Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám 9-ti měsíční štěně kokršpaněla. Pravidelně přidávám do krmení každý den mořskou řasu, aby kámen změkl a šel ze zubů snadněji. Dříve kousala tyčinky z buvolí kůže, ale ty teď moc nechce. No já se jí ani nedivím. Všechno se jednou přejí . Co byste mi doporučili ji dávat, aby jí to donutilo hodně kousat, aby ji šel tan plak a kámen ze zubů?
Děkuji
Já mám doma malé psy už nějakých 30 let. Pohybuji se mezi pejskaři, kterých je obrovská spousta, asi déle. Na výstavách, na bonitacích, na cvičáku, na procházkách. Vždycky dojde řeč na zubní kámen. A vždycky je závěr úplně stejný. Nepomůže nic, vůbec nic, jen veterinář s ultrazvukem. Není to jen o zubním kameni, je to o trávení. Kousací tyčinky, vlasně granule jsou stejně tvrdé. Vodičky? Pomohla někomu z lidí ústní voda? Přihlaste se! A to má pes mnohem agresívnější sliny, tedy na zubech a mezi zuby toho po chvilce nezůstane vůbec nic. Všechno to je komerční reklama, která se nezakládá na pravdě. Stejně tak jako reklama na bělící pasty pro lidi. Je to jen trik jak se dostat do peněženek důvěřivcům. :D Zubní kámen by asi šel rozpustit nějakou kyselinou nebo něčím podobným, s čím pracujeme v koupelně, na wc, v kuchyni. Asi by to šlo! Sobě nebo psovi v puse?
Dobrý den. V naší rodině bylo hodně velkých psů i malých gaučáků, na mazlení. Pes není jen na hlídání, je to člen rodiny, také má takové zacházení. Nikdy nebyl problém u psů zubní kámen.
Na jídlo jsou granule Proplan. Pro potěšení psů, máme z tvrdé gumy míčky, které nejdou rozkousat. Pravidelně dostávají tvrdé kosti. Pro velké psy, je to velká hovězí lopatka. Pro malé pejsky, kupujeme uzené vepřové nožičky. ( jsou to kosti určené pro pejsky) Z kosti mají velikou radost a jsou potřebné pro zdraví psů. Zuby mají čisté.
Kosti z kuřete, pes nemá nikdy dostat, jsou ostré a mohou mu poškodit střeva. Jen můj názor. Viky
Nášemu pesanovi dáváme na zoubky kosti. Tedy většinou dostává syrová kuřecí křidýlka nebo paličky, po tom se vždy jenom zapráší a zoubky má jakš takš v pořádku. Občas dostane i kost z většiho zvířete, kterou "ohlodává". Taky jsem ze začátku nakoupila různé tyčinky a kousátka, ale ten náš tvrdohlavec k nim skoro ani nečuchl
Ale s těma kostma pozor, když jich je moc je z nich průjem.
doplněno 26.08.13 20:50: Teď jsem si vzpomněla, dávali jsme mu jednu dobu dřevěné kosti na aport. Strašně rád to kousal
My jsme kupovali gumovou kostičku - podobnou této,
ale nevím koho to napadlo, je "napuštěná"mátou - to psům teda vůbec nevoní... Všimnou si toho, jen když už jsou všechny ostatní hračky zničený. .
.. Tak čas od času kupujeme speciální čistící pamlsky, takové dlouhé křížky.. naši psi to naštěsí tak strašné nemají.. : )
Když k nám přišel poslední pes, měl zubního kamene, že byl i problém s určením věku psa a veterinář už plánoval odstranění kamene v narkoze. Zřejmě byl od štěněte na konzervách a neměl šanci si zuby jakkoliv obrousit (taky neuměl nic pořádně kousat). Teď je u nás pátý měsíc, je krmen syrovým masem a samozřejmě dostává kosti a zuby má jak perličky, po zubním kameni ani památky. Žádné speciální mlsání nekupuju, protože to psi očuchaj a nechaj ležet a jdou si ohlodávat kosti. Dejte občas kost ať si s ní pohraje a mělo by to trochu pomoct. Nebo existují i přípravky na změkčení kamene. Nebo pak ten veterinář.
doplněno 26.08.13 15:41:něco jsem našel třeba tady, ale nemám žádnou zkušenost
Našim psům dáváme na žvýkání většinou buvolí kosti. Ale na zubní kámen se mi osvědčilo toto. spokojenypes.cz/...
Jednoduchá aplikace a účinnek perfektní . (popravdě řečeno , občas používám i já a zubní kámen se sám odloupne.)
Ten gel se jen nanese na zuby (prstem?)? A jak funguje na vás? Svěží dech a zuby jako perličky? :D
Psům to namáznu prstem .Je to docela šikovné , jelikož ten gel se dostane psům i mezi zuby ,jak po natření pomlaskávají . Já samozdřejmě používám kartáček
a nemlaskám.
.JO jo a tak nějak...jak perličky.Už jsem to tu sice jednou psala , ale ..
kamarádka má 12 ti letého psa a už měla strach ho nechat uspávat na čištění a tohle pomohlo i bez uspání.
Čím pejska krmíte? Granule mu obrušují zuby pouze na špičkách, pokud ho budete krmit BARFem (tj. přirozené stravování psa) - maso - syrové, zelenina, mléčné výrobky, syrové kosti atd atd.. tak se mu budou přirozeně obrušovat už tím, že žvýkají a trhají maso, kosti. Strava hodně ovlivňuje stav zubů a nejen to! Ale pokud chcete zůstat u granulí, občas si žvejkne do buvolí kosti - ale tím se tedy o plak a zubní kámen mon nepostaráte, tak pak zbývají dvě možnosti - buď přistoupíte na mechanické každodenní čištění zubů kartáčkem na zuby a speciální pastou, kterou zakioupíte u veterináře (tato možnost semi teda dost příčí, protože psovi to je nepřijemné a z vlastní zkušenosti, mému psovi po tom krvácely dásně a moc mu to nepomohlo..) a pak ta druhá možnost, když bude nutno, nechat psovi kámen a plat odstranit pod narkózou u veterináře. To je podle mě lepší, než mu každý den způsobovat zbytečný stres.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.