Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, dnes v noci někde strašně vyl pes. Vůbec netuším zda to byl ten náš, protože když jsem došla k oknu a otevřela ho abych se zaposlouchala tak najednou vytí utichlo. Už jednou se splnilo, že když vyla sousedova fenka tak soused opravdu zemřel. Nevíte někdo jak je to s pověrami kolem vytí psů? Nejsem nijak zvlášť pověrčivá, ale přece jenom - černá kočka, návrat domů pro zapomenoutou věc, psí vytí, ... nahání to trochu strach... Svítil sice trochu měsíc, ale jindy svítí taky a je ticho. Díky za případné odpovědi
Nemohu se vyjádřit k vytí ani k pověrám, ale na příjemnějším příkladu uvedu, že pes ví. Jak, proč, z čeho to pozná, jsem nevysledovala.
Nemám v pořádku ledviny, musím víc pít, proto i častěji navštěvuji WC. Z rodinných důvodů se nedostanu z domu příliš často, ale při každé cestě na nákup, na úřad atd. beru psa s sebou. Tyhle cesty z domu jsou velmi nepravidelné, někdy jdu na nákup v 7 ráno, další den v 7 večer. Před každým takovým odchodem z domu si pro jistotu odskočím na WC. A pes to až na ten jeden jediný případ vůbec nevnímá. Možná někde spí, možná prohání vrabce na zahradě. Ale v případě, že už mám v hlavě vycházku a přípravy na ni zahajuji tou cestou na WC, je okamžitě u mě, uši vztyčené, ocáskem vrtí a prostě ví, že za chvíli vyrážíme.
Omlouvám se za tu mírně intimní součást vyprávění, ale právě na to pes reaguje. A reaguje naprosto neomylně.
to mě připomíná naši fenku ,10x jsme mohli nasedat do auta a jet kamkoliv,ale když se jelo k mým rodičům,okamžitě seděla u auta a prostě to věděla
(ona to tam milovala,bohužel už tu není)
No a jak na to přišla? Ten šestý smysl, člověk vyzařuje něco o čem neví, ale pes to zkrátka zachytí.
Možná je to náhoda,to vytí u vás,ale sousedova Rita zavyla ve dne přesně ve chvíli,když umřel (ležel delší dobu nemocný doma)zrovna jsem byla na zahradě,když zavyla,až mě přejel mráz po zádech,a za minutku přišla sousedka...
Kikinka112 - soused měl též fenku jménem Rita a též byl nemocný, ležel doma. Dobrá náhoda.
Nicméně, dnes v noci vyl náš pes takže to včera byl on také. Poslouchala jsem ho z okna, vyl v určitých intervalech. Nemůže to být ze stesku, teda aspon myslím, k tomu snad nemá důvod, pořád s ním někdo je, před spaním byl i na procházce a nevypadal nějak neštastně. Ani doma není nikdo neštastný aby se pes do toho vcítil. Nevím proč vyje, ale v noci když je člověk doma sám tak to opravdu nahání strach. Někde jsem tenkrát vyšátrala že je důležité kam pes při vytí kouká a kde sedí, odtud se pak dá poznat co přijde. Ale už nevím co tam bylo, nemůžu to najít. Na tohle jsem háklivá, na nadpřirozeno věřím, něco mezi nebem a zemí je a zvířecí projevy nijak nezlehčuju, i když to někomu může přijít dětinské nebo střelené...
Je mi jasné, že psi někde štěkají a někde vyjí, u nás teda většinou jen štěkají. Vyjí za bílého dne např. když hraje rozhlas a nebo přijede takové to auto které vykupuje kůže a hraje přitom z megafonu dechovky. Ale prostě mě to vytí nějak uchvátilo a vím, že existuje spousta pověr, jen nevím kde je najít, proto se ptám...
Taky jsem si původně říkala: no jo pověry. Ale ne, je to X-tý smysl, který lidé v průběhu staletí poztráceli.
Můj pes vyl např. 11. září: sousedíme s americkou ambasádou. Vyhlížel z okna a vycítil, že se vedle něco děje, z čeho jsou lidé trop. Tak se přidal, nevěda co jiného.
Teprve pak ta dvojčata ve večerních zprávách pronikla na veřejnost, ale ten zvláštní šrumec vedle u američanů skutečně byl už asi v 5 odpoledne...
Zvířata umí mnohem víc, než si myslíme. Vaše sousedova fenka prostě tu blížící se smrt dokázala vycítit - mnohem mnohem dříve.
Tím vytím psi něco říkají a my to už neumíme přeložit.
Ahoj "kajda"
- pokud se týká černých koček a zapomenutých věcí - už bychom museli být všichni (i lidé kolem nás) dávno mrtví.!
- pokud se týká vytí psů - taky mi to nahání docela strach (-i ty pověry kolem) - ale asi jenom proto, že jsem psa doma nikdy neměla - ale pes mého bratra v RD. taky dosti často v noci vyl - vždy jsem se bála, když jsem tam musela nocovat - ale nikdy se nic nestalo.
Jsem spíš pověrčivá na tzv. "přivolávání neštěstí " - když se něčeho hodně bojím a stále na to myslím, - tak mám strach, že se to skutečně stane! - Taky je to asi nesmysl - ale - co člověk ví, co je mezi "nebem a zemí"! . Raději se snažím neznámé "temné síly" kolem nás neprovokovat. Jinak - jsem hluboce nevěřící - ale člověk přece jenom neví všechno. Zdravím. Marcela.
Myslím si, že vytí psa je podivný, nezvyklý zvuk, budící obavy a strach. Stejně jako houkání sýčka. Také se to uznává, jako špatné znamení. Napadlo vás, že třeba pes měl smutnou náladu? Depku jako vyšitou? :D Jo, mě zase vytáčí, když pes nechce být doma a tahá mě ven po celou noc. Plyn vpořádku, elektřina a voda také. Vyjdu ven, pes si vzdychne a sedne si vedle mě. Nechce ani čurat, ani kakat. Jen nechce být v domě. To mám černé myšlenky
Pes známých měl boudu pod hruškou. Mi, při spaní, spadnout hruška na střechu boudy, vyju po celou dobu, dokud všechny neopadají
Dobrý den, v jednom TV dokumentu o psech bylo uvedeno, že pes má údajně 7x lepší sluch a 100x lepší čich, než člověk. Pokud k tomu přidáme prokázanou schopnost, kdy pes vycítí náladu svého pána, jako je nervozita nebo strach, tak se asi nelze divit, že nám něco avizuje.
Jenom to umět správně vyhodnotit a ne ho hned "seřvat", když nám to oznamuje tím svým způsobem.
Zdravím!
Já nevím. Náš pes vyje, když nebereme mobil, a taky v poledne každou první středu v měsíci, když probíhá zkouška sirén.
Takže jsme zjistili, že sousedovic fenka se hárá a ten náš trumbelín se o ní pokouší... tolik k jeho vytí, chodil na půdu aby byl k feně blíž a vyl. Teď už je klid tak snad nehrozí ani žádné špatné zprávy... ale než na to člověk přijde tak je to opravdu dosti strašidelné.
Mimochodem, v kolika dospívají psi? Náš nikdy takhle kvůli feně nevyváděl a všichni říkají, že je to tím, že dospěl. Ale v 6 letech? Není to nějak pozdě? Třeba druzí sousedi mají psa, tomu bude rok v zimě a vyváděl teď taky jak pominutý, kdežto ten náš byl výdycky v klidu a vyváděl jen teď...
Díky všem za reakce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.