalo vylézt, branku zamykat, nebo aspoň vybavit "šupákem" (takovým tím zašupovátkem, co jde pak blbě otvírat i lidem :) ).

ifkali*
hodnocení

0x

Zkuste bránit fenku

asdd
hodnocení

0x

El. ohradník - jestli je chytrý tak dostane ránu jednou max. dvakrát. Nebo pohybové čidlo, el.ventil z pračky a stříkačka.

ria*
hodnocení

0x

Měli jsme ještě u minulýho pejska, kokříka, stejný problém, bez vodítka prostě zmiznul, nejdřív se zamilovával do "slečen" v okolí, ale když už přebíhal i hlavní silnici, tak jsem ho nechali vykastrovat - asi v sedmi letech - a bylo po problému. :)..

miklous*
hodnocení

0x
Volání přírody :). Nový plot pevný (ne jen pletivo) pěkně s podezdívkou. Já vím, drahá rada... :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]