Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žrádlo pro zvířata u jídla v supermarketu

Od: zvidavajanca* odpovědí: 20 změna:

Zdravím,

dnes mě naštvalo v obchodě, když jsem šla koupit mouku, cukr apod. (bude dort :P), že naproti v ulici je smrdící žrádlo pro psy. Nějaké velké balíky granulí, které fakt smrděly. Přišlo mi to dost nechutný. Zvláště mouka apod. je jen v papírových obalech.

To se smí? To není žádná norma pro to, jak musí být smrdící žrádlo uskladňováno?

Dokážu to přežít třeba u drogerie nebo piva - to je sice potravina, ale zabalená tak, že tam ten smrad nevleze.

Ať si chovatelé umusťují doma jídlo třeba vedle sebe, to je mi fuk, ale v obchodě?

Taky vám to vadí?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Nevadí, mnohdy je to krmení pro zvířátka daleko kvalitnější než ten humus pro lidi...

lidus*
hodnocení

2x

Nijak mě to nepohoršuje, když rozdělám kocourovi (měsíc ho hlídám dceři) konzervu tuňáka pro kočky s chutí bych jí snědla jak voní, granule to samé. Ve speciální prodejně pro zvířata také necítím smrad ale krásně to tam voní. V žádném supermarketu jsem neviděla, že by krmení pro psy a kočky bylo v regálu (třeba i proti regálu) s potravinama pro lidi. Spíš mi vadí v chladícím boxu zrající sýr vedle obyčených mazacích sýrů a v mrazáku ryby vedle masa nebo hranolků.

hodnocení

2x

Co je na tom nechutneho davat malo kvalitni lidskou stravu blizko kvalitni stravy pro zvirata?

doplněno 29.08.13 11:10:

Akorat mi obcas vrta hlavou:
konsky salam - regal pro lidi
psi salam - regal pro zvirata:)

hop®

@lego - někdy to nechutné fakt je, se divím, že se ještě neozval někdo z Ligy na ochranu zvířat! :-D

doplněno 28.08.13 19:52:

@pckop MNĚ NE!

Smrdícího žrádla jsou plné obchody. Že Vám vadí zrovna granule?

johhny16*
hodnocení

2x

To se vám jen zdá že to jídlo pro psy smrdí.Pokud vám to nevoní tak tam nelezu ne?A mimochodem jídlo které je z polska ze sračkami jako jsou pomlete krysy,jedy a hlavně polska krásna sůl to vám chutná?asik mate trochu zmatené chuťové bůňky...

doplněno 29.08.13 21:32:

Plechacik:

Tak tak co kdyby jim z te mouky a cukru bylo zlé?mno nevím nevím,v dnešní době bych se raděj ´´živil psím jidlem´´´mnohdy je to zdravější a CHUTNEJSI...

plechacek*
hodnocení

1x

Je to skandál, vždyť může to "žrádlo pro psy" načichnout tou moukou a cukrem. A pak to musí chudáčci snášet a sežrat:(

hodnocení

0x

no většinou kam chodím tam to mají oddělené.. ale myslím že i tak by mě to prostě nepohoršovalo,jsou sice naproti ale né hned vedle sebe..

kratast*

nevadí... pokud ti to vadí tak do toho obchodu nelez. :)

hodnocení

0x

Nevnímám to jako nepříjemný smrad, jen jako neutrální odér. Ale na druhou stranu musím přiznat, že mám doma stále minimálně jedno zvířátko a že ještě nedávno jsem mívala granule v komoře vedle mouky a že jsem někdy ochutnala, čím vlastně svá zvířata krmím.

lidus*

"bimbam" sama jsem neochutnala ale tříletá vnučka se s chutí pustila do granulek pro kocoura a konstatovala, že jsou moc dobré, lepší než termix. Já vyšilovala a dcera s klidem pronesla, přečti si složení granulek, není tam nic závadného, rozhodně z toho neumře a neosype se. Hlavně aby se to nedomákla sociálka .

zvidavajanca*
hodnocení

Chápu, že jinak to asi vnímají ti, co doma nějaké zvíře mají, ale psí granule bych do pusy nestrcila,

culdabulda1*
hodnocení

0x

pro "zvidavajanca"

- to se mi snad jenom zdá!? - kde by se mělo jídlo pro zvířata tedy prodávat.?

- v každem supermarketu i v Německu (které se snad nedá jen tak podezírat z nějakého hygienického přestupku) se běžně prodávají konzervy i granule pro zvířata ve stejném obchodě, jako jídlo pro lidi.

Přitom Němci nemají to žrádlo mnohdy ani tak přísně oddělené, jako je tomu v našich supermarketech, kde mají potraviny pro zvířata vždy samostatnou uličku. No - když Vám všechno tak smrdí - tak choďte nakupovat jinam, je vidět, že jste nikdy žádné zvíře neměla, ani k nim nemáte žádný vztah (jenom asi jako k masu - to Vám asi nesmrdí, že?)

hop®

Culdo, nebuďte tak hned zbytečně nas*aná, tazatelka jen řekla že jí to vadí a ptala se na náš názor!

Každý člověk nemusí mít rád domácí mazlíčky, zkuste trošku empatie...

culdabulda1*

pro "hop"

- pokud jde o lidi, tak se jen tak nena*seru - ale pokud jde o zvířata - omlouvám se - ale vidím "rudě".

Což takhle zkusit trošku empatie vůči zvířatům!? - Je přece vynikající, že máme k dispozici kvalitní a chutné potraviny pro zvířata - a to nejen pro psy, ale i pro kočky, ptáky, myšičky, křečky, morčata atd... Všechny zvířecí potraviny jsou navíc hygienicky a neprodyšně balené - nedovedu si představit, co paní mohla cítit. - leda by šla "čuchat" přímo k pytlům s granulemi - ale stejně si nedovedu představit, co mohla "vyčuchat" - ledaže by bylo balení roztržené. - pak si mohla jít stěžovat na vedení - jistě by to ihned napravili.

machturbo*
hodnocení

0x

Samozřejmě že nevadí, jsem normálně umažujcí a snad i inteligentní osoba, tak proč by mělo :)

narf
hodnocení

0x

Úplně vhodné ani etické to není, ale zejména proto, že se někdo splete a sáhne vedle kvůli pěknému balení např. - a přinese domů něco nepoužitelného, nemá-li psa.

Ten "smrad" nesvědčí o závadnosti, zvířatům ty vůně lidem příjemné nříkají nic, zejména psům se 700krát lepším čichem než člověk . Granule jsou dehydrovaná potravina jako každá jiná.

Dříve byly takovéhle regály v obchodu "smíšeném zboži" pouze. Ty různé markety - no žádná pravidla.

...něco nepoužitelného, nemá-li psa.

Může to být už 10, 15 i 20 let, co jsem viděla (asi) americký film. Manželské problémy, hádka, agresivní partner se dožaduje jídla. Naštvaná manželka sáhne do police pro psí konzervu, mrskne obsah na pánev, přidá nějaké koření a po chvíli servíruje.

Jídlem (pravděpodobně jídlem, jako každý chlap) zklidněný manžel si velmi pochutnává...

Jasne, onehdy jsem zkusmo okostoval maso z konzervy pro psa a nebylo to spatne, jenom chybelo koreni.

radil*
hodnocení

0x

A proč se cpeš do obchodu, ve kterém ti něco vadí? Tak choď nakupovat jinam. Dokud tam takoví jako ty budou chodit, tak bude prosperovat a nebude mít nejmenší důvod něco měnit? To je normální tržní hospodářství. Když ti vadí granule vedle laciný mouky nebo vložky vedle zlevněnejch rohlíků, tak prostě nakupuj v menších dražších obchodech a vyhneš se podobným věcem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]