Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Euthanasie pro pejska vs bezbolestná

Od: jimi* odpovědí: 6 změna:

V nabidce služeb veterinární kliniky jsem četl že provádějí euthanasii pejsku a pak ještě že provadějí i euthanasii bezbolestnou.Tomu nějak nerozumim...euthanasie by měla snad byt bezbolestná vždy ne?Máme starého,nemocného pejska tak i když je to pro mne těžká a smutná zaležitost musel jsem si nějaké informace přečist.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

4x

Těžko a s bolestí taková témata otevírám.*srdce* Pravděpodobně jde o injekci s jedem do žíly,*plac*nebo nejdříve se pejsek uspí a pak dostane injekci se smrtícím jedem. Už bych vždycky volila tu druhou alternativu.*modla* - pt

ohneta*
hodnocení

4x

Jak píše pt, nejdřív se pejsek uspí a až teprve pak se do něj vpraví látka, která mu zastaví srdíčko. Též jsem zvolil tuhle možnost, ikdyž vet se mě ani neptal a rovnou zvolil tuhle "humálnější" metodu.

fribble*
hodnocení

3x

Se psy nějaké zkušenosti mám, ale když jsem se musel rozloučit s tím posledním (spí na naší zahradě), přijel veterinář, cosi mu píchl pod kůži jak při očkování a než jsem stačil párkrát pohladit hlavu, bylo po všem, bez pohybu, křeče, jediného hlásku... Dřív jsem to nikdy neviděl, vždy pracné hledání žíly, čekání na usnutí a další injekce. Nechápu, nezjistil jsem o co šlo, ale takhle bych chtěl jednou odejít i já.

jimi*
hodnocení

Děkuji moc všem za vaše rady a zkušenosti,jsem ted trochu klidnější když vím jak to bude asi probíhat.

litlemouse*
hodnocení

1x

Dobrý den,

tento problém s pejskem jsem řešila na vánoce minulého roku. Ptala jsem se doktora, jestli jí u toho nebude něco bolet a on mi řekl, že jí nic bolet ani nesmí. Také zvolil metodu nejdříve uspat a pak vpravit do tělíčka smrtící látku. Vím jak Vám je :(. Není to vůbec lehké rozhodnutí. A hlavně to bolí Vás jako páníčka.

Ale mě nic jiného nezbylo, když jsem viděla jak se mě ztrácí před očima a jak strádá. Nemohla jsem jí nechat trápit. Bylo to moje zlatíčko a i když jsme si pořídili pejska nového, často si na ní vzpomenu. Vždyť jsem jí měla 13 let.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- každém případě - nejdříve normální anestezii - pak teprve zabít! Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]