Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče nežere

Od: deprik® odpovědí: 10 změna:

Měli jsme morče na 14 dní u sousedů a od té doby je jak vyměněné. Nežere, nekadí. Apatické, hodně spí. Byli jsme u doktora , dostal něco do pití, tři injekce, stálo mne to dvě stovky. Po 5 dnech se nic nezlepšilo. Nemáte nějaký nápad? Uznejte, že další investice jsou neúnosné vzhledem k ceně morčete na trhu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
200 a neunosna investice? Byt tebou, uz si nikdy zadne zvire neporidim. Je to pro tebe jen vec!
Operace psa vyjde treba i na 20 tisic a nemluvim o nasledne lecbe. Neni to neunosna investice, vzhledem k cene psu na trhu? :(
Kdyz ti nepomuze odbornik vetrinar, my laici uz tuplem ne. Pokud uz dlouho neji a nekadi, jde mu o zivot. Jedina rada je, vzit ho znovu k veterinari.
doplněno 07.09.13 13:47: No ja nevim, ale jestli to morce je nemocne a nemoc by byla nakazliva, nove porizeny kamarad se muze nakazit! :(

jitjs
hodnocení

0x
To je u morčat zatím normální, pokud teda aspoň pije. Není na vás zvyklí.
Morčata patří, stejně jako lidí, mezi nejspolečenskýma zivocichama na této planetě. Milovníci morčat považují za týrání zvířat, když ho vychovavate samotného (představa, že člověk celý život neuvidí jiného člověka). Jsou prý stejně sociálně citliví jako lidí.
Hodně mu pomůžete, pokud k němu přidáte další morče..

rnk*
hodnocení

0x

asi zdechne. Pořiď novy.

martinaa*

Rada nad zlato. Raději mlčte.

martinaa*
hodnocení

0x

Pořiď mu kamaráda. Morče je velmi společenské, jak někdo píše výše, chovat jej samotné je něco jako týrání.

juras*
hodnocení

0x

Pokud morče nežere víc jak 3 dny, přemnoží se mu v břiše nějaký breberky a pak mu pomůžou už jen antibiotika, který nejsou zrovna lervný, a výsledek stejně není jistý, nedávno jsme dali takto morčátko uspat, trápilo se 10 dní a nakonci už se ani nepostavilo.

rnk*

Moja řeč. Zkrátit trápení. Zajímalo by mne jak si ti co jsou plni ohledů ke každému broučkovi myslí, že funguje chov hospodářských zvířat? Tisíce let člověk zabíjí zvířata a najednou je to špatně? Ještě bych to pochopil, kdyby sami byli vegani, ale to bych zase litoval jejich děti. Nedávat dětem maso je týrání. Někdy mi to připadá, že někteří mají radši zvíře než své děti.

hodnocení

Už nežere 14 dní.Zatím nevypadá, že by zhublo, možná načechrává chlupy. Souhlas s mk. Mám plno známých vesničanů, pro která jsou zvířata věci určené k zabití a sežrání. Jak je člověk nespravedlivý, když kočky a psi jsou z toho venku. Už někoho napadlo, co je to kuře? To je mládě. A taky to zabíjíte a plníte s tím mrazáky..

tarantule*

No tak to morče upečte a snězte. Co tu řešíte?

mikyska33
hodnocení

0x

Dobrý den vím ,že když si pořídím morče a stojí pár korun ,tak se nedívám na peníze a dívám se ,že chci zvířátko o které mám zájem a vím až bude potřeba, že holt budu muset upustit víc korunek ,ale to udělá jen ten co má rád zvířátka a sžil se s tím zvířátkem jako by to bylo dítko.To zvířátko si to zaslouží.Máme morčátko ,které po 6,5 letech chytlo průjem tak, že muselo být na kapačkách a tři noci mimo svůj pelíšek.Máme ho jako pejska , může chodit po celém bytě a jen na jídlo chodí do klece.Je fakt šikovný a moc dobře se učí .Má vytýčená místa, kde odpočívá.A na záchodek chodí jen na určená místa, které si sám vybral.Na veterine si ukousával zdravou nožku zdůvodu ,že v druhé byla kanila,není totiž zvyklí být zavřený v boxu.Ale, když jsme ho dovezly dom dokrmovávala jsem ho po 3 hodinách,aby nabral váhu. Kdýž cítil, že my chcem ,aby se uzdravil, začal bojovat a dostal se ztoho velmi rychle a odměna byla velká zase běhá ,vrká ,poskakuje.Opravdu jestli chcete zvířátko není to na chvilku ,ale na určitou dobu jeho života,ale pokud mu dáte lásku ,odměna vás nemine.Spozdravem hezkého dne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]