Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím, že podobné otázky má skoro každé dítě, ale myslím, že se od nich trochu odlišuji. Trochu vám vysvětlím svou situaci a prosím Vás o odpověď:
Psa ( přesněji huskyho ) bych chtěla proto, že potřebuji přítele, který by se mnou chodil na dlouhé několika hodinové procházky a byl by se mnou každý den po celou dobu kdy jsem doma. Čas bych na něj rozhodně měla, zvláště když příští rok budu mít individuální školní plán. Vím jak se o psa starat, jsem na to plně připravená. Máme dům s velkou zahradou, hned za domem pole a ani s penězi není problém. Už dokonce i vím kdo by psa hlídal kdybychom jeli na dovolenou.
Můj nápad s pořízením psa podporuje mamka, učitelka i má doktorka. Pes mě může vyléčit z mnoha potíží. Například bych mohla pomalu přestat brát léky, kvůli kterým si nebudu moci udělat řidičák nebo by mi mohl pomoci zbavit se sociální fobie. Bohužel ale můj otec není schopen pochopit jak mi pes může pomoci - nemá rád zvířata a asi se bojí, že by musel chodit na procházky ( nenechá si vysvětlit, že bych ho na huskyho nenechala ani šáhnout, takže se nemá čeho bát ). Přijde mi to od něj dost sobecké - myslí na své pohodlí a mé zdraví se nestará vůbec, kromě toho že téměř každý večer se rozčiluje nad tím, že nechodím do školy ( ještě dodám, že rozhodně nemám špatné známky, jsem v devítce a za svůj život jsem měla jen jednou dvojku na vysvědčení ).
Nemáte, prosím, někdo nějaký nápad, jak mám otce přemluvit, aby mi dovolil koupit si huskyho?
Děkuji za každou odpověď, Ála
Nápad? Nepřemlouvat otce a přivézt domu štěňátko. Myslím, že otec nebude zase až takový tvrďák, aby nezměkl.
Každopádně si ale s huskym nejsem jist. Je to sice hezký, ale těžko vycvičitelný, tvrdohlavý pes, který většinou při každé příležitosti "vezme čáru". Je to pes, který spíše potřebuje smečku. Vy píšete, že by byl součástí Vaší léčby a k tomu bych doporučoval klidnějšího, rodinného psa.
Souhlas. Husky je nádherný pes, chcete ho proto jak vypadá? Nepočítejte, že ho pustíte z vodítka. Je to primitivní plemeno, loví co uvidí a velmi rád utíká. Neposlechne na přivolání, volání přírody je silnější. Pokud neplánujete dělat caniscross, dogtrekkig...ještě to zvažte. To zvíře bude odkázané na život na šňůře bez možnosti se dosyta vyřádit...
Trošku jsem si říkala, jak je možné, že budeě mít individuální plán nebo proč si myslíš, že ho dostaneš, protože ho nedostane každý.
Pokud chceš pejska ze zdravotních důvodů a dokor je pro nebo dokonce ho doporučuje, mamka s tím souhlasí, tak aby se oni snažili přesvědčit taťku, aby byl pro. (Jít někdy k lékaři s ním nebo nejlépe s oběma rodiči?)
Ty sice můžeš říkat, že o psa se postaráš jen ty a všecho zvládneš sama. Jenže může nastat to, že budeš muset do školy na celý den (o svém zdarovtním stavu se nezmiňuješ, tak nevím), k lékaři, pojedeš někam nebo tě hospitalizují v nemocnici. Pes tam prostě nemůže a musí se o něj něko starat.
Pes je také závazek na zhruba 15 let, což není málo a ty si to těď nedokážeš představit.
Husky je krásný pes, jen není nejmenší a nesní toho zrovna málo. Za žrádlo jsou nemalé výdaje (a že pes potřebuje kvalitní stravu!) a veterináři a očkování také nejsou zrovna zadarmo. A nezapomeň za poplatky za psa.
Možná to jsou důvody, proč taťka psa nechce.
Je třeba si uvědomit že tento pes bude ty procházky vyžadovat dalších cca 12 let. Je Ti 14. Budeš mít čas na dlouhé procházky do svých 26-ti let? Pes je závazek jako dítě, není to sranda. Víš že nepůjdeš na VŠ? Co pak se psem? A když si najdeš třeba v 19-ti letech práci kdo se o něj bude starat? Tatínek asi ne... Přeju Ti ho, dle pravopisu ze kterého se dá leccos poznat jsi velice chytrá holka, ale zvaž to. A chci se zeptat proč chceš zrovna huskyho? Líbí se ti jako takový nebo povaha?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.