Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kachňata-nemoc? nachlazení?

Od: nikol* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

z chov.trhů jsme si místo plánovaného králíka do chovu dovezli kachňata.

Bohužel to bylo rychlé rozhodování :) Kdo by odolal malinkatým kačenkám :)

Dovezla jsem si tři. Ani nevím co je to za druh, na krabici bylo jen napsané "kachňata 2,5 měsíce"

Kachňátka jsou žlutá ještě mi přijde neopeřená. Paní říkala, že mají být ještě 3 týdny "doma", než se můžou pustit ven.

mám je v přepravce s napaječkou, granulemi a "kejdou" - rohlík, voda, trochu rejže a vač.vajíčko.

mám je cca 3 dny a dvě ze tří mají jako kdyby boule na krku? Vole? jak kdyby jim uvízlo něco v krku...furt polehávají, moc nechodí. ta jedna je furt taková veselá a ty dvě nic moc...

Přijdou mi nemocná. Volala jsem babičce co kdysi kachny chovala a říkala, že muřou být nachlazené...Dneska jsem jim do přepravy dala dvě 1,5l lahve teplé vody a dala do ponožky a mezi ně dala froté ručník aby jim bylo teplo.

Nenapadá vás co by kachňatům mohlo být? nějaká nemoc? Dík N

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Kachny potřebují k trávení kamínky Pomáhají jim v žaludku s drcením potravy. Takže bych jim dal do misky trochu písku. V tomhle věku jsou hodně náchylné k tomu že se jim na kořeni jazyka udělá bolák a zvíře pak nemůže polykat. Vytáhněte jim jazyk a podívejte se. Je to něco jako afty. Většinou to stačí jen vytřit takovou tou fialovou dezinfekcí a kachna začne normálně žrát. Jinak až budete mít příště záchvat chovatelského nakupování, kupte si rači housata. Husa udělá 5kilo za 4měsíce kachnu krmíte 7a má dvě kila. My měli léta pekingské kachny ale teď máme třetím rokem husy a musím říct že to je daleko efektivnější. Jediné plus u kachen je že dobře sedí na vejcích. Vysedí 15 mladých a když jim sbíráte vejce tak jich snese každá kachna až 50 což se v kuchyni hodí :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]