Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit klování

Od: fe odpovědí: 2 změna:

Dobrý den potřebovala bych poradit ohledně mých dvou andulek. Jednomu jsou 2 roky a druhému jsou 2 měsíce. Toho mladšího jsme si koupili asi před měsícem a vypadalo to dobře, měli se rádi. Jenže jakmile jsme je dali dohromady tak asi po týdnu mladší staršího klove, a ozobává mu prst u nohy až ho má napuchlý. Několikrát jsme ho odháněli, oddělili jsme je do jiné klece jenomže to zase po sobě pískali a chtěli k sobě aji jsme na něho stříkali rozprašovačem když mu začal ozobávat nožičku ale to se polekal i ten druhý. Nevím jak bych mu v tom měla zabránit. Prosím poraďte, jsem opravdu z toho zoufalá. Děkuji předem za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím jak vám odpovědět a neurazit, váš dotaz je plný naivnosti a omylů. 1. měli se rádi? spíš to byl pro ně šok a okukovali ase navzájem, 2. chtěli k sobě? ne, jen na sebe pískali, páč to jsou hejnový zvířata, ale každé musí mít prostor, aby při velkých důvěrnostech mohl před silnějším a starším jedincem prchnout. 3.Nevíte jak by jste tomu měla zabránit? Před tím jste psala, že byli odděleni, takže víte, ne? Oddělit staršího od mladšího, téměř dva roky věkový rozdíl je moc. Jedině tak ve velké voliéře a ještě aby tam, bylo víc ptáků.

kralikar*

Spíš mi to připadá , že si rozdělují kdo bude kápo a kdo podřízený , příroda to má takto nastavené , bohužel , podle mě by toto určitě nemělo trvat dlouho , prostě bojují o postavení. Také bych doporučil hodně hraček , aby se nenudili a neměli na sebe tolik času.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]